Adele'in kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

MTV Video Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2008 Chasing Pavements En İyi Koreografi Adaylık
2011 Rolling In The Deep Yılın Videosu Adaylık
2011 Rolling In The Deep En İyi Bayan Video Adaylık
2011 Rolling In The Deep En İyi Pop Video Adaylık
2011 Rolling In The Deep En İyi Yönetmenlik Adaylık
2011 Rolling In The Deep En İyi Sanat Yönetmenliği Kazandı
2011 Rolling In The Deep En İyi Sinematografi Kazandı
2011 Rolling In The Deep En İyi Düzenleme Kazandı

MTV Avrupa Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2008 Adele En İyi İngiliz/İrlandalı Artist Adaylık
2011 Adele En İyi İngiliz/İrlandalı Artist Kazandı
2011 Adele En İyi Avrupalı Artist Adaylık
2011 Adele En İyi Bayan Artist Adaylık
2011 Rolling In The Deep En İyi Şarkı Adaylık
2011 Rolling In The Deep En İyi Video Adaylık

Grammy Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2009 Adele En İyi Yeni Şarkıcı Kazandı
2009 Chasing Pavements En İyi Bayan Pop Vokal Performans Kazandı
2009 Chasing Pavements Yılın Kaydı Adaylık
2009 Chasing Pavements Yılın Şarkısı Adaylık
2010 Hometown Glory En İyi Bayan Pop Vokal Performans Adaylık
2012 21 Yılın Albümü Kazandı
2012 Rolling in the Deep Yılın Kaydı Kazandı
2012 Rolling in the Deep Yılın Şarkısı Kazandı
2012 Someone Like You Solo Pop Performans Kazandı
2012 21 Vokal Pop Albümü Kazandı
2013 Set Fire To The Rain (Live)
Call Me Maybe (Live)
Skyfall
Solo Pop Performans Kazandı

Amerikan Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2011 Adele Yılın Artisti Adaylık
2011 Adele Favori Yetişkin Çağdaş Artist Kazandı
2011 Adele Favori Pop/Rock Bayan Artist Kazandı
2011 21 Favori Pop/Rock Albüm Kazandı

BRIT Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2008 Adele Eleştirmenin Ödülü Kazandı
2009 Adele En İyi İngiliz Bayan Artist Adaylık
2009 Adele En İyi İngiliz Bulunan Artist Adaylık
2009 Chasing Pavements En İyi İngiliz Single Adaylık

MOBO Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2008 Adele En İyi İngiliz Bayan Adaylık
2011 Adele En İyi İngiliz Artist Adaylık
2011 Adele En İyi İngiliz R&B/Soul Artist Kazandı
2011 21 En İyi Albüm Adaylık
2011 Someone Like You En İyi Şarkı Adaylık

Akademi Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2013 Skyfall En İyi Özgün Şarkı Kazandı

Altın Küre Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2013 Skyfall En İyi Özgün Şarkı Kazandı

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]