A harfli NHL oyuncularının listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Tüm zamanların A harfli NHL (National Hockey League) oyuncularının listeleri yer almaktadır.

Aalto - Allen[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Pozisyon Ülke Doğum yeri Oynadığı Takımları Notlar
Antti Aalto Centre  Finlandiya Lappeenranta, Finlandiya 1997-01 Anaheim
George Abbott Kaleci  Kanada Sydenham, Ontario 1943-44 Boston
Reg Abbott Centre  Kanada Winnipeg, Manitoba 1952-53 Montreal
Clarence 'Taffy' Abel Savunma oyuncusu  Kanada Sault Ste. Marie, Michigan 1926-34 NYR, Chicago
Gerry Abel Solaçık Amerika Birleşik Devletleri ABD Detroit, Michigan 1966-67 Detroit
Sid Abel Solaçık  Kanada Melville, Saskatchewan 1938-54 Detroit, Chicago Baş antrenör : Chicago, Detroit, St. Louis, Kanada
Dennis Abgrall Sağaçık  Kanada Moosomin, Saskatchewan 1975-76 LA
Ramzi Abid Solaçık  Kanada Montreal, Quebec 2002- Phoenix, Pittsburgh, Atlanta, Nashville
Thommy Abrahamsson Savunma oyuncusu  İsveç Leksand, İsveç 1980-81 Hartford
Gene Achtymichuk Centre  Kanada Lamont, Alberta 1951-59 Montreal, Detroit
Doug Acomb Solaçık  Kanada Toronto, Ontario 1969-70 Toronto
Keith Acton Centre  Kanada Stouffville, Ontario 1979-94 Montreal, MNS, Edmonton, Philadelphia, Washington, NYI
Doug Adam Solaçık  Kanada Toronto, Ontario 1949-50 NYR
Russ Adam Centre  Kanada Windsor, Ontario 1982-83 Toronto
Bryan Adams Solaçık  Kanada Fort St. James, Britanya Kolombiyası 1999-01 Atlanta
Craig Adams Sağaçık  Kanada Seria, Brunei 2000- Carolina
Greg C. Adams Kanat oyuncusu  Kanada Duncan, Britanya Kolombiyası 1980-90 Philadelphia, Hartford, Washington, Edmonton, Vancouver, Quebec, Detroit
Greg 'Gus' Adams Solaçık  Kanada Nelson, Britanya Kolombiyası 1984-01 New Jersey, Vancouver, Dallas, Phoenix, Fla
Jack Adams Centre  Kanada Fort William, Ontario 1917-27 Tor, Ott(I) Also Head Coach of Det, played in PCHA, Hockey Hall of Fame inductee (1959)
Jack Adams Solaçık  Kanada Calgary, Alberta 1940-41 Montreal
John Adams Kaleci  Kanada Port Arthur, Ontario 1972-75 Washington, Boston
Kevyn Adams Centre Amerika Birleşik Devletleri ABD Washington, DC 1997- Tor, Clb, Flo, Car, Phx
Stewart Adams Solaçık  Kanada Calgary, Alberta 1929-1933 Chicago, Toronto
Rick Adduono Centre  Kanada Fort William, Ontario 1975-1980 Boston, Atlanta F
David Aebischer Kaleci  İsviçre Fribourg, İsviçre 2000- Colorado, Montreal
Dmitry Afanasenkov Solaçık  Rusya Arkhangelsk, Rusya 2000- Tampa Bay, Philadelphia
Bruce Affleck Savunma oyuncusu  Kanada Penticton, Britanya Kolombiyası 1974-1984 St. Louis, Vancouver, NY I
Maxim Afinogenov Sağaçık  Rusya Moskova, Rusya 1999- Buf
Jim Agnew Savunma oyuncusu  Kanada Deloraine, Manitoba 1986-1993 Vancouver, Hartford
Fred Ahern Sağaçık Amerika Birleşik Devletleri ABD South Boston, Massachusetts 1974-1978 Calgary, Cleveland, Colorado R
Peter Ahola Savunma oyuncusu  Finlandiya Espoo, Finlandiya 1991-1994 Los Angeles, Pittsburgh, San Jose, Calgary
Chris Ahrens Savunma oyuncusu Amerika Birleşik Devletleri ABD San Bernardino, California 1972-1978 Minnesota N
John Aiken Kaleci Amerika Birleşik Devletleri ABD Arlington, Massachusetts 1957-1958 Montreal
Lloyd Ailsby Savunma oyuncusu  Kanada Lac Pellitier, Saskatchewan 1951-1952 NYR
Brad Aitken Solaçık  Kanada Scarborough, Ontario 1987-1991 Pittsburgh, Edmonton
Johnathan Aitken Savunma oyuncusu  Kanada Edmonton, Alberta 1999- Bos, Chi
Andy Aitkenhead Kaleci  Kanada Glasgow, Scotland 1932-1935 NYR
Micah Aivazoff Centre  Kanada Powell River, Britanya Kolombiyası 1993-1996 Detroit, Edmonton, NYI
Mika Alatalo Solaçık  Finlandiya Oulu, Finlandiya 1999-2001 Phoenix
Tommy Albelin Savunma oyuncusu  İsveç Stockholm, İsveç 1987- Quebec, NJD, Calgary
Andrew Alberts Savunma oyuncusu  Kanada Eden Prairie, Minnesota 2005- Boston
Clint Albright Centre  Kanada Winnipeg, Manitoba 1948-1949 NYR
Gary Aldcorn Solaçık  Kanada Shaunavon, Saskatchewan 1956-1961 Toronto, Detroit, Boston
Keith Aldridge Savunma oyuncusu Amerika Birleşik Devletleri ABD Detroit, Michigan 1999-2000 Dallas
Claire Alexander Savunma oyuncusu  Kanada Collingwood, Ontario 1974-1978 Toronto, Vancouver
Art Alexandre Solaçık  Kanada St. Jean, Quebec 1931-1933 Mtl
Nikita Alexeev Kanat oyuncusu  Rusya Murmansk, Russia 2001-2003 Tampa Bay
Daniel Alfredsson Sağaçık  Kanada Grums, İsveç 1995- Ott Won Calder Memorial Trophy (1996)
Jeff Allan Savunma oyuncusu  Kanada Toronto, Ontario 1977-1978 Cleveland
Bobby Allen Savunma oyuncusu Amerika Birleşik Devletleri ABD Hull, Massachusetts 2002-2003 Edmonton
Bryan Allen Savunma oyuncusu  Kanada Kingston, Ontario 2000- Vancouver, Fla
Chris Allen Savunma oyuncusu  Kanada Chatham, Ontario 1997-1999 Fla
George Allen Solaçık  Kanada Bayfield, New Brunswick 1938-1947 NYR, Chicago, Montreal
Keith Allen Savunma oyuncusu  Kanada } Saskatoon, Saskatchewan 1953-1955 Detroit
Peter Allen Savunma oyuncusu  Kanada Calgary, Alberta 1995-1996 Pit
Vivan 'Squee' Allen Sağaçık  Kanada Bayfield, New Brunswick 1940-1941 NYA

Alley - Apps[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Pozisyon Ülke Doğum yeri Oynadığı Takımları Notlar
Steve Alley Solaçık Amerika Birleşik Devletleri ABD Anoka, Minnesota 1979-1981 Har
Dave Allison Savunma oyuncusu  Kanada Fort Frances, Ontario 1983-1984 Mtl
Jamie Allison Savunma oyuncusu  Kanada Lindsay, Ontario 1994- Cgy, Chi, Clb, Nsh, Fla
Jason Allison Centre  Kanada North York, Ontario 1993- Wsh, Bos, Los, Tor Won Eddie Powers Memorial Trophy (1994)
Mike Allison Forward  Kanada Fort Frances, Ontario 1980-1990 NYR, Tor, LA
Ray Allison Forward  Kanada Cranbrook, Britanya Kolombiyası 1979-1987 Har, Phi
Bill Allum Savunma oyuncusu  Kanada Winnipeg, Manitoba 1939-1941 Chi, NYR
Ralph "Red" Almas Kaleci  Kanada Saskatoon, Saskatchewan 1946-1953 Det, Chi
Dave Amadio Savunma oyuncusu  Kanada Glace Bay, Nova Scotia 1957-1969 Det, LA
Peter Ambroziak Kanat oyuncusu  Kanada Kanata, Ontario 1994-1995 Buf
Mike Amodeo Savunma oyuncusu  Kanada Toronto, Ontario 1979-1980 Win
Tony Amonte Sağaçık Amerika Birleşik Devletleri ABD Hingham, Massachusetts 1990- NYR, Chi, Phx, Phi, Cgy
Bill 'Red' Anderson Savunma oyuncusu  Kanada Tillsonburg, Ontario 1942-1943 Bos
Craig Anderson Kaleci Amerika Birleşik Devletleri ABD Park Ridge, Illinois 2002- Chi, Fla
Dale Anderson Savunma oyuncusu  Kanada Regina, Saskatchewan 1956-1957 Det
Doug 'Andy' Anderson Centre  Kanada Edmonton, Alberta 1952-1953 Mtl
Earl Anderson Sağaçık Amerika Birleşik Devletleri ABD Roseau, Minnesota 1974-1977 Det, Bos
Glenn Anderson Forward  Kanada Vancouver, Britanya Kolombiyası 1980-1996 Edm, Tor, NYR, Stl
Jim Anderson Solaçık  Kanada Pembroke, Ontario 1967-1968 LA Also head coach of Was
John Anderson Solaçık  Kanada Toronto, Ontario 1977-1989 Tor, Que, Har
Lorne Anderson Kaleci  Kanada Renfrew, Ontario 1951-1952 NYR
Murray Anderson Savunma oyuncusu  Kanada The Pas, Manitoba 1974-1975 Was
Perry Anderson Solaçık  Kanada Barrie, Ontario 1981-1992 Stl, NJ, SJ
Ron Anderson Sağaçık  Kanada Red Deer, Alberta 1967-1972 Det, LA, Stl, Buf
Ron Anderson Forward  Kanada Moncton, New Brunswick 1974-1975 Was
Russ Anderson Savunma oyuncusu Amerika Birleşik Devletleri ABD Des Moines, Iowa 1976-1985 Pit, Har, LA
Shawn Anderson Savunma oyuncusu  Kanada Montreal, Quebec 1986-1995 Buf, Que, Was, Phi
Tommy Anderson Savunma oyuncusu  İskoçya Edinburgh, Scotland 1934-1942 Det, NYA
Erik Andersson Solaçık  İsveç Stockholm, İsveç 1997-1998 Cgy
Jonas Andersson Solaçık  İsveç Stockholm, İsveç 2001-2002 Nas
Kent-Erik Andersson Sağaçık  İsveç Orebro, İsveç 1977-1984 MNS, NYR
Mikael Andersson Sağaçık  İsveç Malmö, İsveç 1985-2000 Buf, Har, TB, Phi, NYI
Niklas Andersson Solaçık  İsveç Kungalv, İsveç 1992-2001 Que, NYI, SJ, Nas
Peter Andersson Savunma oyuncusu  İsveç Federtalve, İsveç 1983-1986 Wsh, Que
Peter Andersson Savunma oyuncusu  İsveç Orebro, İsveç 1992-1994 NYR, Fla
Steve Andrascik Sağaçık  Kanada Sherridon, Manitoba 1971-72 NYR
Paul Andrea Sağaçık  Kanada North Sydney, Yeni İskoçya 1965-71 NYR, Pit, Cal], Buf
Lloyd Andrews Solaçık  Kanada Tillsonburg, Ontario 1921-25 Tor
Dave Andreychuk Solaçık  Kanada Hamilton, Ontario 1982-06 Buf, Tor, NJ, Bos, Col, TB
Alexander Andrijevski Sağaçık  Beyaz Rusya Minsk, Beyaz Rusya 1992-193 Chi
Ron Andruff Centre  Kanada Chemainus, Britanya Kolombiyası 1974-79 Mtl, ColR
Greg Andrusak Savunma oyuncusu  Kanada Cranbrook, Britanya Kolombiyası 1993-00 Pit, Tor
Mel Angelstad Solaçık  Kanada Saskatoon, Saskatchewan 2003-04 Wsh
Lou Angotti Sağaçık  Kanada Toronto, Ontario 1964-74 NYR, Chi, Phi, Pit, Stl Coach for Stl, Pit
Darrell Anholt Defence  Kanada Hardisty, Alberta 1983-84 Chi
Hub Anslow Solaçık  Kanada Pembroke, Ontario 1947-48 NYR
Mike Antonovich Centre Amerika Birleşik Devletleri ABD Calumet, Minnesota 1975-84 MNS, Har, NJ
Shawn Antoski Solaçık  Kanada Brantford, Ontario 1990-98 Van, Phi, Pit, Ana
Nikolai Antropov Centre  Kazakistan Ust-Kamenogorsk, Kazakistan 1999- Tor
Syl Apps Centre  Kanada Paris, Ontario 1936-48 Tor Won Calder Memorial Trophy (1937), Won Lady Byng Memorial Trophy (1942)
Syl Apps, Jr. Centre  Kanada Toronto, Ontario 1970-80 NYR, Pit, LA

Arbour - Ayres[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Pozisyon Ülke Doğum yeri Oynadığı Takımları Notlar
Al Arbour Defence  Kanada Sudbury, Ontario 1953-71 Det, Chi, Tor, Stl Coached for Stl, NYI, Won Jack Adams Award (1979)
Amos Arbour Solaçık  Kanada Waubaushene, Ontario 1918-24 Mtl, Ham , Tor
Ernest 'Ty' Arbour Solaçık  Kanada Waubaushene, Ontario 1929-31 PitP, Chi
Jack Arbour Savunma oyuncusu  Kanada Waubaushene, Ontario 1926-29 Det, Tor
John Arbour Savunma oyuncusu  Kanada Niagara Falls, Ontario 1965-72 Bos, Pit, Van, Stl
Michel Archambault Solaçık  Kanada St. Hyacinthe, Quebec 1976-77 Chi
Dave Archibald Sağaçık  Kanada Chilliwack, Britanya Kolombiyası 1987-97 MNS, Ott, NYI
Jim Archibald Sağaçık  Kanada Craik, Saskatchewan 1984-87 MNS
Ron Areshenkoff Centre  Kanada Grand Forks, Britanya Kolombiyası 1979-80 Edm
Denis Arkhipov Centre  Rusya Kazan, Russia 2000- Nsh, Chi
Bill Armstrong Solaçık  Kanada London, Ontario 1990-91 Phi
Bob Armstrong Defence  Kanada Toronto, Ontario 1950-62 Bos
Chris Armstrong Defence  Kanada Regina, Saskatchewan 2000-04 Min, Ana
Colby Armstrong Sağaçık  Kanada Lloydminster, Saskatchewan 2005- Pit
Derek Armstrong Centre  Kanada Ottawa, Ontario 1993- NYI, NYR, LA
George Armstrong Centre  Kanada Skead, Ontario 1949-71 Tor Coached for Tor
Murray Armstrong Centre  Kanada Manor, Saskatchewan 1937-46 Tor, NYA, Det
Norm 'Red' Armstrong Sağaçık  Kanada Owen Sound, Ontario 1962-63 Tor
Tim Armstrong Forward  Kanada Toronto, Ontario 1988-89 Tor
Chuck Arnason Sağaçık  Kanada Ashern, Manitoba 1971-79 Mtl, AtlF, Pit, KC, ColR, Cle, MNS, Wsh
Tyler Arnason Centre Amerika Birleşik Devletleri ABD Oklahoma City, Oklahoma 2001- Chi, Ott, Col
Scott Arniel Solaçık  Kanada Kingston, Ontario 1981-92 Wpg, Buf, Bos
Jason Arnott Centre  Kanada Collingwood, Ontario 1993- Edm, NJ, Dal, Nsh
Fred Arthur Savunma oyuncusu  Kanada Toronto, Ontario 1980-83 Har, Phi
Johnny Arundel Savunma oyuncusu  Kanada Winnipeg, Manitoba 1949-50 Tor
Magnus Arvedson Solaçık  İsveç Karlstad, İsveç 1997-2004 Ott, Van
Arron Asham Sağaçık  Kanada Portage la Prairie, Manitoba 1998- Mtl, NYI
Barry Ashbee Savunma oyuncusu  Kanada Weston, Ontario 1965-66, 70-74 Bos, Phi
Don Ashby Centre  Kanada Kamloops, Britanya Kolombiyası 1975-81 Tor, ColR, Edm
Brent Ashton Forward  Kanada Saskatoon, Saskatchewan 1979-93 Van, ColR, NJ, Min, Que, Det, Wpg, Bos, Cgy
Frank Ashworth Centre  Kanada Moose Jaw, Saskatchewan 1947-47 Chi
Tom Askey Kaleci Amerika Birleşik Devletleri ABD Tonawanda, New York 1997-99 Ana
Oscar 'Ossie' Asmundson Sağaçık  Kanada Red Deer, Alberta 1932-35, 36-38 NYR, Det, StlE, NYA, MtlM
Kaspars Astashenko Defense  Letonya Riga, Latvia 1999-01 TB
Mark Astley Savunma oyuncusu  Kanada Calgary, Alberta 1993-96 Buf
Hardy Astrom Kaleci  İsveç Skelleftea, İsveç 1977-81 NYR, ColR
Walt Atanas Sağaçık  Kanada Hamilton, Ontario 1944-45 NYR
Blair Atcheynum Sağaçık  Kanada Estevan, Saskatchewan 1992-93, 1997-01 Ott, Stl, Nas, Chi
Steve Atkinson Sağaçık  Kanada Toronto, Ontario 1968-69, 70-75 Bos, Buf, Was Also played in World Hockey Association
Bob Attwell Sağaçık Amerika Birleşik Devletleri ABD Spokane, Washington 1979-81 ColR
Ron Attwell Sağaçık  Kanada Humber Summit, Ontario 1967-68 NYR, Stl
Jean-Sebastien Aubin Kaleci  Kanada Montreal, Quebec 1999- Pit, Tor
Normand Aubin Forward  Kanada St. Leonard, Quebec 1981-83 Tor
Serge Aubin Centre  Kanada Val d'Or, Quebec 1999-06 Col, Clb, Atl
Pierre Aubry Forward  Kanada Cap-de-la-Madeleine, Quebec 1980-85 Que, Det
Oscar Aubuchon Solaçık  Kanada St. Hyacinthe, Quebec 1942-44 Bos, NYR
Adrian Aucoin Savunma oyuncusu  Kanada Ottawa, Ontario 1994- Van, TB, NYI, Chi
Keith Aucoin Centre Amerika Birleşik Devletleri ABD Chelmsford, Massachusetts 2005- Car
Philippe Audet Solaçık  Kanada Ottawa, Ontario 1998-99 Det
Donald Audette Sağaçık  Kanada Laval, Quebec 1989-04 Buf, LA, Atl, Dal, Mtl, Fla
Les Auge Defense Amerika Birleşik Devletleri ABD St. Paul, Minnesota 1980-81 ColR
Patrik Augusta Solaçık  Çek Cumhuriyeti Jihlava, Czechoslovakia 1993-94, 98-99 Tor, Was
Alex Auld Kaleci  Kanada Cold Lake, Alberta 2001- Van, Flo
Jared Aulin Centre  Kanada Calgary, Alberta 2002-03 LA
Larry Aurie Sağaçık  Kanada Sudbury, Ontario 1928-39 Det
Sean Avery Centre  Kanada North York, Ontario 2001- Det, LA, NYR
Don Awrey Savunma oyuncusu  Kanada Kitchener, Ontario 1963-79 Bos, Stl, Mtl, Pit, NYR, ColR
Per Johan Axelsson Solaçık  İsveç Kungalv, İsveç 1997- Bos
Vernon Ayres Savunma oyuncusu  Kanada Toronto, Ontario 1930-36 NYA, MtlM, Stl, NYR,