A Fish out of Water (Family Guy)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"A Fish out of Water"
Family Guy bölümü
Bölüm no.3. sezon
10. bölüm
YönetmenPete Michels
SenaristMark Hentemann
Prodüksiyon no.3ACX05
Yayın tarihi19 Eylül 2001 (2001-09-19)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Mr. Saturday Knight"
Sonraki →
"Emission Impossible"
Family Guy (3. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"A Fish out of Water" (TürkçeSudan Çıkmış Bir Balık), komedi dizisi Family Guy'ın üçüncü sezonunun onuncu bölümü olup, ilk olarak Fox kanalında 19 Eylül 2001 (2001-09-19)'de, 11 Eylül saldırılarından bir hafta sonra yayımlandı. Bölümde Michael Chiklis, Ralph Garman, Brian Doyle-Murray Salty rôlünde ve Lisa Wilhoit Connie D'Amico rôlünde konuk oyuncu olarak görev aldı.

Family Guy yıldızları Alex Borstein ve Mike Henry tarafından yazılan bu bölüm, ikilinin, dizinin üçüncü sezon için bir arada yazdığı tek bölüm oldu. Bölümün yönetmenliğini ise Bert Ring üstlendi. Bölüm, 11 Eylül saldırılarından sekiz gün sonra yayımlandı. Dizinin yaratıcısı Seth MacFarlane'in, Dünya Ticaret Merkezi'nin Kuzey Kulesi'ne çarpan American Airlines'ın 11 sefer sayılı uçuşunda yer alması planlanıyordu.[1]

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

İki hafta boyunca işsiz kalmasının da etkisiyle Peter, aşırı derecede kilolu, obez biri hâline gelir. Peter, limanda yürüyüş yaptığı sırada, Kanal 5 Haber Muhabiri Tom Tucker'ın oğlu Jake, babasına Peter'ı işaret ederek onun ne olduğunu sorar. Tucker, onun bir Merkür gezegeni olduğunu söyler. Peter, bunun üzerine kilo vererek bir balıkçı olmaya karar verir. Peter, açıklanamayan bir şekilde aldığı kiloları hızlıca verir. Joe, Peter'ı polisin ele geçirdiği malzemelerin açık arttırma ile satışa sunulduğu bir etkinliğe götürür. Peter, orada 50.000 dolar vererek kendisine bir tekne alır ve botun adını "S.S. Süper Adam, Yarasa Adam, Örümcek Adam ve Yeşil Dev'in Hepsinin Toplamından Daha Güçlü" koyar.

Peter, teknenin parasını ödeyebilmek için kredi çeker ve evini kredi için güvence olarak gösterir. Banka, arka odada dövmecilik yapan hilekâr biri tarafından işletilmektedir. İşletmeci, Peter'ın kredi taksitlerini geri ödeyemeyeceğinden o kadar emindir ki, Peter'ın evini bir başka aileye satar ve taksit günü daha gelmemiş olmasına rağmen evin eşyalarına el koyar. Griffinler, bunun üzerine, yeniden dekore edilmiş evlerini daha önce tanımadıkları bir aile ile paylaşmak zorunda kalır. Peter, ödeme günü gelene kadar 50.000 dolar toplamak zorundadır. Peter'ın yeni balıkçılık kariyerindeki işi beklediği kadar iyi gitmemektedir. Hennessey adındaki diğer bir balıkçı 42 derece Kuzey ve 71 derece Batı noktasının (ki bu konum Massachusets eyaletinin West Bridgewater bölgesine aittir) balıkçılık yapmaya son derecede elverişli olduğu konusunda Peter'ı kandırır. Peter, Hennessey ve onun diğer balıkçı arkadaşlarının kendisine kötü davranmasının ardından bir çocuğun bar mitsva töreni sırasında bir palyaçoya çarpar.

Quagmire'ın Peter'a şişman bir kadının fahişesi olarak kısa yoldan para kazanması fikrini reddeden Peter, efsânevi katil balık Hançerağız'ı (İngilizceDaggermouth) yakalayarak 50.000 dolarlık ödülün sahibi olmaya karar verir. Elleri ve ayakları ahşaptan olan balıkçı Seamus, Peter'ı balık konusunda uyarır. Peter, Seamus'un uyarılarına rağmen balığı yakalamaya karar verir. Quagmire, Cleveland ve Joe ona katılır.

O sırada Lois ve Meg, bahar tatilini kutlamaya karar verir ancak Lois, partidekilerle Meg'e kıyasla, belki de partidekilerin onu "Mel adındaki bir adam" olduğunu düşünüyor olmaları sebebiyle, daha iyi kaynaşır. Bir anlık taşkınlık sırasında Meg, kazara göğüslerini gösterir ancak bunun üzerine hem Meg hem de Lois tutuklanır. Polis arabasından kaçmayı başaran ikili eve dönerken Lois, Meg'den kaba saba ve çocuksu davranışları sebebiyle özür diler ve eğer bu şekilde davranmamış olsaydı Meg'in oradaki zamanını daha iyi geçirmiş olacağını kâbul eder. Connie D'Amico ve arkadaşları ile dolu olan bir araba, birdenbire Meg ile Lois'in arabasının yanına yanaşır ve kornalarını çalarak onlara doğru çığlık atarlar. İlk bakışta Lois yerine Meg için çığlık attıkları görünen grubun bu hareketine karşılık olarak Meg, yeniden göğüslerini göstererek cevap verir.

Adamlar teknede zamanını geçirmektedir ve bira içerek eğer evli olmamış olsalardı hangi ünlü kadın ile birlikte olacakları konusunda konuşmaktadır. Joe Mariel Hemingway'i, Cleveland Margaret Thatcher'ı (onun gücünü çekici bulduğu için), Peter "Gerçeğe Çağrı filmindeki üç memeli hatunu" ve Quagmire da Taylor Hanson'ı seçer ancak Peter ve Joe, Hanson'ın erkek olduğunu söylediklerinde korkar.

Peter ve arkadaşları balığı yuvasına kadar takip etmeyi başarır ve orada Brian Doyle-Murray'in seslendirdiği, Hançerağız'ın yaratıcısı olan Salty'nin Nickelodeon televizyon kanalı onun yer aldığı bir televizyon programının yapılması için görüşme içerisinde olduğunu öğrenirler. Salty bundan kimseye bahsetmemesi karşılığında Peter'a 50.000 dolar verir. Peter bu parayı kullanarak kredi borcunu öder ve eşyalarını geri satın alır. Daha sonra bölümün sonuna doğru Lois ve Peter, Nickelodeon kanalında Hançerağız ve Bom Bom isimli programı izlemektedirler. Bölüm, Peter'ın "İyi geceler, Lois. İyi geceler, Jim ve Abby" (diğer ailenin son iki üyesi) demesi ile sona erir. Işıklar söndüğünde Abby, Peter'ın göbeğini ağzı ile gıdıklar. Peter, buna cevâben "Şimdi olmaz, Abby" der.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "DVD Interview: 10 Questions with FAMILY GUY's Seth MacFarlane – Part Two" [DVD Röportajı: FAMILY GUY'ın Yaratıcısı Seth MacFarlane İle 10 Soru - Bölüm İki] (İngilizce). ManiaDVD. 28 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2007. 
  • S. Callaghan, "A Fish out of Water" Family Guy: The Official Episode Guide Seasons 1–3. New York: HarperCollins, 2005. 152–155.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]