ABD'deki yel değirmenleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu maddede ABD'de bulunan yel değirmenleri listelenmiştir.

Konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Arizona[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Prescott Iron Turbine mill
34°32′30″K 112°28′27″B / 34.54167°K 112.47417°B / 34.54167; -112.47417
Demir Rüzgar türbini 1876 IronTurbineWindmill 1 sm.jpg

California[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
San Francisco Murphy Değirmeni Sekizgen 1905 Charlie Chaplin'in oynadığı A Jitney Elopement isimli filmde.
Yel değirmeni Dünyası
San Francisco Dutch Değirmeni, Golden Gate Parkı Kule 1902 Yel değirmeni Dünyası Golden Gate Park north windmill side.JPG
Solvang Sekizgen Solvang California2.jpg

Connecticut[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Essex Pratt Değirmeni 1830'larda yıkıldı[1]
Essex Hayden-Cheyney Değirmeni 1780[1] 1880'lee kadar ayaktaydı[1]
Fairfield Bronson Değirmeni
41°10′21″K 73°17′32″B / 41.1725°K 73.29222°B / 41.1725; -73.29222
1893
Old Saybrook Old Saybrook Değirmeni 1637[1] 1812 yılında yıkıldı[1]

Florida[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Miami Beach Carl Fisher Casino Kule 1920[2] 1926[2]

Illinois[değiştir | kaynağı değiştir]

Indiana[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Kendalville Robertson Değirmeni Standart 2000[3] Replica of Robertson Değirmeni, Williamsburg, Virginia[3]

Iowa[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Elk Horn Danish Değirmeni Sekizgen 1976[4] Danimarka Nørre-Snede'de 1848 tarihinde yapılmıştır. 1975 yılında sökülerek 1976 yılında Elk Horn'da yeniden inşa edilmiştir.[4]
Pella Vermeer Değirmeni Sekizgen 2002[5] Vermeer Mill.JPG

Kansas[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Reamsville Sekizgen 1879[6] 1938 yılında Smith Center'a taşındı[6]
Smith Center Old Dutch Mill
39°46.85′K 98°47.04′B / 39.78083°K 98.784°B / 39.78083; -98.784 (Old Dutch Mill)
Sekizgen 1938[6]
Wamego Old Dutch Mill
39°12′13″K 96°18′08″B / 39.20361°K 96.30222°B / 39.20361; -96.30222
Kule 1925[7]
Wamego şehrinin kuzeyinde (12 mil (19 km) uzaklıkta) Kule 1879[7] 1925 yılında sökülmüş ve Wamego'da yeniden inşa edilmiştir.[7]

Maine[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Anson Bailey Çiftliği Değirmeni
44°51′45″K 69°55′49″B / 44.8625°K 69.93028°B / 44.8625; -69.93028
1905
Castine Hatch Değirmeni 1800 öncesi[1] 1815[1]

Massachusetts[değiştir | kaynağı değiştir]

Michigan[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Dearborn Greenfield Değirmeni Sekizgen 1660'larda Massachusetts Yel değirmeni Dünyası Greenfield Mill built on Cape Cod in Massachusetts USA, now at Greenfield Village in Dearborn Michigan.JPG
Hollanda De Zwaan Sekizgen DeZwaan windmill - Holland MI.jpg

Minnesota[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Mankato Seppman Değirmeni
44°09′44″K 94°06′08″B / 44.1621879°K 94.1021803°B / 44.1621879; -94.1021803
Kule 1864 Minneopa State Park'ta bulunuyor Seppman.jpg

Missouri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
St. Louis Bevo Değirmeni Sekizgen BevoMillOutAndAbout.jpg

New Jersey[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Holland Township Volendam Değirmeni
40°35′48″K 75°09′50″B / 40.5966°K 75.1639°B / 40.5966; -75.1639
Sekizgen

New Mexico[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Moriarty Eclipse Değirmeni
34°59′48″K 106°04′55″B / 34.99667°K 106.08194°B / 34.99667; -106.08194
1890

New York[değiştir | kaynağı değiştir]

Rhode Island[değiştir | kaynağı değiştir]

Tennessee[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Georgetown McKenzie Değirmeni
35°21′23″K 84°54′55″B / 35.35639°K 84.91528°B / 35.35639; -84.91528
Demir Rüzgar türbini 1931

Texas[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Sheffield Canon Ranch Değirmeni
30°44′44″K 101°58′30″B / 30.74556°K 101.975°B / 30.74556; -101.975
Demir Rüzgar türbini 1898
Victoria Victoria Değirmeni
28°48′04″K 97°00′05″B / 28.80111°K 97.00139°B / 28.80111; -97.00139
Sekizgen 1870 Victoria grist windmill 2008.jpg

Vermont[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Alburgh Kule c1731[1] 1749 yılına kadar ayakta[1]

Virginia[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Flowerdew Hundred Flowerdew Hundred Değirmeni 1612[8]
Flowerdew Hundred Flowerdew Hundred Değirmeni Standart 1978[9]
Williamsburg Robertson Değirmeni Standart 1621[10] Standing in 1723.[10]
Williamsburg Robertson Değirmeni[9] Standart

Washington[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Spokane Cambern Değirmeni
47°38′43″K 117°23′20″B / 47.64528°K 117.38889°B / 47.64528; -117.38889
1929

Wisconsin[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer Değirmen adı
ve koordinatları
Tür İnşa Notlar Fotoğrafı
Superior Davidson Değirmeni
46°38′56″K 91°54′21″B / 46.64889°K 91.90583°B / 46.64889; -91.90583
Sekizgen 1900[11] Sekiz yelkenli[11]
Little Chute Little Chute Yel değirmeni
44°17′3″K 88°18′49″B / 44.28417°K 88.31361°B / 44.28417; -88.31361
Sekizgen Verbij Hoogmade BV tarafından yapım aşamasında

Dipnot[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde hala ayakta kala yel değirmenleri kalın harfle yazılmıştır. Ayrıca yapıların kesin olarak bilinen yapım tarihleri de kalın harfle yazılmıştır. Ulusal Tarihi Yapılar Listesi'nde belirtilmediği sürece demir rüzgar türbinleri (ing.: windpumps) bu liste kapsamı dışındadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel;

Unless stated otherwise, the source for all entries is the Yel değirmeni Dünyası website.

Özel;
  1. ^ a b c d e f g h i Lombardo, Donald (2003). Windmills of New England, Their Genius, Madness, History & Future. Cape Cod, MA: On Cape Publications. ISBN 0-9719547-7-1. 
  2. ^ a b "Carl Fisher casino, Miami Beach, Florida". Windmill World. http://www.windmillworld.com/world/miamicasino.htm. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009. 
  3. ^ a b "Robertson Post Windmill". Mid-America Windmill Museum. http://midamericawindmillmuseum.org/pages/post_mill.php. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009. 
  4. ^ a b "Windmill History". The Danish Windmill. http://www.danishwindmill.com/danish_windmill_history/history_overview.asp. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009. 
  5. ^ "Vermeer Mill & Interpretive Center". Pella Historical Village. http://www.pellatuliptime.com/historical-village/mill/. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009.  [ölü/kırık bağlantı]
  6. ^ a b c "Old Dutch Mill". Ohio Barns. http://www.ohiobarns.com/othersites/mills/ks/16-92dutchmill.html. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009. 
  7. ^ a b c "Old Dutch Mill". Ohio Barns. http://www.ohiobarns.com/othersites/mills/ks/16-75olddutchmill.html. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009. 
  8. ^ "ABRAHAM PEIRSEY of JAMESTOWNE, VIRGINIA". Paul E. Pennebaker. http://webpages.charter.net/pepbaker/peirsey.htm. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009. 
  9. ^ a b "Windmills of Virginia". Windmill World. http://www.windmillworld.com/world/virginia.htm. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009. 
  10. ^ a b "The Miller and the Windmill". Colonial Williamsburg. http://www.history.org/Foundation/journal/Autumn02/windmill.cfm. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2009. 
  11. ^ a b "Davidson Windmill". Waymarking. http://www.waymarking.com/waymarks/WMNXE. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2009. 
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons'ta
ABD'deki yel değirmenleri listesi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.