AS Livorno Calcio

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(A.S. Livorno Calcio sayfasından yönlendirildi)
A.S. Livorno Calcio
Tam adAssociazione Sportiva Livorno Calcio S.r.l.
Takma adAmaranto (Koyu kırmızı), Labronici
Renkler         Bordo-Beyaz
Kuruluş1915
StadyumStadio Armando Picchi,
Livorno, İtalya
(Kapasite: 19.238)
Başkanİtalya Aldo Spinelli
Teknik direktörİtalya Davide Nicola
LigSerie D

A.S. Livorno Calcio 1915 yılında İtalya'nın Livorno kentinde kurulan futbol kulübü. Takımın renkleri koyu kırmızı (bordo) ve beyazdır. İç saha maçlarını Stadio Armando Picchi'de oynamaktadır.

Serie A'daki en iyi sıralamasını, Torino ile kafa kafaya bir rekabet yaşadığı 1942-43 sezonunda elde etti ve ikinci oldu.

2004-2008 yılları arasında Serie A'da mücadele ettikten sonra küme düştü. 2008-2009 sezonunu Serie B'de geçiren takım, sezonu 3. bitirerek tekrar Serie A'ya yükselme başarısını gösterdi. Ertesi sezonu son derece kötü geçiren Livorno takımı, 2009-10 sezonu sonrasında yeniden Serie B'ye düştü.[1] 2012-2013 sezonu sonunda Serie A' ya tekrar yükselme başarısını göstermiştir.

Taraftar[değiştir | kaynağı değiştir]

Livorno destekçileri, özellikle Lazio ve Verona'nın taraftar grupları olmak üzere, sağcı gruplarla sıklıkla şiddetli çatışmalara girdikleri sol siyasetleriyle tanınırlar. Eski Lazio forveti Paolo Di Canio, iki kulübün taraftar grupları arasındaki tansiyonun yükseldiği Livorno maçında, kendi taraftarlarına Roma selamı vermişti.

Livorno taraftarları ile Marsilya ve AEK Atina'nın solcu taraftarları arasında "kardeşlik üçgeni" adı verilen dostluk gelişti. Aynı zamanda ideolojik açından benzer olan Adana Demirspor ve Celtic ile de bağlantıları vardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Protti rimanda in campo il 10. A Livorno lo avrà Tavano" (İtalyanca). Gazzetta dello Sport. 20 Temmuz 2007. 22 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]