A-League şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

A-League şampiyonları listesi Avustralya'nın en üst düzey futbol liginde kuruluşdan günümüzü kadar şampiyon olan takımların listesidir.

A-League Şampiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Büyük Final Tarih Şampiyon Takım Skor Maülup Takım Yer GF Syirci Joe Marston Medal
2005–06
5 Mart 2006
SydneyFCColours.png Sydney FC (1)
1–0
CentralCoastColours.png Central Coast Sydney Football Stadyumu, Sidney (1)
41,689
Trinidad ve TobagoDwight Yorke Sydney FC
2006–07
18 Şubat 2007
MelbourneVictoryColours.png Melbourne Victory (1)
6–0
AdelaideUnitedColours.png Adelaide United Docklands Stadyumu, Melbourne (1)
55,436
Avustralya Archie Thompson Melbourne Victory
2007–08
24 Şubat 2008
NewcastleJetsColours.png Newcastle Jets (1)
1–0
CentralCoastColours.png Central Coast Sydney Football Stadyumu, Sydney (2)
36,354
Avustralya Andrew Durante Newcastle Jets
2008–09
28 Şubat 2009
MelbourneVictoryColours.png Melbourne Victory (2)
1–0
AdelaideUnitedColours.png Adelaide United Docklands Stadyumu, Melbourne (2)
53,273
Avustralya Tom Pondeljak Melbourne Victory
2009–10
20 Mart 2010
SydneyFCColours.png Sydney FC(2)
1–1
(4-2 PSO)
MelbourneVictoryColours.png Melbourne Victory Docklands Stadyumu, Melbourne (3)
44,560
Avustralya Simon Colosimo Sydney FC
2010–11
13 Mart 2011
BrisbaneRoarColours.png Brisbane Roar (1)
2–2
(4-2 PSO)
CentralCoastColours.png Central Coast Lang Park, Brisbane (1)
50,168
Avustralya Matthew Ryan Central Coast
2011–12
22 Nisan 2012
BrisbaneRoarColours.png Brisbane Roar (2)
2–1
PerthGloryColours.png Perth Glory Lang Park, Brisbane (2)
50,334
Avustralya Jacob Burns Perth Glory

Parantez içindeki rakamlar futbol takımının kazandığı şampiyonluk sayısını, ya da bir şehirde düzenlenen Büyük Finallerin sayısını göstermektedir.

A-League Premiers[değiştir | kaynağı değiştir]

Normal sezonu birinci sırada tamamlayan takımların listesidir.Parantez içindeki rakamlar futbol takımının kazandığı şampiyonluk sayısını, ya da bir şehirde düzenlenen Büyük Finallerin sayısını göstermektedir.

Sezon Premiers İkinci
2005-06 AdelaideUnitedColours.png Adelaide United (1) SydneyFCColours.png Sydney FC
2006-07 MelbourneVictoryColours.png Melbourne Victory (1) AdelaideUnitedColours.png Adelaide United
2007-08 CentralCoastColours.png Central Coast (1) NewcastleJetsColours.png Newcastle Jets
2008-09 MelbourneVictoryColours.png Melbourne Victory (2) AdelaideUnitedColours.png Adelaide United
2009-10 SydneyFCColours.png Sydney FC (1) MelbourneVictoryColours.png Melbourne Victory
2010-11 BrisbaneRoarColours.png Brisbane Roar (1) CentralCoastColours.png Central Coast
2011-12 CentralCoastColours.png Central Coast (2) BrisbaneRoarColours.png Brisbane Roar

Parantez içindeki sayılar takımların kazandığı premierships sayısını göstermektedir.

A-League Pre-Season Premiers[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Büyük Final Tarih Kazanan Takım Skor Mağlup Takım Yer GF Seyirci
2005
21 Ağustos 2005
CentralCoastColours.png Central Coast (1)
1–0
PerthGloryColours.png Perth Glory Bluetongue Central Coast Stadyumu, Gosford (1)
6,609
2006
19 Ağustos 2006
AdelaideUnitedColours.png Adelaide United (1)
1–1
(5-4)
(PSO)
CentralCoastColours.png Central Coast Bluetongue Central Coast Stadyumu, Gosford (2)
10,453
2007
12 Ağustos 2007
AdelaideUnitedColours.png Adelaide United (2)
2–1
PerthGloryColours.png Perth Glory Hindmarsh Stadyumu, Adelaide (1)
9,606
2008
6 Ağustos 2008
MelbourneVictoryColours.png Melbourne Victory (1)
0–0
(8-7)
(PSO)
WellingtonPhoenixColours.png Wellington Phoenix Westpac Stadyumu, Wellington (1)
9,208

Parantez içindeki sayılar takımların kazandığı premierships sayısını göstermektedir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp performansları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Kulüp Büyük Final Normal Sezon Pre-Season Cup Playoflar OFC/AFC Şampiyonlar Ligi FIFA Kulüpler Arası Dünya Kupası
C R P R W R Q C R Q C R Q
1 Melbourne Victory 2 1 2 1 1 - 4 - - 3 - - -
2 Sydney FC 2 - 1 1 - - 5 1 - 2 - - 1
3 Brisbane Roar 2 - 1 1 - - 4 - - 1 - - -
4 Newcastle Jets 1 - - 1 - - 4 - - 1 - - -
5 Central Coast Mariners - 3 2 1 1 1 5 - - 2 - - -
6 Adelaide United - 2 1 2 2 - 4 - 1 3 - - 1
7 Perth Glory - 1 - - - 2 2 - - - - - -
8 Wellington Phoenix - - - - - 1 3 - - - - - -
9 Gold Coast United - - - - - - 2 - - - - - -
10 Melbourne Heart - - - - - - 1 - - - - - -
11 North Queensland Fury - - - - - - - - - - - - -
12 New Zealand Knights - - - - - - - - - - - - -
C=Şampiyon, P=Premiers, Q=Elemeler R=İkinci, W=Şampiyon