Aşkın İki Yüzü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşkın İki Yüzü
The Mirror Has Two Faces
YönetmenBarbra Streisand
YapımcıBarbra Streisand
OyuncularBarbra Streisand
Jeff Bridges
Lauren Bacall
George Segal
Mimi Rogers
Pierce Brosnan
Leslie Stefanson
Görüntü yönetmeniAndrzej Bartkowiak
Dante Spinotti
KurguMonica Anderson
Jeff Werner
DağıtıcıTriStar Pictures
Süre126 dakika
ÜlkeABD
Bütçe42 milyon $ (tahminî)

Aşkın İki Yüzü (Orijinal adı:The Mirror Has Two Faces), Barbra Streisand'ın hem yönettiği, hem oynadığı, hem de yapımcılığını üstlendiği 1996 yapımı bir romantik komedidir. Başrollerini Streisand'la birlikte Jeff Bridges ve Lauren Bacall paylaşmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Rose Morgan (Streisand), Columbia Üniversitesinde bir edebiyat profesörüdür. Ancak, edebiyat profesörü olsa bile hayatında hiç romantizmi tatmamış iyi bir öğretmen ve aşçıdır. Annesi (Bacall) ise Rose'u bu hâliyle kabullenmiştir. Gregory Larkin (Bridges) Colombia Üniversitesinde matematik profesörüdür. Gregory, bütün ilişkilerinde hayal kırıklıkları yaşamıştır ve duygusal çekimi artık kabul etmek istememektedir. Gregory bir gün yaşadığı bu ilişkilerden sonra telefon kızı adı altında iş yapan bir kadınla görüşür ve bu kadın Gregory'nin aklına ilanla eş arama fikrini sokar. İlanı gören Rose'un kız kardeşi Clarie (Rogers) hemen bu ilan için arar ve bir buluşma ayarlar. Çok sıra dışı bir kız kardeş ilişkisi yaşayan Rose ve Clarie bunu birbirlerine belli etmek istemezler. Rose'un Clarie'nin eşi Alex'e (Brosnan) karşı ise duygusal bir bağı vardır. Rose ve Gregory kısa bir süre sonra ciddi bir dostluk kurar ve evlenmeye karar verirler. İşte her şey bu evlilikten sonra başlar. Romantizmi hayatlarına sokmak istemeyen bu çift, ilişkilerinde bu konuyla ilgili ciddi karar almak zorunda kalacaklardır.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Lauren Bacall, efsanevi bir aktris olmasına rağmen bu filmle ilk En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü adaylığı elde etmiş ve herkes kazanmasına kesin gözüyle bakmasına rağmen ödülü alamamıştır.

Jeff Bridges'ın oynadığı rol, daha önce Harrison Ford'a teklif edilmiş. Ancak Ford, rolü reddetmiştir.

Filmin senaryo yazarı Richard LaGravenese, Lauren Bacall'un rolü için ilk başta Elizabeth Taylor'ı düşünmüş, ancak Barbra Streisand, rolün Bacall'a verilmesini istemiştir.