Aşk Yeniden (dizi, 2015)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Aşk Yeniden (dizi) sayfasından yönlendirildi)
Aşk Yeniden
Dizinin 2. sezon afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürRomantik komedi
Proje tasarımcısıRamazan Demirli
SenaristErsoy Güler
Eda Tezcan
Gülbike Sonay Üte
Ramazan Demirli
YönetmenErsoy Güler
BaşrolÖzge Özpirinçci
Buğra Gülsoy
Tema müziği bestecisiBatuhan Fırat
Açılış müziğiSonucuna Razıyım (Jingle TV)
Bitiş müziğiHatalarım Var (Jingle TV)
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı2
Bölüm sayısı59 (bölümleri listesi)
Yapım
Yönetici yapımcıAli Gündoğdu
Yapımcıİnci Gündoğdu
İsmail Gündoğdu
Mekânİstanbul (1-59)
ABD (1)
Çamlıhemşin, Rize (16-17)
Sivas (21)
Antalya (6-7, 36-37)
Gösterim süresi120 dakika
Yapım şirketiSüreç Film
Yayın bilgileri
KanalFOX (HD)
Görüntü formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi10 Şubat 2015 - 14 Haziran 2016
DurumuSona erdi
Dış bağlantılar
[askyeniden.tv.tr İnternet sitesi]

Aşk Yeniden, Süreç Film imzalı, başrollerini Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy'un paylaştığı romantik komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizinin ilk bölümü 10 Şubat 2015 tarihinde yayımlanmış ve reyting sıralamasında birinci olarak yayın hayatına iyi bir başlangıç yapmıştır. 5 bölüm boyunca zirveden inmemiştir. 2 sezondan oluşan dizi, 14 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan 59. bölümü ile final yaparak yayın hayatına veda etmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Zeynep, dik başlı güzel, cesur bir kızdır. Zeynep'in babası namıdiğer Derin Şevket de bir o kadar cesur, sinirli bir balıkçıdır ama Zeynep'e çok düşkündür. Zeynep bir gün Ertan isminde bir çocukla karşılaşır ve ona aşık olur. Zeynep herkese karşı çıkarak Ertan ile birlikte ABD'ye kaçar. Çok mutludur ama bu mutluluğu hamile olduğunu öğrenene kadar sürer çünkü Ertan, bebeği istememektedir ve Zeynep'ten bebeği aldırmasını ister. Bunun üzerine Zeynep ve Ertan kavga ederler. O günden sonra Zeynep Ertan'dan haber alamaz ama bebeği doğurur. Zeynep Türkiye'de yeni doğmuş bir bebekle 10 ay dayandıktan sonra geri dönmeye karar verir. Uçakta başka bir Türkiye yolcusu Fatih ile tanışır. Sevdiklerini, tüm ailesini, hayatını geride bırakarak, âşık olduğu Ertan’ın peşinden Amerika’ya kaçan Zeynep, elinde hayal kırıklıkları ve bebeğiyle Türkiye'ye geri döner. Diğer tarafta Amerika’ya eğitim için giden Fatih’in de hayal kırıklıkları ile ülkesine, ailesinin yanına dönme vakti gelmiştir. Fatih, Şekercizade isimli köklü ve zengin bir ailenin tek erkek çocuğudur. Bu yüzden annesi "Mukaddes" tarafından çok özenli ve disiplinli yetiştirilmeye çalışılmış, daha 6 yaşındayken evleneceği kız bile seçilmişti "İrem". İrem, Fatih'e çok aşıktır ama Fatih, İrem'e aşık değildir. Bu yüzden Fatih evliliğini ertelemek için Amerika Birleşik Devletleri’ne okumak bahanesi ile gitmiş orada bir kıza âşık olmuş ve ona evlenme teklifi etmiş ama hayır cevabı almıştır, bunun üzerine o da geri dönüş kararı alır ve uçakta başka bir çaresiz yolcu Zeynep ile tanışır. Fatih'in Zeynep'e teklif ettiği evcilik oyunu başta ikisine de mantıklı gelse bile bu oyun onları ve ailelerini çok komik, çok enteresan ve çok zor bir duruma sokacak ama bu oyun içinde onlar aradıkları veya kaybettiklerini sandıkları gerçek aşklarını, birbirlerini çok komik maceraları ile bulacaklardır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Sezonlar
1 2
Özge Özpirinçci Zeynep Taşkın Ana
Buğra Gülsoy Fatih Şekercizade Ana
Nilay Deniz Selin Şekercizade Ana
Can Sipahi Orhan Günay Ana
Tamer Levent Şevket Taşkın Ana
Tülin Oral Gülsüm Şekercizade Ana
Lale Başar Mukaddes Şekercizade Ana
Yiğit-Yağız Sayın/Musa Yiğit Sayın Selim Şekercizade Yinelenen
Nazlı Tosunoğlu Yadigar Taşkın Günay Yinelenen
Esin Gündoğdu Ayfer Servermez Haydar Yinelenen
Orhan Alkaya Fehmi Şekercizade Yinelenen
Tevfik İnceoğlu Kamil Yinelenen
Mert Öner Cevat Yinelenen
Yakup Yavru Ethem Konuk Yinelenen
Emre Erkan Mete Konuk Yinelenen
İlkem Ulugün Fadik Servermez Konuk Yinelenen
Sema Keçik Meryem Taşkın Konuk Yinelenen
Mazhar Alican Uğur Mustafa Konuk Yinelenen
Mert Öcal Ertan Yilmaz Konuk Yinelenen
Günay Sevinç Günay Konuk Yinelenen
Barış Yalçın Birol Konuk Yinelenen
Su Burcu Yazgı Coşkun Elif Su Günay Konuk Yinelenen
Nazlıhan Başak İlhan Dilber Sonses Yinelenen
Murat Kocacık Darbeli Haydar Yinelenen
Tunca Aydoğan Vahit Yinelenen
Miray Akovalıgil Şaziment Servermez Yinelenen
Tuna Arman Mukadder Yinelenen
Didem Soydan İrem Şencan Yinelenen
Fatma Karanfil Hacer Yinelenen

Ana kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Zeynep Taşkın Şekercizade (Özge Özpirinçci tarafından canlandırılan), güzel dik başlı bir kız. Derin Şevket'in ve Kara Meryem'in kızı. Fatih'in oyununda yardım etmektedir. Fatih'e âşık olmuştur. 20. bölümde ailelerine her şeyi anlatmışlardır. Ailesini kazanmıştır. 29. bölümde Fatih'le evlenmişlerdir. 38. bölümde Fatih'ten hamile olduğunu öğrenmiştir. 59. bölümde Fatih ile Zeynep'in kızı Gülsüm doğmuştur.

Fatih Şekercizade (Buğra Gülsoy tarafından canlandırılan), yakışıklı zengin bir adam. Özgür bir kişi. Zeynep'e oyununda yardım etmektedir. Selim'i öz oğlu gibi sever. Zeynep'e âşık olmuştur. 29. bölümde evlenmişlerdir. Ailesini önce kaybetse de sonra tekrar kazanmıştır. Annesiyle hiç anlaşamaz. 59. bölümde Fatih ile Zeynep'in kızı Gülsüm doğmuştur.

Şevket Taşkın (Tamer Levent tarafından canlandırılan), namıdiğer 'Derin Şevket Reis'. Gemi kaptanıdır. Dıştan bakıldığında sert bir kişi fakat yumuşak kalpli. Kendisine yamuk yapılmasını sevmez. 29. bölümde Meryem'le evlenmiştir.

Gülsüm Şekercizade (Tülin Oral tarafından canlandırılan), Fatih'in babaannesidir. Akıllı ve zeki bir kadındır. Selim'i çok sever. Mukkadesi pek sevmez.

Mukaddes Şekercizade (Lale Başar tarafından canlandırılan), Fatih ve Selin'in annesi. Çok akıllı ve zeki bir kadın. Zeynep'ten nefret ederdi. Ama akıl hastanesinden çıktıktan sonra Zeynep'i sevmeye başlamıştır. Ertan'ın Selim'in babası olduğunu anlamıştır.

Selin Şekercizade Günay (Nilay Deniz tarafından canlandırılan), Fatih'in kız kardeşi. Güzel bir kız. 3. bölümde zorunlu olarak Orhan'la imam nikâhı kıyılmıştır. Daha sonra Derin Şevket nikâhtan vazgeçmiştir ama Orhan'a âşık olmuştur. 29. bölümde evlenmişlerdir.

Orhan Günay (Can Sipahi tarafından canlandırılan), Zeynep'in halasının oğlu. Yakışıklı. Aynı dayısı gibi deli. 3. bölümde zorunlu olarak Selin'le imam nikâhı kıyılmıştır. Daha sonra Derin Şevket nikâhtan vazgeçmiştir ama Selin'e âşık olmuştur. 29. bölümde evlenmişlerdir.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Selim Şekercizade (Yiğit/Yağız Sayın tarafından canlandırılan), Zeynep ve Ertan'ın oğlu. Fatih sonradan kendi nüfusuna aldırmıştır. Fatih ve Zeynep 'i bir araya getiren bağdır. 20. bölümde Fatih'in öz oğlu olmadığı herkese açıklanmıştır.

Yadigar Günay (Nazlı Tosunoğlu tarafından canlandırılan), Derin Şevket'in kız kardeşi, Zeynep'in halası. Orhan ve Elif Su'nun annesi. Tansiyon hastasıdır. Stresi sevmez.

Ayfer Servermez (Esin Gündoğdu tarafından canlandırılan), Fadik ve Şaziment'in annesi, Yadigar'ın en iyi arkadaşı ve komşusu. Darbeli Haydar'a aşıktır. Diğer adı ise Gergedan Ayferdir.

Fehmi Şekercizade (Orhan Alkaya tarafından canlandırılan), Fatih ve Selin'in babası. Sakin bir kişidir. 2. bölümde fabrikayı Fatih'e devretmiştir. Eskiden Orhan'ı sevmiyordu ama şimdi seviyor ve Selin ile olan ilişkilerine karışmamaktadır. Fatih'in yalan söylediğine çok kızmıştır. Ama sonradan yumuşamıştır.

Kamil (Tevfik İnceoğlu tarafından canlandırılan), Şevket Reis'in yanında çalışmaktadır. Dilber Sonses'e âşıktır.

Cevat (Mert Öner tarafından canlandırılan), Şevket Reis'in yanında miço olarak çalışmaktadır. Ayrıca Fadik'in ablası Şaziment'e takıntılı derecede âşıktır.

Ethem (Yakup Yavru tarafından canlandırılan), Şevket Reis'in arkadaşı. Gemi kaptanıdır.

Mete (Emre Erkan tarafından canlandırılan), Fatih'in en yakın arkadaşı. Teknoloji ile içli dışlıdır. Selin'in ve Orhan'ın yerinin bulunması konusunda bu meziyeti sayesinde Fatih'e ciddi yardım etmiştir. İrem'i güzelliğinden dolayı sevmekteydi ama İrem ona karşılık vermediğinden Fadik'e âşık olmuştur. Sevgilidirler. Final bölümünde adada Fadik'le kaptan nikâhı ile nikâhlanmıştır.

Fadik Servermez (İlkem Ulugün tarafından canlandırılan), Zeynep'in çocukluk arkadaşı. Şehir dışında okumaktadır. Zeynep'in bütün sırlarını bilmekte her şeye rağmen Zeynep'e destek olmaktadır. Çok konuşan ve çenesi düşük biridir. Gözü yükseklerde ve pahalı elbiselere düşkün bir kızdır. Ayrıca fal ve astrolojiye de düşkündür. Mete'ye âşıktır. Sevgilidirler. Final bölümünde adada Mete'yle kaptan nikâhı ile nikâhlanmıştır.

Meryem Taşkın (Sema Keçik tarafından canlandırılan), nam-ı diğer Kara Meryem. Çok ağır bir hayat yaşamıştır. 20 yaşında sevdiği Şevket'e kaçmıştır. Ama Vahit'in ağabey'i Cahit onları bulmuş ve Meryem’i tehdit etmiştir. Eğer onunla gitmez ise Şevketi'de Zeynep'ide öldüreceğini söylemiştir. Bunun üzerine Meryem Cahit ile kaçmıştır. Meryem Vahit'e Cahit'ten kurtulup Şevket ile Zeynep'in yanına gitmek için Yüz Görümlüğünün arkasına küçük bir kutucuk yaptırıp oraya zehir koyup her gün bir damla yemeğine koyarak onu yavaş yavaş zehirleyerek öldürdüğünü söylemiştir. Ancak sonradan Cahit’i oğlu Birol'un zehirlediği ortaya çıkar. Vahit intikam için Zeynep'i kaçırır buna çok sinirlenen Meryem adamlarını toplayıp Vahit'i yakalayınca çok geçti Zeynep'i zehirlemişti. Meryem panzehiri aramaya başladı. Ve olaylar arasında Şevket saklandığı yerden çıkıp Vahit'i sol kolundan vurmuştur. Ve Ertan ise Zeynep'in gönlünü kazanmak için Vahit'in oğlundan Panzehir'i almış ve Zeynep'e getirmiştir. Sonra Kara Meryem Ertan'ı kaçırmıştır. Ve Cahit ölünce kızına ve Şevket'e kavuşmuştur. Yani Cahit ölünce Holding ona kalmıştır. Ve İstanbul'un en ünlü Holding'i olmuştur.

Şoför Mustafa (Mazhar Alican Uğur tarafından canlandırılan), Şekercizade ailesinin şoförü. Ailenin en yakın personeli ve aynı zamanda Fatih'in sağ kolu. Kendisini Fatih'in fedaisi olarak görür ve Fatih'in her isteğini canla başla yerine getirmek için elinden geleni yapar.

Ertan (Mert Öcal tarafından canlandırılan), Zeynep’in her şeyden vazgeçip peşinden Amerika'ya gittiği ilk aşkı ve çocuğunun babasıdır. Sıkıntıya ve kısıtlanmaya tahammülü olmayan Ertan asla sorumluk almaz ve özgürlüğüne öylesine düşkündür ki kendisine ayak bağı olabilecek herkesten, her şeyden anında vazgeçebilir.

Dilber Sonses (Nazlıhan Başak İlhan tarafından canlandırılan), Haydar'ın işyerinde çalışan solisti, Fatih'in ablası, Ayfer'in eski arkadaşı. Aşk Kitabı şarkısı ile tanınmıştır. Fatih ile tanışması onu türlü belaların eşiğine sokmuştur. Meryem'in öz oğluna âşıktır. Şaziment ile bunun için sürekli kavga eder.

Darbeli Haydar (Murat Kocacık tarafından canlandırılan), Dilber'in patronu, Darbeli Gazino'nun sahibi, mafya babası. Son derece sert bir mizaca sahip olmasına rağmen, Ayfer'le yaşamaya başladıkları aşk onun yumuşak huylu bir insan olduğunu da ortaya çıkarmıştır. Öyle ki Ayfer için matkaplarından bile vazgeçmiştir.

Vahit (Tunca Aydoğan tarafından canlandırılan), Meryem’in eski bir düşmanıdır. Meryem’den intikam almak için önce elindeki mallara el koyar. Ardından da Meryem’in yakınlarına zarar vermeye başlar. Hırsını alamayan Vahit son olarak da Zeynep’i kaçırır. Zeynep’in kaçırılması ile sabrı taşan Meryem harekete geçer. Meryem de Vahit‘in oğlunu kaçırarak kızını kurtarmaya çalışır.

Şaziment Servermez (Miray Akovalıgil tarafından canlandırılan), Ayfer'in büyük kızı Fadik'in ablası. İlk bölümlerde sadece adı geçiyor, yüzü ekrana verilmiyordu. İlk defa 29. bölümde görülmüştür. Dansları ve rapleri ile ünlüdür. Zeynep ve Fatih'in oyununa Mukkaddes'in hayalindeki gelin olarak katılır. Finalde Birol ile adada kaptan nikâhı ile nikâhlanmıştır.

Mukadder (Tuna Arman tarafından canlandırılan), Mukaddes'in kız kardeşi. Fatih'in teyzesi. Köpeğini yani Cango'yu oğlu gibi çok sever. Zenginliğe çok düşkündür. Mukaddes yüzünden ayrılan Fatih ve Zeynep'i barıştırmaya kararlıdır. 10-15 koca değiştirmiştir bu yüzünden soyadı belli değildir. Mukaddes'i adam etmeye kararlıdır.

İrem Şencan (Didem Soydan tarafından canlandırılan), Fatih’in uzatmalı sevgilisi, nişanlısı ve Mukaddes hanıma göre de evlenmesi gereken kızımızdır. Yirmili yaşların ortasındaki İrem Şekercizade’ler gibi tanınmış bir ailenin kızıdır. Moda tasarımı okumuş, özel defilelerde podyuma çıkmışlığı vardır. Oldukça güzel alımlı olmasının dışında son derece hırslı ve kötü kalplidir. Fatih’i kaybedince ona ne kadar âşık olduğunu bir kere daha anlamış, Zeynep’le Fatih’i ayırmak için elinden geleni yapar olmuştur. İlk sezonun sonunda diziden ayrılır.

Hacer (Fatma Karanfil tarafından canlandırılan), Fatih ve Selin’in sütannesi. 50-55 yaşlarında bir kadın. Çocuk yetiştirme konundaki tecrübeli olduğu için Şekercizadelerin bütün çocuklarına o bakmış. Evdeki herkesi çok iyi tanıyan bir kadın. Gülsüm’ün gelininden daha çok sevdiği bazen dertleştiği bir dost da diyebiliriz Hacer için. İlk sezonun sonunda diziden ayrılır.

Günay (Günay Sevinç tarafından canlandırılan), Şekercizade malikanesinin hizmetçisi.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü
ve saati
Sezon
başlangıcı
Sezon
finali
Çekilen
bölüm
sayısı
Bölüm
aralığı
Yayın
yılı
TV kanalı
1. sezon Salı 20.00 10 Şubat 2015 16 Haziran 2015 19 1-19 2015 FOX
2. sezon 15 Eylül 2015 14 Haziran 2016
(Final)
40 20-59 2015-2016

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası yayın[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Kanal(lar) Gösterim tarihi Bitiş İsim
Polonya Polonya TV Puls 13 Ağustos 2015 9 Ocak 2019 Kontrakt na miłość
Slovakya Slovakya TV Doma 11 Ocak 2016 Láska na druhý pokus
Åland Aland Adaları SVT 2 25 Kasım 2016 Du mere
Şili Şili Canal 13 6 Şubat 2017 Amor a Seunda Vista
Meksika Meksika Imagen TV 7 Mart 2017 Volver a Amar
Karadağ Karadağ Pink M 20 Mart 2017 Ponovo zaljubljeni
Sırbistan Sırbistan TV Pink 29 Mart 2017 19 Aralık 2017 Поново заљубљени
Ukrayna Ukrayna 1+1 20 Kasım 2017 Я знову тебе кохаю (1 sezon)
Ukrayna Ukrayna Бигуди 31 Mayıs 2019 Я знову тебе кохаю (2 sezon)
Bulgaristan Bulgaristan bTV 16 Kasım 2018 23 Nisan 2019 Любов от втори опит

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]