2013 Billboard Hot 100 bir numaralı şarkıları listesi (ABD)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. Yılın ilk haftasında, Bruno Mars şarkısı "Locked Out of Heaven" zirvenin sahibi oldu.[1]

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kaynak
5 Ocak "Locked Out of Heaven" Bruno Mars [1]
12 Ocak [2]
19 Ocak [3]
26 Ocak [4]
2 Şubat "Thrift Shop" Macklemore ile Ryan Lewis ve Wanz [5]
9 Şubat [6]
16 Şubat [7]
23 Şubat [8]
2 Mart "Harlem Shake" Baauer [9]
9 Mart [10]
16 Mart [11]
23 Mart [12]
30 Mart [13]
6 Nisan "Thrift Shop" Macklemore ile Ryan Lewis ve Wanz [14]
13 Nisan [15]
20 Nisan "When I Was Your Man" Bruno Mars [1]
27 Nisan "Just Give Me a Reason" Pink ile Nate Ruess [16]
4 Mayıs [17]
11 Mayıs [18]
18 Mayıs "Can't Hold Us" Macklemore ile Ryan Lewis ve Ray Dalton [19]
25 Mayıs [20]
1 Haziran [21]
8 Haziran [22]
15 Haziran [23]
22 Haziran "Blurred Lines" Robin Thicke ile T.I. ve Pharrell [24]
29 Haziran [25]
6 Temmuz [26]
13 Temmuz [27]
20 Temmuz [28]
27 Temmuz [29]
3 Ağustos [30]
10 Ağustos [31]
17 Ağustos [32]
24 Ağustos [33]
31 Ağustos [34]
7 Eylül [35]
14 Eylül "Roar" Katy Perry [36]
21 Eylül [37]
28 Eylül "Wrecking Ball" Miley Cyrus [38]
5 Ekim [39]
12 Ekim "Royals" Lorde [40]
19 Ekim [41]
26 Ekim [42]
2 Kasım [43]
9 Kasım [44]
16 Kasım [45]
23 Kasım [46]
30 Kasım [47]
7 Aralık [48]
14 Aralık "Wrecking Ball" Miley Cyrus [49]
21 Aralık "The Monster" Eminem ve Rihanna [50]
28 Aralık [51]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Trust, Gary (2012-12-26). "Bruno Mars Marks a Chart First With Hot 100 Leader 'Heaven'". Billboard. Prometheus Global Media. http://www.billboard.com/news/bruno-mars-marks-a-chart-first-with-hot-1008062362.story. Erişim tarihi: 2012-12-26. 
  2. ^ Trust, Gary (2013-01-03). "Bruno Mars 'Locked' at No. 1 on Hot 100, Taylor Swift Closing In". Billboard. http://www.billboard.com/#/news/bruno-mars-locked-at-no-1-on-hot-100-taylor-1008067362.story. Erişim tarihi: 2013-01-03. 
  3. ^ Trust, Gary (2013-01-09). "Bruno Mars Still Atop Hot 100, Will.i.am & Britney Spears Enter Top 10". Billboard. http://www.billboard.com/news/bruno-mars-still-atop-hot-100-will-i-am-1008076602.story. Erişim tarihi: 2013-01-09. 
  4. ^ Trust, Gary (2013-01-16). "Bruno Mars Leads Hot 100 as Justin Timberlake's 'Suit & Tie' Debuts". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/bruno-mars-leads-hot-100-as-justin-timberlake-1008098722.story. Erişim tarihi: 2013-01-16. 
  5. ^ Trust, Gary (2013-01-23). "Macklemore & Ryan Lewis Crown Hot 100, Justin Timberlake Soars to Top 5". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1521657/macklemore-ryan-lewis-crown-hot-100-justin-timberlake-soars-to-top-5. Erişim tarihi: 2013-01-23. 
  6. ^ Trust, Gary (2013-01-30). "Macklemore & Ryan Lewis Remain Atop Hot 100, A$AP Rocky Reaches Top 10". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1536280/macklemore-ryan-lewis-remain-atop-hot-100-aap-rocky-reaches-top-10. Erişim tarihi: 2013-01-30. 
  7. ^ Trust, Gary (2013-02-06). "Macklemore & Ryan Lewis Lead Hot 100 for Third Straight Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1537998/macklemore-ryan-lewis-lead-hot-100-for-third-straight-week. Erişim tarihi: 2013-02-06. 
  8. ^ Trust, Gary (2013-02-13). "Macklemore & Ryan Lewis' 'Thrift Shop' No. 1 On Hot 100 for Fourth Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1538888/macklemore-ryan-lewis-thrift-shop-no-1-on-hot-100-for-fourth-week. Erişim tarihi: 2013-02-13. 
  9. ^ Trust, Gary (2013-02-20). "Baauer's 'Harlem Shake' Debuts Atop Revamped Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1549388/baauers-harlem-shake-debuts-atop-revamped-hot-100. Erişim tarihi: 2013-02-20. 
  10. ^ Trust, Gary (2013-02-27). "Baauer's 'Harlem Shake' Tops Hot 100 for Second Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1550092/baauers-harlem-shake-tops-hot-100-for-second-week. Erişim tarihi: 2013-02-27. 
  11. ^ Trust, Gary (2013-03-06). "Baauer's 'Harlem Shake' Still Atop Hot 100, Although Lead Shrinks". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1550739/baauers-harlem-shake-still-atop-hot-100-although-lead-shrinks. Erişim tarihi: 2013-03-06. 
  12. ^ Trust, Gary (2013-03-13). "Baauer Leads Hot 100 Again, Macklemore & Ryan Lewis Rule Radio Songs". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1551797/baauer-leads-hot-100-again-macklemore-ryan-lewis-rule-radio-songs. Erişim tarihi: 2013-03-13. 
  13. ^ Trust, Gary (2013-03-20). "Baauer Tops Hot 100 for Fifth Week, Despite Continued Streaming Slide". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1553826/baauer-tops-hot-100-for-fifth-week-despite-continued-streaming-slide. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  14. ^ Trust, Gary (2013-03-27). "Macklemore & Ryan Lewis Return To Top Of Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/1554540/macklemore-ryan-lewis-return-to-top-of-hot-100. Erişim tarihi: 2013-03-27. 
  15. ^ Trust, Gary (2013-04-03). "Macklemore & Ryan Lewis Top Hot 100; Imagine Dragons, Ariana Grande Hit Top 10". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1555888/macklemore-ryan-lewis-top-hot-100-imagine-dragons-ariana-grande-hit-top-10. Erişim tarihi: 2013-04-03. 
  16. ^ Trust, Gary (2013-04-17). "Pink Powers to No. 1 on Hot 100 With "Just Give Me a Reason"". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1558437/pink-powers-to-no-1-on-hot-100-with-just-give-me-a-reason. Erişim tarihi: 2013-04-17. 
  17. ^ Trust, Gary (2013-04-24). "P!nk Remains Atop Hot 100, PSY enters Top 10". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1559199/pink-remains-atop-hot-100-psy-enters-top-10. Erişim tarihi: 2013-04-24. 
  18. ^ Trust, Gary (2013-05-01). "P!nk Holds at No. 1 on Hot 100, While Rihanna Rules at Radio". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1560133/pink-holds-at-no-1-on-hot-100-while-rihanna-rules-at-radio. Erişim tarihi: 2013-05-01. 
  19. ^ Trust, Gary (2013-05-08). "Macklemore & Ryan Lewis' 'Can't Hold Us' Makes Hot 100 History". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1560817/macklemore-ryan-lewis-cant-hold-us-tops-hot-100. Erişim tarihi: 2013-05-08. 
  20. ^ Trust, Gary (2013-05-15). "Macklemore & Ryan Lewis 'Hold' Atop Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1562282/macklemore-ryan-lewis-hold-atop-hot-100. Erişim tarihi: 2013-05-15. 
  21. ^ Trust, Gary (2013-05-22). "Can't Stop Macklemore & Ryan Lewis Atop Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1563139/cant-stop-macklemore-ryan-lewis-atop-hot-100. Erişim tarihi: 2013-05-22. 
  22. ^ Trust, Gary (2013-05-29). "Macklemore & Ryan Lewis Still Atop Hot 100, Zach Sobiech Debuts". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1565048/macklemore-ryan-lewis-still-atop-hot-100-zach-sobiech-debuts. Erişim tarihi: 2013-05-29. 
  23. ^ Trust, Gary (2013-06-05). "Macklemore & Ryan Lewis Still Atop Hot 100, Robin Thicke Reaches Top 10". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1565745/macklemore-ryan-lewis-still-atop-hot-100-robin-thicke-reaches-top-10. Erişim tarihi: 2013-06-05. 
  24. ^ Trust, Gary (2013-06-12). "Robin Thicke's 'Blurred Lines' Hits No. 1 on Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1566519/robin-thickes-blurred-lines-hits-no-1-on-hot-100. Erişim tarihi: 2013-06-12. 
  25. ^ Trust, Gary (2013-06-19). "Robin Thicke's 'Blurred Lines' Remains Atop Hot 100 Chart". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1567379/robin-thickes-blurred-lines-remains-atop-hot-100-chart. Erişim tarihi: 2013-06-19. 
  26. ^ Trust, Gary (2013-06-26). "Robin Thicke Still Atop Hot 100; Miley Cyrus, Bruno Mars Reach Top 10". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1568185/robin-thicke-still-atop-hot-100-miley-cyrus-bruno-mars-reach-top-10. Erişim tarihi: 2013-06-26. 
  27. ^ Trust, Gary (2013-07-03). "Robin Thicke's 'Blurred Lines' Holds Atop Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1568859/robin-thickes-blurred-lines-holds-atop-hot-100. Erişim tarihi: 2013-07-03. 
  28. ^ Trust, Gary (2013-07-10). "Robin Thicke's 'Blurred Lines' Leads Hot 100 For Fifth Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1569412/robin-thickes-blurred-lines-leads-hot-100-for-fifth-week. Erişim tarihi: 2013-07-10. 
  29. ^ Trust, Gary (2013-07-17). "Robin Thicke Tops Hot 100 For Sixth Week; Jay Z, Justin Timberlake Debut In Top 10". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/2082329/robin-thicke-tops-hot-100-for-sixth-week-jay-z-justin-timberlake-debut-in-top. Erişim tarihi: 2013-07-17. 
  30. ^ Trust, Gary (2013-07-24). "Robin Thicke: Longest Hot 100 Reign This Year". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/4441914/robin-thicke-longest-hot-100-reign-this-year. Erişim tarihi: 2013-07-24. 
  31. ^ Trust, Gary (2013-07-31). "One Direction Blasts Onto Hot 100 at No. 2, Robin Thicke Still No. 1". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5344492/one-direction-blasts-onto-hot-100-at-no-2-robin-thicke-still-no-1. Erişim tarihi: 2013-07-31. 
  32. ^ Trust, Gary (2013-08-07). "Robin Thicke Extends Hot 100 Run to Nine Weeks, Sets Audience and Sales Records". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5638328/robin-thicke-extends-hot-100-run-to-nine-weeks-sets-audience-and-sales-records. Erişim tarihi: 2013-08-07. 
  33. ^ Trust, Gary (2013-08-14). "Robin Thicke Leads Hot 100 For 10th Week, Katy Perry's 'Roar' Debuts". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5650672/robin-thicke-leads-hot-100-for-10th-week-katy-perrys-roar-debuts. Erişim tarihi: 2013-08-14. 
  34. ^ Trust, Gary (2013-08-21). "Robin Thicke No. 1, Katy Perry No. 2 On Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5660927/robin-thicke-no-1-katy-perry-no-2-on-hot-100. Erişim tarihi: 2013-08-21. 
  35. ^ Trust, Gary (2013-08-28). "Robin Thicke Leads Hot 100, Katy Perry Holds At No. 2". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5672768/robin-thicke-leads-hot-100-katy-perry-holds-at-no-2. Erişim tarihi: 2013-08-28. 
  36. ^ Trust, Gary (2013-09-04). "Katy Perry Dethrones Robin Thicke Atop Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5680131/katy-perry-dethrones-robin-thicke-atop-hot-100. Erişim tarihi: 2013-09-04. 
  37. ^ Trust, Gary (2013-09-11). "Katy Perry's 'Roar' Rules Hot 100 For Second Week, Lorde Reaches Top 3". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5687387/katy-perrys-roar-rules-hot-100-for-second-week-lorde-reaches-top-3. Erişim tarihi: 2013-09-11. 
  38. ^ Trust, Gary (2013-09-18). "Miley Cyrus' 'Wrecking Ball' Swings Atop Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5695590/miley-cyrus-wrecking-ball-swings-to-top-of-hot-100. Erişim tarihi: 2013-09-18. 
  39. ^ Trust, Gary (2013-09-25). "Miley Cyrus' 'Wrecking Ball' Spends Second Week Atop Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5733088/miley-cyrus-wrecking-ball-spends-second-week-atop-hot-100. Erişim tarihi: 2013-09-25. 
  40. ^ Trust, Gary (2013-10-02). "Lorde's 'Royals' Crowns Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5740767/lordes-royals-crowns-hot-100. Erişim tarihi: 2013-10-02. 
  41. ^ Trust, Gary (2013-10-09). "Lorde's 'Royals' Remains Atop Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5748210/lordes-royals-remains-atop-hot-100. Erişim tarihi: 2013-10-09. 
  42. ^ Trust, Gary (2013-10-16). "Lorde's 'Royals' Remains Atop Hot 100 Third week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5755784/lordes-royals-rules-hot-100-for-third-week. Erişim tarihi: 2013-10-16. 
  43. ^ Trust, Gary (2013-10-23). "Lorde's 'Royals' Is Hot 100's Ruler For Fourth Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5763255/lordes-royals-is-hot-100s-ruler-for-fourth-week. Erişim tarihi: 2013-10-23. 
  44. ^ Trust, Gary (2013-10-30). "Lorde's 'Royals' Crowns Hot 100 For Fifth Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5770722/lordes-royals-crowns-hot-100-for-fifth-week. Erişim tarihi: 2013-10-30. 
  45. ^ Trust, Gary (2013-11-06). "Lorde's 'Royals' Rules Hot 100 for Sixth Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5778259/lordes-royals-rules-hot-100-for-sixth-week. Erişim tarihi: 2013-11-06. 
  46. ^ Trust, Gary (2013-11-13). "Lorde's 'Royals' Leads Hot 100, Lady Gaga's 'Dope' Debuts At No. 8". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5785931/lordes-royals-leads-hot-100-lady-gagas-dope-debuts-at-no-8. Erişim tarihi: 2013-11-13. 
  47. ^ Trust, Gary (2013-11-20). "Lorde's 'Royals' Reigns On Hot 100 for Eighth Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5793365/lordes-royals-reigns-on-hot-100-for-eighth-week. Erişim tarihi: 2013-11-20. 
  48. ^ Trust, Gary (2013-11-27). "Lorde's 'Royals' Rules Hot 100 For Ninth Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5800854/lorde-royals-hot-100-chart-nine-weeks-eminem. Erişim tarihi: 2013-11-27. 
  49. ^ Trust, Gary (2013-12-04). "Miley Cyrus' 'Wrecking Ball' Swings Back To No. 1 On Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5812407/miley-cyrus-wrecking-ball-swings-back-to-no-1-on-hot-100. Erişim tarihi: 2013-12-04. 
  50. ^ Trust, Gary (2013-12-11). "Eminem, Rihanna Rule Hot 100 With 'The Monster'". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5820081/eminem-rihanna-rule-hot-100-with-the-monster. Erişim tarihi: 2013-12-11. 
  51. ^ Trust, Gary (2013-12-18). "Eminem, Rihanna Remain Atop Hot 100 With 'The Monster'". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5840334/eminem-rihanna-remain-atop-hot-100-with-the-monster. Erişim tarihi: 2013-12-18. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]