2008 İtalya Bisiklet Turu takımlar ve bisikletçiler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu 2008 İtalya Bisiklet Turu takımlar ve bisikletçiler listesidir.

Anahtar: DNS = Did Not Start stage (Etapa başlamadı); DNF = Did Not Finish stage(Etabı bitirmedi); DSQ = Disqualified from stage(Etaptan diskalifiye edildi); HD = Hors Delai: outside time limit for stage(Etabı limit zamandan fazla sürede bitirdi).

# Binici Final yeri Notlar
L.P.R. Brakes-Ballan
1 Danilo Di Luca  İtalya 8
2 Paolo Bailetti  İtalya 89
3 Gabriele Bosisio  İtalya 22 1nci, Etap 7
4 Riccardo Chiarini  İtalya 125
5 Giairo Ermeti  İtalya 83
6 Jure Golcer  Slovenya 32
7 Daniele Pietropolli  İtalya 57
8 Paolo Savoldelli  İtalya 15
9 Alessandro Spezialetti  İtalya 41
Ag2r-La Mondiale
11 Tadej Valjavec  Slovenya 13
12 Philip Deignan  İrlanda 79
13 René Mandri  Estonya DNF 6 Çarpışmada kalıcı yaralanmadan dolayı çekildi
14 Laurent Mangel  Fransa 93
15 Rinaldo Nocentini  İtalya 56
16 Nicolas Rousseau  Fransa 122
17 Blaise Sonnery  Fransa 91
18 Alexandre Usov  Beyaz Rusya 119
19 Yuriy Krivtsov  Ukrayna 107
Astana
21 Levi Leipheimer Amerika Birleşik Devletleri ABD 18
22 Alberto Contador Velasco  İspanya 1
23 Vladimir Gusev  Rusya 45
24 Antonio Colom  İspanya 25
25 Maxim Iglinsky  Kazakistan 55
26 Steve Morabito {SUI}} DNF 8 Çarpışmada omuz çıkmasından dolayı çekildi
27 Andrey Mizurov  Kazakistan 66
28 Andreas Klöden  Almanya DNF 20 Solunumla ilgli nedenden dolayı çekildi
29 Assan Bazayev  Kazakistan 97
Barloworld
31 Francesco Bellotti  İtalya DNS 11 Dirsek kırılmasından dolayı çekildi
32 Patrick Calcagni  İsviçre DNF 7 Gıda zehirlenmesinden dolayı çekildi.
33 Félix Cárdenas  Kolombiya 16
34 Steve Cummings  Birleşik Krallık 96
35 Enrico Gasparotto  İtalya 92
36 Christian Pfannberger  Avusturya DNF 15 Bilinmeyen nedenden dolayı çekildi
37 Carlo Scognamiglio  İtalya 126
38 Mauricio Soler  Kolombiya DNF 11 Soğuk algınlığından dolayı çekildi
39 Geraint Thomas  Birleşik Krallık 118
Caisse d'Epargne
41 Marlon Alirio Perez Arango  Kolombiya 90
42 Joan Horrach  İspanya 81
43 Vladimir Karpets  Rusya 31
44 Pablo Lastras  İspanya 64
45 Francisco Perez  İspanya 67
46 Mathieu Perget  Fransa 112
47 Joaquin Rodriguez  İspanya 17
48 José Rujano  Venezuela 49
49 Luis Pasamontes  İspanya 36
Cofidis
51 Mickaël Buffaz  Fransa 121
52 Kevin De Weert  Belçika DNF 6 Bilinmeyen ndenden dolayı çekildi
53 Bingen Fernandez  İspanya DNF 9 Çarpışmadan dolayı çekildi
54 Nicolas Hartmann  Fransa 127
55 Steve Zampieri  İsviçre DNS 10 Bilinmeyen nedenden dolayı çekildi
56 Yann Huguet  Fransa 135
57 Damien Monier  Fransa 111
58 Nick Nuyens  Belçika DNS 5 Çarpışmada köprücük kemiği kırılmasından dolayı çekildi
59 Rik Verbrugghe  Belçika DNF 11 Yorgunluktan dolayı çekildi
CSF Group-Navigare
61 Emanuele Sella  İtalya 6 1nci, Etaplar 14, 15 ve 20
62 Fortunato Baliani  İtalya 12
63 Maximiliano Richeze  Arjantin DNS 1 İlaç testi başarılamadı
64 Luis Felipe Laverde Jimenez  Kolombiya 24
65 Julio Alberto Perez Cuapio  Meksika 76
66 Filippo Savini  İtalya DNF 9 Çarpışmada diz yaralanmasından dolayı çekildi
67 Matteo Priamo  İtalya DNS 13 1nci, Etap 6
Bilinmeyen nedenden dolayı çekildi
68 Tiziano dall'Antonia  İtalya 98
69 Domenico Pozzovivo  İtalya 9
Euskaltel-Euskadi
71 Josu Agirre  İspanya 138
72 Lander Aperribay  İspanya HD 16
73 Koldo Fernández  İspanya DNS 14 Planlı çekilme
74 Aitor Galdós  İspanya DNF 7 Yorgunluktan dolayı çekildi
75 Dionisio Galparsoro  İspanya DNF 19 Bacak ağrısı nedeniyle çekildi
76 Markel Irizar  İspanya 74
77 Iñigo Landaluze  İspanya DNF 15 Mide rahatsızlığı nedeniyle çekildi
78 Alan Perez  İspanya 72
79 Ivan Velasco  İspanya 54
Française des Jeux
81  Mickaël Cherel (FRA) DNF 19 Withdrew due to unknown reason
82 [Timothy Gudsell]]  Yeni Zelanda 136
83 Yauheni Hutarovich  Beyaz Rusya DNF 7 Bilinmeyen nedenden dolayı çekildi
84 Lilian Jégou  Fransa 85
85 Yoann Le Boulanger  Fransa 27
86 Guillaume Levarlet  Fransa 113
87 Jérémy Roy  Fransa 82
88 Tom Stubbe  Belçika DNF 4 Nedeni bilinmiyor
89  Jussi Veikkanen (FIN) 50
Gerolsteiner
91 Robert Förster|GER}} DNS 14 Planlanmış çekilme
92 Thomas Fothen  Almanya HD 16
93 Johannes Fröhlinger  Almanya 51
94 Oscar Gatto  İtalya DNF 14 Nedeni bilinmiyor
95 Sven Krauss  Almanya 131
96 Andrea Moletta  İtalya DNS 11 Kişisel nedenlerden dolayı çekildi
97 Volker Ordowski  Almanya DNF 11 Nedeni bilinmiyor
98 Davide Rebellin  İtalya DNS 14 Yorgunluktan dolayı çekildi
99 Matthias Russ  Almanya DNF 15 Mide rahatsızlığı ndeniyle çekildi
Team High Road
101 Mark Cavendish  Birleşik Krallık 132 1nci, Etaplar 4 ve 13
102 André Greipel  Almanya 133 1nci, Etap 17
103 Adam Hansen  Avustralya 108
104 Tony Martin  Almanya 128
105 Marco Pinotti  İtalya 65 1nci, Etap 21
106 Morris Possoni  İtalya 44
107 Frantisek Rabon  Çek Cumhuriyeti 101
108 Kanstantsin Siutsou  Beyaz Rusya DNF 20 Nedeni bilinmiyor
109 Bradley Wiggins  Birleşik Krallık 134
Lampre
111 Marzio Bruseghin  İtalya 3 1nci, Etap 10
112 Paolo Bossoni  İtalya HD 16
113 Fabio Baldato  İtalya 109
114 David Loosli  İsviçre 63
115  Sylvester Szmyd (POL) 23
116 Simon Spilak  Slovenya 48
117 Mirco Lorenzetto  İtalya DNF 14 Nedeni bilinmiyor.
118 Mauro Santambrogio  İtalya DNF 11 Nedeni bilinmiyor
119 Francesco Gavazzi  İtalya 84
Liquigas
121 Daniele Bennati  İtalya 70 1nci, Etaplar 3, 9 ve 12
122 [Kjell Carlström]]  Finlandiya 123
123 Dario Cataldo  İtalya DNF 15 Nedeni bilinmiyor
124 Vladimir Miholjevic  Hırvatistan 21
125 Vincenzo Nibali  İtalya 11
126 Andrea Noè  İtalya 39
127 Franco Pellizotti  İtalya 4 1nci, Etap 16
128 Alessandro Vanotti  İtalya 86
129 Charles Wegelius  Birleşik Krallık 69
Quick Step
131 Paolo Bettini  İtalya 19
132 Alexander Efimkin  Rusya 68
133 Addy Engels  Hollanda 105
134 Mauro Facci  İtalya 115
135 Juan Manuel Garate  İspanya 37
136 Hubert Schwab  İsviçre 100
137 Kevin Seeldraeyers  Belçika 73
138 Andrea Tonti  İtalya 33
139 Giovanni Visconti  İtalya 42
Rabobank
141 Denis Menchov  Rusya 5
142 Graeme Brown  Avustralya DNF 14 Nedeni bilinmiyor
143 Bram De Groot  Hollanda 120
144 Theo Eltink  Hollanda 77
145 Mathew Hayman  Avustralya HD 16
146 Dmitry Kozontchuk  Rusya 59
147 Gerben Löwik  Hollanda 116
148 Paul Martens  Almanya 78
149 Mauricio Ardila  Kolombiya 20
Saunier Duval-Scott
151 Riccardo Riccò  İtalya 2 1nci, Etaplar 2 ve 8
152 José Alberto Benítez  İspanya 106
153 Raivis Belohvosciks  Letonya HD 16
154 Eros Capecchi  İtalya DNF 15 Nedeni bilinmiyor
155 David Cañada  İspanya 58
156 Ermanno Capelli  İtalya 99
157 Iker Camaño  İspanya 75
158 Luciano Pagliarini  Brezilya DNF 14 Nedeni bilinmiyorn
159 Leonardo Piepoli  İtalya DNF 15 Çarpışma nedeniyle çekildi
Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli
161 Gilberto Simoni  İtalya 10
162 Alessandro Bertolini  İtalya 89 1nci, Etap 11
163 Danilo Hondo  Almanya 104
164 Raffaele Illiano  İtalya 103
165 Ruslan Ivanov  Moldova 43
166 Gabriele Missaglia  İtalya 71
167 Daniele Nardello  İtalya 46
168 Carlos José Ochoa  Venezuela 61
169 Jose Rodolfo Serpa Perez  Kolombiya 26
Silence-Lotto
171 Geert Steurs  Belçika DNS 11 Kist nedeniyle çekildi
172 Dominique Cornu  Belçika DNF 4 Çarpışmada yaralanma nedeniyle çekildi
173 Francis De Greef  Belçika 40
174 Dries Devenyns  Belçika 117
175 Nick Gates  Avustralya 139
176 Matthew Lloyd  Avustralya 30
177 Robbie McEwen  Avustralya DNS 14 Planlı çekilme
178 Jurgen Van Den Broeck  Belçika 7
179 Wim Van Huffel  Belçika 38
Slipstream Chipotle presented by H30
181 Magnus Backstedt  İsveç DNS 10 Ateş nedeniyle çekildi
182 Julian Dean  Yeni Zelanda DNS 19 Yaralanma nedeniyle çekildi
183 Ryder Hesjedal  Kanada 60
184 David Millar  Birleşik Krallık 94
185 Pat McCarty Amerika Birleşik Devletleri ABD 95
186 Danny Pate Amerika Birleşik Devletleri ABD 137
187 Christopher Sutton  Avustralya HD 16
188 Christian Vande Velde Amerika Birleşik Devletleri ABD 52
189 David Zabriskie Amerika Birleşik Devletleri ABD DNF 2 Çarpışmada yaralanma nedeniyle çekildi
Team CSC
191 Anders Lund  Danimarka 102
192 Bradley McGee  Avustralya DNF 3 Çarpışmada köprücük kemiği kırılması nedeniyle çekildi
193 Chris Anker Sørensen  Danimarka 28
194 Gustav Erik Larsson  İsveç 14
195 Jason McCartney Amerika Birleşik Devletleri ABD DNF 14 Bronşit nedeniyle çekildi
196 Jens Voigt  Almanya 53 1nci, Etap 18
197 Michael Blaudzun  Danimarka 62
198 Nicki Sørensen  Danimarka 34
199 Stuart O'Grady  Avustralya DNS 4 Çarpışmada köprücük kemiği kırılması nedeniyle çekildi
Team Milram
201 Erik Zabel  Almanya 80
202 Igor Astarloa  İspanya DNS 2 Ateş ve mide rahatsızlığı nedeniyle çekildi
203 Markus Eichler  Almanya 141
204 Sergio Ghisalberti  İtalya DNF 8 Sağ baldırda kas lifi yırtılması sonucu çekildi
205 Matej Jurco  Slovakya 129
206 Alberto Ongarato  İtalya 130
207 Enrico Poitschke  Almanya DNF 6 Nedeni bilinmiyor
208 Fabio Sabatini  İtalya DNS 13 Nedeni bilinmiyor
209 Marco Velo  İtalya 87
Tinkoff Credit Systems
211 Evgeny Petrov  Rusya 29
212 Vasili Kiryienka  Beyaz Rusya 35 1nci, Etap 19
213 Luca Mazzanti  İtalya 47
214 Alberto Loddo  İtalya DNF 7 Nedeni bilinmiyor
215 Mikhail Ignatiev  Rusya 140
216 Nikolay Trusov  Rusya 114
217 Pavel Brutt  Rusya DNS 10 1nci, Etap 5
Bilinmeyen nedenden dolayı çekildi
218 Serguei Klimov  Rusya 110
219 Alexander Serov  Rusya 124