2007'de bir numara olmuş şarkılar listesi (Kanada)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Rihanna'nın Jay-Z ile düet yaptığı "Umbrella" şarkısı listenin ilk haftasında zirveye oturdu.

Canadian Hot 100, Kanada'da en iyi performans gösteren single çalışmalarının sıralandığı bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık CD single ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, şarkının radyolarda çalınma sıklığını da esas alır. Amerika Birleşik Devletleri merkezli Hot 100 listesi ile benzerlik gösterir. Listenin çevrimiçi sürümününde, Kanadalı şarkıcılardan birine ait olan bir şarkıyı belirtmek için, şarkının adının yanına Kanada bayrağı eklenir.[1] İlk kez 16 Haziran 2007 tarihinde yayımlanmıştır.[2]

2007 yılında listede, sekiz single zirveye yükseldi. Timbaland ve OneRepublic düeti olan "Apologize" şarkısı, yılın en fazla bir numarada kalan çalışması oldu. Şarkı, yılın son dokuz haftası zirvenin ve 2008 yılının ilk dört haftasında da zirveyi bırakmadı. Böylece, 2009 yılına kadar listenin en uzun soluklu bir numaraya ulaşmış şarkısı olma unvanını kazandı. Rihanna ve Jay-Z düeti "Umbrella" dört ardışık hafta; Fergie'nin "Big Girls Don't Cry", Plain White T's'in "Hey There Delilah", Timbaland ile Keri Hilson düeti "The Way I Are" ve Kanye West'in "Stronger" şarkıları ardışık olmayan üç hafta zirvede kaldı. Timbaland, yıl içinde iki şarkısı sayesinde zirveye çıktı ve adını toplamda on iki hafta boyunca zirveye yerleştirmeyi başardı.[3]

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Fergie, "Big Girls Don't Cry" şarkısı ile Temmuz ayında üç ardışık hafta zirvede kaldı.
Kanye West'in "Stronger" şarkısı üç hafta zirvede kaldı.[4]
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kay.
16 Haziran "Umbrella" Rihanna ve Jay-Z [5]
23 Haziran [6]
30 Haziran [7]
7 Temmuz [8]
14 Temmuz "Big Girls Don't Cry" Fergie [9]
21 Temmuz [10]
28 Temmuz [11]
4 Ağustos "Hey There Delilah" Plain White T's [12]
11 Ağustos "Beautiful Girls" Sean Kingston [13]
18 Ağustos [14]
25 Ağustos "Hey There Delilah" Plain White T's [15]
1 Eylül [16]
8 Eylül "The Way I Are" Timbaland ve Keri Hilson [17]
15 Eylül [18]
22 Eylül [19]
29 Eylül "Stronger" Kanye West [20]
6 Ekim [21]
13 Ekim "Gimme More" Britney Spears [22]
20 Ekim [23]
27 Ekim "Stronger" Kanye West [24]
3 Kasım "Apologize" Timbaland ve OneRepublic [25]
10 Kasım [26]
17 Kasım [27]
24 Kasım [28]
1 Aralık [29]
8 Aralık [30]
15 Aralık [31]
22 Aralık [32]
29 Aralık [33]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The MAPL System". Canadian Radio-television and Telecommunications Commission. 20 Aralık 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220214343/http://www.crtc.gc.ca/eng/info_sht/r1.htm. Erişim tarihi: 2009-05-23. 
  2. ^ "Billboard to rank Canada's hottest songs". Canadian Broadcasting Corporation. 6 Haziran 2007. http://www.cbc.ca/arts/music/story/2007/06/06/billboard-chart.html. Erişim tarihi: 2009-05-02. 
  3. ^ "Canada Singles Top 100". aCharts. 21 Mart 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140321150220/http://acharts.us/canada_singles_top_100. Erişim tarihi: 2009-05-02. 
  4. ^ "Kanye West - Stronger". aCharts. 20 Ekim 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131020171748/http://acharts.us/song/27107. Erişim tarihi: 2009-05-02. 
  5. ^ "Canadian Hot 100 - Week of June 16, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-28. 
  6. ^ "Canadian Hot 100 - Week of June 23, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  7. ^ "Canadian Hot 100 - Week of June 30, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  8. ^ "Canadian Hot 100 - Week of July 7, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  9. ^ "Canadian Hot 100 - Week of July 14, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  10. ^ "Canadian Hot 100 - Week of July 21, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  11. ^ "Canadian Hot 100 - Week of July 28, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  12. ^ "Canadian Hot 100 - Week of August 4, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  13. ^ "Canadian Hot 100 - Week of August 11, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  14. ^ "Canadian Hot 100 - Week of August 18, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  15. ^ "Canadian Hot 100 - Week of August 25, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  16. ^ "Canadian Hot 100 - Week of September 1, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  17. ^ "Canadian Hot 100 - Week of September 8, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  18. ^ "Canadian Hot 100 - Week of September 15, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  19. ^ "Canadian Hot 100 - Week of September 22, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  20. ^ "Canadian Hot 100 - Week of September 29, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  21. ^ "Canadian Hot 100 - Week of October 6, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  22. ^ "Canadian Hot 100 - Week of October 13, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  23. ^ "Canadian Hot 100 - Week of October 20, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  24. ^ "Canadian Hot 100 - Week of October 27, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  25. ^ "Canadian Hot 100 - Week of November 3, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  26. ^ "Canadian Hot 100 - Week of November 10, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  27. ^ "Canadian Hot 100 - Week of November 17, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  28. ^ "Canadian Hot 100 - Week of November 24, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  29. ^ "Canadian Hot 100 - Week of December 1, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  30. ^ "Canadian Hot 100 - Week of December 8, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  31. ^ "Canadian Hot 100 - Week of December 15, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  32. ^ "Canadian Hot 100 - Week of December 22, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29. 
  33. ^ "Canadian Hot 100 - Week of December 29, 2007". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502222509/http://www.billboard.com/charts. Erişim tarihi: 2011-03-29.