1970'lerin Azerbaycan filmleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Azerbaycan Sinema
Tarihi

Azerbaijanfilm.png
Azerbaycan filmleri listeleri
1898 - 1919 dönemi
1920 - 1929 dönemi
1930 - 1939 dönemi
1940 - 1949 dönemi
1950 - 1959 dönemi
1960 - 1969 dönemi
1970 - 1979 dönemi
1980 - 1989 dönemi
1990 - 1999 dönemi
2000 - 2009 dönemi
2010 - 2019 dönemi
Yılı bilinmeyenler

Bu listede 1970'lerin Azerbaycan filmleri gösterilmiştir. Bu filmlerin 1.sinin çekimleri 1970 yılında, sonuncusunun çekimleri ise 1979 yılında bitirilmiştir.

1970[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Abşeron ritmləri (film, 1970) (tammetrajlı musiqili-bədii Televizyon filmi)
  2. Axtarış həvəsi (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  3. Appassionata (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Aslan və iki öküz (film, 1970) (Çizgi filmi)
  5. Ayı və siçan (film, 1970) (Çizgi filmi)
  6. Azerbaycan, Azerbaycan (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Azerbaycan incəsənəti (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. Azerbaycanın faunası (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Azerbaycanın florası (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Bakı haqqında 10 dəqiqə (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  11. Beyləqan əcdadlarımızın torpağıdır (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  12. Biz gələcəyin dərziləriyik (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  13. Bizim 29-cu ordenli (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  14. Bizim 416 (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Cənnətin qəbzi (film, 1970) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  16. Cücələrim (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  17. Çörək (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  18. Dilbər (film, 1970) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  19. Diş ağrısı (film, 1970) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  20. Əgər bütün dünyanın oğlanları... (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  21. Fitnə (film, 1970) (Çizgi filmi)
  22. Foto "Fantaziya" (film, 1970) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  23. General (film, 1970) (Qısametrajlı Film-Tamaşa) (AzTV)
  24. General Aslanov (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  25. Güləş (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  26. Xəzərin qonaqları (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  27. Xəzinə (film, 1970) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  28. İntizar (film, 1970) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  29. Qardaşlaşmış şəhərlər (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. Qurultaydan qurultaya (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  31. Lenin bizimlədir (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. Mexanizatorlar ailəsi (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  33. Məhəbbət və əbədiyyət (film, 1970) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  34. Mən Bakı fəhləsiyəm (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  35. Mənim Xəzərim (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  36. Neftçi Qurban (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  37. Nəsrimizin ağsaqqalı (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  38. Nizami simfoniyası (film, 1970) (Sənədli Film-Konsert) (AzTV)
  39. O qızı tapın (film, 1970) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  40. Oxuyur Şövkət Ələkbərova (film, 1970) (Qısametrajlı Sənədli Film-Konsert) (TV)
  41. Polşada Azerbaycan günləri (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  42. Sevil (film, 1970) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  43. Sevil Qazıyeva (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  44. Sevinc sarayı (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  45. Səhhət (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  46. Sovet Azerbaycanının 50 illiyi (film, 1970) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  47. Sovet Azerbaycanının yarım əsrlik salnaməsi (film, 1970) (Çoxseriyalı Sənədli Film) (TV)
  48. Suriyada (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  49. Şərqdə birinci (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  50. Texniki vasitələr kompleksində (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  51. Toyda görüş (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  52. Ürəkdən-ürəyə (film, 1970) (Kısa metraj belgesel filmi)
  53. Yeddi oğul istərəm... (film, 1970) (Uzun metrajlı sinema filmi)

1971[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Ağır Şkaf (film, 1971) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  2. Axırıncı aşırım (film, 1971) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  3. Araz üzərində işıq (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. ATU və ya pa ATU nnan (film, 1971) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:4)
  5. Azerbaycan kino sənəti (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  6. Azerbaycan miniatürləri (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Azerbaycan SSR (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. Azerbaycanın çayları və gölləri (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Bakı arxipelaqı (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  10. Bəhram Mansurov (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  11. Bəyaz gecələr (film, 1971) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  12. Bizim sərhədçilər (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  13. Cinayət və cəza (film, 1971) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  14. Çay daşının göz yaşı... (film, 1971) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan №:1)
  15. Çiçək yağışı (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  16. Çoban (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  17. Dağlarda ada (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  18. Dəmir ağac (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  19. Dirçəldilmiş torpaq (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  20. Dostluq telləri (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  21. Ədalət (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  22. Əli Bayramlı (film, 1971) (I) (Kısa metraj belgesel filmi)
  23. Əli Bayramlı (film, 1971) (II) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  24. Ən vacib müsahibə (film, 1971) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  25. Fəhlə Gülbala (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  26. Gecə söhbəti (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  27. Gün keçdi (film, 1971) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  28. Günəş ardınca, sağlamlıq ardınca (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  29. Həyat romansı (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  30. Hörmətli alim yoldaşlar (film, 1971) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan №:1)
  31. Xəzər oğlu (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  32. İgidliyin əbədidir sənin (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  33. Kəndimizin qəhrəmanı (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  34. Konsert proqramı (film, 1971) (I) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  35. Konsert proqramı (film, 1971) (II) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (TV)
  36. Qırmızı qələm (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  37. Quraqlıq (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  38. Qurultaydan qurultaya (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  39. Lahıc dağlarında əks-səda (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  40. Leyla və onun dostları (film, 1971) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  41. Lənkəran xanının vəziri (film, 1971) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  42. Memar (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  43. Mən peşə məktəbinin məzunuyam (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  44. Mənim həyatım (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  45. Mingəçevir (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  46. "Müstəntiq və məntiq" (film, 1971) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan No:4)
  47. Müşavirə (film, 1971) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan №:2)
  48. Nadir metalların ərintisi (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  49. Nəsimi (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  50. Oxuyur Müslüm Maqomayev (film, 1971) (Tammetrajlı Musiqili Film)
  51. Sevilin bacıları (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  52. Sofiya-Bakı (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  53. Sumqayıt (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  54. Şəbih (film, 1971) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan №:2)
  55. Tərbiyəçi (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  56. Torpaq patriarxları (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  57. Tülkü həccə gedir (film, 1971) (Çizgi filmi)
  58. Ulduzlar sönmür (film, 1971) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  59. Veteran neftçi (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  60. Vətəndaş sərnişinlər... (film, 1971) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan №:2)
  61. Yazıçının bir günü (film, 1971) (Kısa metraj belgesel filmi)
  62. Yoxlanılmış, inanılmış... (film, 1971) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan No:4)
  63. "Yüz vədə bir borcu ödəməz" (film, 1971) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan №:1)

1972[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Ağ qızıl" ustası (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  2. Arzu (film, 1972) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 8)
  3. Aşıq Ələsgər (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Azerbaycan ipəyi (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Azerbaycan məktəbi yüksəlişdə (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  6. Bakı-Neapol qardaşdırlar (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Balerinanın yaranması (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. Biz şmidçilərik (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Bizim katib (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Bizim layiqli ardıcıllarımız (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  11. Buyruq və quyruq (film, 1972) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 5)
  12. Çaqqal oğlu çaqqal (film, 1972) (Çizgi filmi)
  13. Çempionlar məktəbi (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  14. Çobanbayatı (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Dostluq bayramı (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  16. Əhvalipürsanlıq, yaxud qəbiristanlıq (film, 1972) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan №:5)
  17. Əqrəb (film, 1972) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan №:5)
  18. Gəncə çörəyi (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  19. Gilas ağacı (film, 1972) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  20. Gülüstan bayatı-şiraz (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  21. Həyat bizi sınayır (film, 1972) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  22. Həyat sən kiminsən? (film, 1972) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  23. Xatirələr sahili (film, 1972) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  24. İcazə (film, 1972) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 6)
  25. İlham (film, 1972) (Çizgi filmi) (TV)
  26. "İmportnı" yaxud zırrama (film, 1972) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 8)
  27. İntibah (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  28. Kəpəz (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  29. Qeyri-münbit torpaqlarda pambıq bitkisi (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. Qızıl qaz (film, 1972) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  31. Qocaman Xəzərin gəncliyi (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. Qoy dolanaq... (film, 1972) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 9)
  33. Qozbeli qəbir düzəldərmi? (film, 1972) (Cizgi Süjet-Mozalan № 6)
  34. Leypsiq yarmarkasında (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  35. Mikayıl Abdullayev (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  36. Mirzə Fətəli Axundov (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  37. Muğan qızı (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  38. Nağılvari naxışlar (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  39. Nəriman Nərimanov (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  40. O, Lenini görmüşdür (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  41. Odla təmasda (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  42. Odlar yurdunun qızları (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  43. Ömrün səhifələri (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  44. Parlaq tale (film, 1972) (Belgesel filmi)
  45. Respublikam haqqında həqiqət (film, 1972) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  46. Skripkanın sərgüzəşti (film, 1972) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  47. Sovet Azerbaycanı (film, 1972) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (TV)
  48. Sözsüz mahnı (film, 1972) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 9)
  49. Suvenir (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  50. Təki dam olsun... (film, 1972) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 9)
  51. Usta Aslan (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  52. Ürək dostluğu (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  53. Var olun, qızlar... (film, 1972) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  54. Yaxşı ad uğrunda (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  55. Yaşıl işıq (film, 1972) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 8)
  56. Yenidən səfərə (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  57. Yollar (film, 1972) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 6)
  58. Zaqatala (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi)
  59. Zaqatalanın qızıl gülləri (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  60. Zaman haqqında, özüm haqqında (film, 1972) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  61. Zirvə buludu (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  62. Zuqulbaya gəlin (film, 1972) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)

1973[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. At familiyası (film, 1973) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  2. Azerbaycan energetikləri (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  3. Azerbaycan pedaqoji institutu-50 (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Azerbaycan SSR (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Bakı-Çələkən (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  6. Bakı qalası (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  7. Başdan ayağa (film, 1973) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 14)
  8. Birlik günü (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Bizim küçənin oğlanları (film, 1973) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  10. Bulud niyə ağlayır? (film, 1973) (Çizgi filmi)
  11. Cəfər Cabbarlı. Səhnə əsərləri (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  12. Cırtdanın yeni sərgüzəşti (film, 1973) (Çizgi filmi)
  13. Çardaş (film, 1973) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 11)
  14. Dağlarda işıq (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Daş dözür (film, 1973) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 11)
  16. Daşkəsən (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  17. Dəniz cəsurları sevir (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  18. Dənizə çıxmaq qorxuludur (film, 1973) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  19. Dostluqdan yaranmış (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  20. Etibarlı əllər (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  21. Göyçək Fatma (film, 1973) (Çizgi filmi) (TV)
  22. Gözbağlıcılar (film, 1973) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 12)
  23. Günəşlə dolu dünya (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  24. Günəşlə görüşənlər (film, 1973) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  25. Həmid Sultanov (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  26. Xoş gəlmisiniz! (film, 1973) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 13)
  27. İki dəfə iki (film, 1973) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 11)
  28. İlk traktorçu haqqında hekayə (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  29. İmadəddin Nəsimi (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  30. Kimdir Məmməd Məmmədov? (film, 1973) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 13)
  31. Qubanın ağ alması (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  32. Mahnı qanadlarında (film, 1973) (Tammetrajlı Musiqili Film)
  33. Maqarıç (film, 1973) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 12)
  34. Məndə sığar iki cahan... (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  35. Muğan qəhrəmanı (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  36. Musaküçə kəndinin sakinləri (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  37. Mücrü (film, 1973) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  38. "Nabran" Hərbi-İdman Düşərgəsində (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  39. Naxışların yaddaşı (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  40. Nəsimi (film, 1973) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  41. Nəsimi (film, 1973) (II) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  42. Ömrün ilk saatı (film, 1973) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  43. Sehrli sandıq (film, 1973) (Qısametrajlı Bədii-Sənədli Süjet-Mozalan № 14)
  44. Səmt küləyi (film, 1973) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  45. Sərçə (film, 1973) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  46. Sürəyya (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  47. Sürücünün aqibəti (film, 1973) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 10)
  48. Şamaxı rəsədxanası (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  49. Şamama (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  50. Şəhərin estetikası (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  51. Şuşa (film, 1973) (Belgesel filmi)
  52. Telefon sərgüzəştləri (film, 1973) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 12)
  53. Təmizliyə (film, 1973) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:15)
  54. Tikilir, amma... (film, 1973) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 10)
  55. Todor Jivkov Bakıda (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  56. Torpağın eroziyadan qorunması (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)
  57. Toya dəvətnamə (film, 1973) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 14)
  58. Ülviyyənin mahnıları (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  59. Yaddan çıxmış metal (film, 1973) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 13)
  60. Yerli kadr təsdiqə gedir (film, 1973) (Qısametrajlı Cizgi Süjet-Mozalan № 10)
  61. Yunanlar (film, 1973) (Kısa metraj belgesel filmi)

1974[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 1001. Turne (Uzun metrajlı sinema filmi)
  2. Adi reys (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  3. Ağasadıq Gəraybəyli (film, 1974) (Kısa metrajlı belgesel-sinema filmi)(TV)
  4. Axırıncı maqın sonu (film, 1974) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 17)
  5. Aktrisanın təbəssümü (film, 1974) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  6. Aldanmış kəvakib (film, 1974) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  7. Avtomobildən qorun (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  8. "Azerbaycan Elmi-Texniki İnformasiya İnstitutu-74" sistemi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Azerbaycan qadını (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Azerbaycan peşə-texniki təhsil günü moskvada (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  11. Azerbaycan teatrının 100 illiyi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  12. Badamlı (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  13. Bahar günəşi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  14. Bakıda küləklər əsir (film, 1974) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  15. Bakının qonağı-VII Ümumittifaq Kinofestivalı (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  16. Baladadaşın İlk Məhəbbəti (1974) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  17. Buraxılışa hazırdır (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  18. Ceyrançöl (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  19. Cəsurlar kəndi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  20. Çarvadarların izi ilə (film, 1974) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  21. Diplomlu mütəxəssis (film, 1974) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 16)
  22. Dostluğun təntənəsi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  23. Dostluq himni (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  24. Dostluq yolu ilə (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  25. Döyüş şöhrətli varislər (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  26. Evlər yıxanım mənim!!. (film, 1974) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 16)
  27. Əllər və rənglər (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  28. Gülşən (film, 1974) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  29. Hədiyyə (film, 1974) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 17)
  30. Həmişə axtarışda (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  31. Xalq istedadları (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  32. Xəzərin polad adaları (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  33. Xınalıq etüdləri (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  34. Xosrov və Lida Abdullayevlər (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  35. İliç buxtası (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  36. İsmayıl Osmanlı (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  37. İşıqlı yol (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  38. Keyfiyyət nişanı (film, 1974) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 20)
  39. Qanadlara yiyələnərək... (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  40. Qatır Məmməd (film, 1974) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  41. Qədim diyarın gəncliyi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  42. Qız, oğlan və şir (film, 1974) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  43. Molla İbrahimxəlil kimyagərin nəvələri (film, 1974) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 18)
  44. Müqəddəs borc (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  45. Neft Akademiyası (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  46. Neft və qaz çıxarılan rayonlarda qəza-xilasedici və bərpa işləri (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  47. Nə vaxta qədər? (film, 1974) (Qısametrajlı Bədii-Sənədli Süjet-Mozalan № 18)
  48. Nəğmə Dərsi (1974) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  49. Oktyabrın qələbə addımı ilə (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  50. Onun adı Serafino idi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  51. Ömrün səhifələri (film, 1974)
  52. Pambıq sovkası ilə mübarizə (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  53. Payız melodiyaları (film, 1974) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (TV)
  54. Peşə-Texniki Təhsil Sistemi Şagirdlərinin Texniki Yaradıcılıq Sərgisi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  55. Peşimançılıq (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  56. Pıspısa xanım və Siçan bəy (film, 1974) (Çizgi filmi)
  57. Poliqlotlar (film, 1974) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 20)
  58. Rəqiblər (1974) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  59. Sekundantlar, rinq arxasına! (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  60. Səadət naminə (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  61. Səhnə veteranı (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  62. Sənət yollarında (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  63. Sizin poçt indeksiniz (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  64. Son gecə (film, 1974) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  65. Şahzadə-qara qızıl (film, 1974) (Çizgi filmi)
  66. Şənlik bizə yaraşır (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  67. Şərəfli yol (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  68. Şirvan gözəli (film, 1974) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  69. Şübhə (film, 1974) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  70. Təcili yardım lazımdır (film, 1974) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 17)
  71. Torpağın rəngi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  72. Uzunömürlü ağaclar (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  73. Üç hekayə (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  74. Üç monoloq (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  75. Üzümlüklərin salınması və becərilməsi (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi)
  76. Ver verim (film, 1974) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 18)
  77. Yeddinci horizont (film, 1974) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  78. Yeni üsul (film, 1974) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 16)
  79. Yolum düşdü (film, 1974) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 20)

1975[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Abşeronun istirahət ocaqları (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  2. Elma Elmaya Benzer (film, 1975) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  3. Astara (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  4. Azerbaycan mənzərələri (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Azerbaycan pəhləvanları (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  6. Azerbaycan poliqrafiyası respublikanın 50 illiyinə (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Azerbaycanda sovet ədəbiyyatı günləri (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  8. Bakı komissarı Məşədi Əzizbəyov (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Bakı kondisionerləri (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Bir alaydan olanlar (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  11. Bir damla qan (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  12. Biz bu xatirəyə sadiqik (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  13. Daş saat (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  14. Defisit qliserin (film, 1975) (Qısametrajlı Bədii-Sənədli Süjet-Mozalan № 22)
  15. Dədə Qorqud (film, 1975) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  16. Dörd bazar günü (film, 1975) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  17. EKSPO-75 (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  18. Elmi mərkəz (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  19. Əbədi qardaşlıq (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  20. Əbədilik yolu ilə (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  21. Əgər bir yerdəyiksə (film, 1975) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  22. Əla kəsici (film, 1975) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 27)
  23. Fəallıq (film, 1975) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 25)
  24. Fəhlə vüqarı (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  25. Firəngiz (film, 1975) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  26. Fransa qəhrəmanı (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  27. Gecə müsahibi (film, 1975) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  28. Gəmilər tarlaya çıxır (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  29. Güllər və adamlar (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. Günlərin bir günündə... (film, 1975) (Çizgi filmi)
  31. Xəzər Atlantidası (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  32. İki Xəzər (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  33. İş növbəsi (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  34. Köhnə tanışlar, təzə görüşlər (film, 1975) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  35. Qeyri-adi dəniz (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  36. Qəhrəmanların izi ilə (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  37. Qıfıllı istirahət ocağı (film, 1975) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 22)
  38. Qızıl balıqlar (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  39. Laçın yuvası (film, 1975) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  40. Maestro Niyazi (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  41. "Mədəniyyət" № 1 (film, 1975) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 27)
  42. Məhəbbətdən də artıq (film, 1975) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 25)
  43. Mən fəhləyəm (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  44. Mənim iki beşilliyim (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  45. Mənim sevimli oyunum (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  46. Mirzə Səfər (film, 1975) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  47. Nabran (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  48. Naxçıvan-50 (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  49. Neft Daşlarının 25 illiyi (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  50. Oğulla görüş (film, 1975) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  51. Onlar Bakıda dost olublar (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  52. Pambıqçının vüqarı (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  53. Pəhləvanlar (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  54. Polad dirəklər üzərində şəhər (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  55. Putyovka (film, 1975) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 22)
  56. Rəşid Behbudov (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  57. Səmaya yönəldilmiş (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  58. Səni tərənnüm edirəm, Vətən! (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  59. Sərsəng (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  60. Sibir sınaqları (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  61. Sumqayıt (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  62. Şanlı partizan (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  63. Şəhər yatanda (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  64. Şəki heyvandarları (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  65. Şəki heyvandarlıq kompleksi (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  66. Torpağa məhəbbətlə (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  67. Tütək səsi (film, 1975) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  68. Uğurlu yol! (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  69. Üzüm tənəyinin xəstəlikləri (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  70. Yağış və damla (film, 1975) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  71. Yanğın (film, 1975) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 27)
  72. Yaşıl boyunbağı (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  73. Yeraltı əhvalat (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  74. Yüksək etimad (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi)
  75. Yüz qramın qiyməti (film, 1975) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 25)
  76. Zaqatala qızıl gülü (film, 1975) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)

1976[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Alıcının sərgüzəşti (film, 1976) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 31)
  2. Azerbaycan elləri (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  3. Azerbaycan kinosunun 60 illiyi (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Azerbaycan məktəbində rus dili (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Azerbaycan tütünü (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  6. "Azerbaycan"da dəniz səyahəti (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Azerbaycanın memarlıq abidələri (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. Balabas cins qoyunları (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Beləliklə, biz başlayırıq (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Bizi dağlarda axtarın (film, 1976) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  11. Bizim müasir qadınlar (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  12. Çempionların hamisi (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  13. Çətirimiz buludlardır (film, 1976) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  14. "DAM"da bir gün (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Daşlar danışanda (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  16. Dərviş Parisi partladır (film, 1976) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  17. Dınqıl, sazım, dınqıl (film, 1976) (Çizgi filmi)
  18. Dindirir əsr bizi (film, 1976) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  19. Dünyaya insan gəlir (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  20. Əcəmi Naxçıvani (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  21. Günlərin bir günü (kinoalmanax, 1976)
  22. Həmrəylik günü (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  23. Xoşbəxtlik qayğıları (film, 1976) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  24. Kirov Azerbaycanda (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  25. Körpülər (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  26. Qeyri-adi ov (film, 1976) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  27. Qədəmlərin mübarək (film, 1976) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 31)
  28. Qələbənin yolları (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  29. Qunduzdan söhbət açaq (film, 1976) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 31)
  30. Mezozoy əhvalatı (film, 1976) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  31. Mən sərhədçiyəm (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. Min bir xəzinə (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  33. Muğam (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  34. Müslüm Maqomayev (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  35. Neftayırmanın yeni kompleksi fəaliyyətdədir (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  36. Nə yaxşı ki, dünyada Səməd Vurğun var (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  37. Nəhəngin ilk addımları (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  38. Nizami Gəncəvi (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  39. Odlu burulğanın ram edilməsi (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  40. Ömür-gün sevdası (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  41. Özfəaliyyət Yaradıcılığı Festivalı (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  42. Pəncə... Qulaq... Palaz... Tikan... (film, 1976) (Çizgi filmi)
  43. Pioner və Məktəblilərin II Respublika Mahnı və Rəqs Bayramı (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  44. Səhhət (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  45. Səməd Vurğun (film, 1976) (Belgesel filmi)
  46. Süleyman Rüstəm (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  47. Şah və xidmətçi (film, 1976) (Çizgi filmi)
  48. Tələbə avtoqrafları (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  49. Torpağın sahibi (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  50. Ustalar-qızıl əllər (film, 1976) (Çizgi filmi) (TV)
  51. Üç qardaş (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  52. Ürək... Ürək... (film, 1976) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  53. Üzeyir Hacıbəyov (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  54. Yaxşıların ən yaxşısı (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi)
  55. Zəfəran (film, 1976) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)

1977[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 1990-cı ilin adamı (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  2. 60 il keşikdə (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Ad Günü (film) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  4. Arkadan Vurulan Darbe (film, 1977) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  5. Arzunu yarat (film, 1977) (Çizgi filmi)
  6. Azerbaycan ipəyi (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  7. Azerbaycan kauçuku (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  8. Azerbaycan pambığının yetişdirilməsi texnologiyası (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Bakı Sovet Azerbaycanının paytaxtıdır (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Baldızoğlu (film, 1977) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 33)
  11. Bədbəxtliyin astanasında (film, 1977) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  12. Bəstəkar Müslüm Maqomayev (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  13. Cavabsız sual (film, 1977) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 33)
  14. Cənub buxtası (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Dağlıq Qarabağ (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  16. Daş (film, 1977) (Çizgi filmi)
  17. Daşın poeziyası (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  18. De ki, məni sevirsən! (film, 1977) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  19. Dostların görüşü (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  20. Dostluq səfəri (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  21. Forelin məskunlaşdığı yer (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  22. Gecəniz xeyrə qalsın (film, 1977) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 39)
  23. Gənc astronomlar (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  24. Hamıya! Hamıya!! Hamıya!!! (film, 1977) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 39)
  25. Xəzər-problemə nəzər (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  26. Xoruz (film, 1977) (Çizgi filmi)
  27. İşgüzar adamlar (film, 1977) (Qısametrajlı Bədii-Sənədli Film-Mozalan № 32)
  28. Kirovabad (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  29. Kirpi balası və alma (film, 1977) (Çizgi filmi)
  30. Kommunist haqqında poema (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  31. Qarabağ bülbülləri (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. Qazmada elektrotexnika kompleksləri (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  33. Qərib cinlər diyarında (film, 1977) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  34. Leninin adı ilə (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  35. Leylək gözləyir (film, 1977) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 33)
  36. Limançıların briqadası (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  37. Mayılovlar ailəsi (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  38. Məhəbbətin familiyası (film, 1977) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 38)
  39. Mənim ağ tarlam (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  40. Mənsur və Sitarə (film, 1977) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  41. Neft laylarına istilik üsullarının təsiri (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  42. Nəzarətin reydi "Mozalan"ın qeydi (film, 1977) (Qısametrajlı Sənədli Film-Mozalan № 34)
  43. Oktyabrın dalğaları (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  44. Oktyabrın şəfəqləndirdiyi yol (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  45. Ovçu, vurma məni (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  46. Sevinc buxtası (film, 1977) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  47. Sovet Azerbaycanı (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  48. Startlar (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  49. Sürpriz (film, 1977) (Qısametrajlı Bədii-Sənədli Süjet-Mozalan № 38)
  50. Şəfa nöqtələri (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  51. Şəki (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  52. Şir evdən getdi (film, 1977) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  53. Şirvan qoruğu (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  54. Toplan və kölgəsi (film, 1977) (Çizgi filmi)
  55. Turançay vadisində (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  56. Uzunömürlülər (film, 1977) (Belgesel filmi)
  57. Üzü küləyə (film, 1977) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  58. Vulkana doğru (film, 1977) (Üçseriyalı Bədii Film)
  59. Yay günləri (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  60. Zamanın əsas yolu (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)
  61. Zavodun yeni günü (film, 1977) (Kısa metraj belgesel filmi)

1978[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Akt və fakt (film, 1978) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 41)
  2. Ali neft, qaz və neft-kimya təhsili (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Arvadım mənim, uşaqlarım mənim (film, 1978)
  4. Atasının vəkili (film, 1978) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  5. Azerbaycan-77 (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  6. Azerbaycan narı (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  7. Azerbaycan SSR (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. Azerbaycanın odla mübarizə aparanları (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Bağçada Rahat Yer (1978) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  10. Baharla birgə (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  11. Bayquş gələndə (film, 1978) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  12. Bir ailəlik bağ evi (film, 1978) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  13. Cərimə yolları (film, 1978) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 42)
  14. Daha bir fənd (film, 1978) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 44)
  15. Dantenin yubileyi (film, 1978) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  16. Dissonans (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  17. Evin kişisi (film, 1978) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  18. Əfsanəvi qüvvə (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  19. Əhalinin siyahıya alınması (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  20. Əvəzolunmaz (film, 1978) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  21. Fənd (film, 1978) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 43)
  22. Gənc memar (film, 1978) (Cizgi Süjet-Mozalan № 41)
  23. Heyif siqnalından (film, 1978) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 41)
  24. Həyatımızın himni (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  25. Xuraman (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  26. İçəri şəhər (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  27. İnsana qayğı (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  28. Komissarın ürəyi (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  29. Kontor (film, 1978) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 42)
  30. Qanadlı sehirbazlar (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  31. Qara Qarayev-60 (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. Qardaşlaşmış... (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  33. Kaynana (Uzun metrajlı sinema filmi)
  34. Qəribə adamlar (film, 1978) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 44)
  35. Qız Qalası əfsanəsi (film, 1978) (Çizgi filmi)
  36. Qiymətli tüstü (film, 1978) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 44)
  37. Mehmanxana sahibəsi (film, 1978) (Televizyon tiyatro oyunu) (AzTV)
  38. Mikayıl Müşfiq (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  39. Möcüzələr adası (film, 1978) (Çizgi filmi) (TV)
  40. Muğanda bir kənd var (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  41. Müqavilə (film, 1978) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 42)
  42. Od əsgərləri (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  43. Od içində (film, 1978) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  44. Ötən ilin son gecəsi (film, 1978) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  45. Səbəblərdən biri (film, 1978) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 43)
  46. Səmaya pilləkən (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  47. Sənə sevinc bağışlayım (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  48. Sirk mənim həyatımdır (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  49. Sonrakı peşmançılıq (film, 1978) (Çizgi filmi)
  50. Şəhərlərin dostluğu (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  51. Şuşa (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  52. Taxıl istehsalının ehtiyat mənbələri (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  53. Təşəkkür (film, 1978) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 43)
  54. Toy (1978) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  55. Ukraynada Azerbaycan mədəniyyəti günləri (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)
  56. Üç eskiz (film, 1978) (Kısa metrajlı belgesel-sinema filmi)(AzTV)
  57. Vahid bayraq altında (film, 1978) (Kısa metraj belgesel filmi)

1979[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 777 №-li sexdə (film, 1979) (qısametrajlı bədii süjet-Mozalan № 47)
  2. Azerbaycan iri addımlarla addımlayır (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  3. Azerbaycan Müəllimlərinin VI Qurultayı (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Azerbaycanın palçıq vulkanları (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Babək (film, 1979) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  6. Bakı. Portretə yeni ştrixlər (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Bakının işıqları (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. ...balıq sevdası (film, 1979) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 47)
  9. Bəhri-təhvil (film, 1979) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 49)
  10. Bəstəkar Qara Qarayev. Opus-78 (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  11. Bir az da Bahar bayramı (film, 1979) (Kısa metrajlı sinema filmi) (AzTV)
  12. Bizi bağışlayın (film, 1979) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  13. Bizim günlərin mahnıları (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  14. Bizim qayğılarımız (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Boru xətlərində yeni texnika (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  16. Bu torpağın nemətləri (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  17. Çərşənbə bənövşələri (film, 1979) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  18. Çətin sual (film, 1979) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 49)
  19. Çovqan oyunu (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  20. Diplom işi (film, 1979) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  21. Dostların gözü ilə (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  22. Dvorjakın melodiyası (film, 1979) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  23. Ən dərin quyuların qazılmasında BU-6500 qurğusundan istifadə olunması (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  24. Faytonçu (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  25. Fəhlə dialoqu (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  26. Fəhlə həyatının başlanğıcı (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  27. Futbol, futbol... (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  28. Gənclik teatrının 50 illiyi (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  29. Gətirilmə mal-qaradan yüksək məhsuldarlığın alınması (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. Haqlı giley (film, 1979) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 51)
  31. Hava, od, su, torpaq (film, 1979) (Qısametrajlı Sənədli-Bədii Film-Mozalan № 52)
  32. Həyatın mənası (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  33. Xalq nəğməkarı (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  34. Xəzərin sərt kilometrləri (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  35. İxtira (film, 1979) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 51)
  36. İpək də parçadır (film, 1979) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:50)
  37. Sorgu (film) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  38. Kamillik (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  39. Kor kor, gör gör (film, 1979) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 51)
  40. Qəribə adam (film, 1979) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  41. Qızılağac (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  42. L. İ. Brejnev Bakıda (film, 1979) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  43. Lahıc (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  44. Metanolla iş (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  45. Məhsul yığımının yeni üsulu (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  46. Mən mahnı qoşuram (film, 1979) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  47. Məntiqi sual (film, 1979) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 47)
  48. "Mozalan"ın nağılı (film, 1979) (Cizgi Süjet-Mozalan No:50)
  49. Pərilərə inanmayın (film, 1979) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  50. Sehrlənmiş küpə (film, 1979) (Çizgi filmi)
  51. Sənin həyat mövqeyin (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  52. Sirlər xəzinəsi (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  53. Sizi, kiçik toy məclisinə dəvət edirik. (film, 1979) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 49)
  54. Solmaz bir bahar kimi (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  55. Söz əsrlərlə yaşayır (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  56. Sumqayıt (film, 1979) (Belgesel filmi)
  57. Toral və Zəri (film, 1979) (Çizgi filmi)
  58. Uçurum üzərində cığır (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  59. Yarımçıq qalmış mahnı (film, 1979) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  60. Yaşıl möcüzə (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  61. Yayın bir günündə (film, 1979) (Çizgi filmi) (TV)
  62. Yoldaş Alyoşa (film, 1979) (Kısa metraj belgesel filmi)
  63. Yollar görüşəndə... (film, 1979) (Qısametrajlı Televizyon Tamaşası) (AzTV)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]