1920 öncesi Azerbaycan filmleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Azerbaycan Sinema
Tarihi

Azerbaijanfilm.png
Azerbaycan filmleri listeleri
1898 - 1919 dönemi
1920 - 1929 dönemi
1930 - 1939 dönemi
1940 - 1949 dönemi
1950 - 1959 dönemi
1960 - 1969 dönemi
1970 - 1979 dönemi
1980 - 1989 dönemi
1990 - 1999 dönemi
2000 - 2009 dönemi
2010 - 2019 dönemi
Yılı bilinmeyenler

Bu listede 1920 öncesi Azerbaycan filmleri gösterilmiştir.

1898[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Balahanı'da Petrol Fıskiyesi (Kısa metraj belgesel filmi)
  2. Balaxanı-Sabunçu Polis İdarəsi süvari qorodovoylarının at oynatmaları (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Bazar küçəsi sübh çağı (film, 1898) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Bibiheybet'de Petrol Fıskiyesi Yangını (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Əlahəzrət Buxara Əmirinin "Veliki Knyaz Aleksey" Paroxodunda Yolasalma Mərasimi (1898) (Kısa metraj belgesel filmi)
  6. İlişdin (film, 1898) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  7. Kafkas Dansı (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. "Kafkasya ve Merkuri" Toplumuna Ait Paroxodun Limandan Yola Düşmesi (film, 1898) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Qatarın dəmiryol stansiyasına daxil olması (film, 1898) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Şehir Bağında Halk Gezintisi (Kısa metraj belgesel filmi)

1900[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bakı camaatının həyatı və Velikoknyaz prospekti ilə hərəkəti (film, 1900) (Kısa metraj belgesel filmi)
  2. Bakı əhalisinin şəhər bağında gəzintisi (film, 1900) (Kısa metraj belgesel filmi)

1907[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bakı bazarlarının tipləri (film, 1907) (Kısa metraj belgesel filmi)
  2. Daş-kömür daşınması (film, 1907) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Dəniz kənarında gəzinti (film, 1907) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Neft buruqlarında iş (film, 1907) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Neftin çıxarılması (film, 1907) (Kısa metraj belgesel filmi)

1908[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Ağ və qara şəhər (film, 1908) (Kısa metraj belgesel filmi)
  2. Balaxanı (film, 1908) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Nobelin zavodları (film, 1908) (Kısa metraj belgesel filmi)

1916[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Arvad (film, 1916) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  2. Arvadlar ərlərini mənsəbə necə çatdırırlar (film, 1916) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  3. Ayaqyalın məhəbbət (film, 1916) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  4. Knyaz Dəmir Bulat (film, 1916) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  5. Neft və milyonlar səltənətində (film, 1916) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  6. Ölümünə bir saat qalmış (film, 1916) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  7. Yeni tərzdə köhnə əhvalat (film, 1916) (Kısa metrajlı sinema filmi)

1917[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Arşın mal alan (film, 1917) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  2. Bakı komissarının mitinqdə çıxışı (film, 1917) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Bakıda Xalq Azadlığı bayramı (film, 1917) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Qazma və neft hasilatı (film, 1917) (Kısa metraj belgesel filmi)

1919[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Azerbaycanın müstəqilliyinin ildönümü münasibətilə təntənə (film, 1919) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  2. Bir alçalmanın tarixi (film, 1919) (Uzun metrajlı sinema filmi)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]