100'ün üzerinde yüzlük seri yapan snooker oyuncuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Aşağıdaki 100'ün üzerinde yüzlük seri yapan snooker oyuncuları listesi oyuncuların eriştiği toplam yüzlük seri sayısını, 100 sayısına hangi sezonda ulaştığını ve yaptığı maksimum seri sayısını göstermektedir.

Sıra Oyuncu Yaptığı Yüzlük
Seri Sayısı
100 Sayısına
Ulaşatığı Sezon
Maksimum
Sayısı
1 İskoçya Stephen, HendryStephen Hendry 749 6 9
2 İngiltere Ronnie, O'SullivanRonnie O'Sullivan 614 5 10
3 İskoçya John, HigginsJohn Higgins 449 6 5
4 İngiltere Steve, DavisSteve Davis 318 10 1
5 İngiltere Jimmy, WhiteJimmy White 285 12 1
6 İngiltere Peter, EbdonPeter Ebdon 282 7 2
7 İrlanda Ken, DohertyKen Doherty 274 7 0
8 Galler Mark, WilliamsMark Williams 244 8 2
9 İngiltere John, ParrottJohn Parrott 221 9 1
10 Hong Kong Marco, FuMarco Fu 208 8 1
11 İngiltere Anthony, HamiltonAnthony Hamilton 202 9 0
12 Galler Matthew, StevensMatthew Stevens 195 7 0
13 İskoçya Stephen, MaguireStephen Maguire 189 11 2
14 Çin Halk Cumhuriyeti Ding Junhui 187 5 2
15 İngiltere Shaun, MurphyShaun Murphy 186 9 1
16 İngiltere Mark, SelbyMark Selby 178 11 1
17 İskoçya Alan, McManusAlan McManus 155 10 0
18 Avustralya Neil, RobertsonNeil Robertson 153 11 1
19 İngiltere Stephen, LeeStephen Lee 150 11 0
20 Galler Ryan, DayRyan Day 146 10 0
21 Tayland James, WattanaJames Wattana 144 9 3
22 İngiltere Stuart, BinghamStuart Bingham 135 13 2
23 İngiltere Andy, HicksAndy Hicks 126 15 0
24 İngiltere Willie, ThorneWillie Thorne 126 19 1
25 İngiltere Dave, HaroldDave Harold 122 16 0
26 İngiltere Ali, CarterAli Carter 116 14 1
27 İngiltere Joe, PerryJoe Perry 116 17 0
28 İngiltere Paul, HunterPaul Hunter 114 9 0
29 İrlanda Fergal, O'BrienFergal O'Brien 112 18 0
30 Malta Tony, DragoTony Drago 112 25 1
31 Finlandiya Robin, HullRobin Hull 111 13 0
32 Galler Darren, MorganDarren Morgan 111 14 0
33 İskoçya Graeme, DottGraeme Dott 110 17 1
34 İngiltere Mark, DavisMark Davis 108 20 0
35 İngiltere Barry, PinchesBarry Pinches 107 22 1
36 İngiltere Ricky, WaldenRicky Walden 101 12 0
37 Galler Dominic, DaleDominic Dale 101 19 0
Last updated on 12 December 2010.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ronnie O'Sullivan ve Ding Junhui 100 sayısına 5. sezonda ulaşarak en kısa sürede bu sayıya ulaşan oyuncular olmuşlardır.
  • Tony Drago yüz tane yüzlük seriye 25. sezonunda erişerek en uzun sürede erişen oyuncu olmuştur.
  • 1987'den beri her Dünya Şampiyonu listede bulunmaktadır.
  • Jimmy White dünya şampiyonası unvanını kazanamayanlar arasında en çok yüzlük seri yapan oyuncudur, 6 finale adını yazdırmayı başarmış fakat hiçbirini kazanamamıştır.
  • Ken Doherty maksimum seri yapamayanlar arasında en çok yüzlük seri yapan oyuncudur.
  • Anthony Hamilton sıralama turnuvası zaferi olmayanlar arasında en çok yüzlük seri yapan oyuncudur.
  • Stuart Bingham Top-16'ya giremeyen oyuncular arasında en çok yüzlük seri yapan oyuncudur.

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]