100'ün üzerinde yüzlük seri yapan snooker oyuncuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Aşağıdaki 100'ün üzerinde yüzlük seri yapan snooker oyuncuları listesi oyuncuların eriştiği toplam yüzlük seri sayısını, 100 sayısına hangi sezonda ulaştığını ve yaptığı maksimum seri sayısını göstermektedir.

Sıra Oyuncu Yaptığı Yüzlük
Seri Sayısı
100 Sayısına
Ulaşatığı Sezon
Maksimum
Sayısı
1 İskoçya Hendry, StephenStephen Hendry 749 6 9
2 İngiltere O'Sullivan, RonnieRonnie O'Sullivan 614 5 10
3 İskoçya Higgins, JohnJohn Higgins 449 6 5
4 İngiltere Davis, SteveSteve Davis 318 10 1
5 İngiltere White, JimmyJimmy White 285 12 1
6 İngiltere Ebdon, PeterPeter Ebdon 282 7 2
7 İrlanda Doherty, KenKen Doherty 274 7 0
8 Galler Williams, MarkMark Williams 244 8 2
9 İngiltere Parrott, JohnJohn Parrott 221 9 1
10 Hong Kong Fu, MarcoMarco Fu 208 8 1
11 İngiltere Hamilton, AnthonyAnthony Hamilton 202 9 0
12 Galler Stevens, MatthewMatthew Stevens 195 7 0
13 İskoçya Maguire, StephenStephen Maguire 189 11 2
14 Çin Halk Cumhuriyeti Ding Junhui 187 5 2
15 İngiltere Murphy, ShaunShaun Murphy 186 9 1
16 İngiltere Selby, MarkMark Selby 178 11 1
17 İskoçya McManus, AlanAlan McManus 155 10 0
18 Avustralya Robertson, NeilNeil Robertson 153 11 1
19 İngiltere Lee, StephenStephen Lee 150 11 0
20 Galler Day, RyanRyan Day 146 10 0
21 Tayland Wattana, JamesJames Wattana 144 9 3
22 İngiltere Bingham, StuartStuart Bingham 135 13 2
23 İngiltere Hicks, AndyAndy Hicks 126 15 0
24 İngiltere Thorne, WillieWillie Thorne 126 19 1
25 İngiltere Harold, DaveDave Harold 122 16 0
26 İngiltere Carter, AliAli Carter 116 14 1
27 İngiltere Perry, JoeJoe Perry 116 17 0
28 İngiltere Hunter, PaulPaul Hunter 114 9 0
29 İrlanda O'Brien, FergalFergal O'Brien 112 18 0
30 Malta Drago, TonyTony Drago 112 25 1
31 Finlandiya Hull, RobinRobin Hull 111 13 0
32 Galler Morgan, DarrenDarren Morgan 111 14 0
33 İskoçya Dott, GraemeGraeme Dott 110 17 1
34 İngiltere Davis, MarkMark Davis 108 20 0
35 İngiltere Pinches, BarryBarry Pinches 107 22 1
36 İngiltere Walden, RickyRicky Walden 101 12 0
37 Galler Dale, DominicDominic Dale 101 19 0
Last updated on 12 December 2010.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ronnie O'Sullivan ve Ding Junhui 100 sayısına 5. sezonda ulaşarak en kısa sürede bu sayıya ulaşan oyuncular olmuşlardır.
  • Tony Drago yüz tane yüzlük seriye 25. sezonunda erişerek en uzun sürede erişen oyuncu olmuştur.
  • 1987'den beri her Dünya Şampiyonu listede bulunmaktadır.
  • Jimmy White dünya şampiyonası unvanını kazanamayanlar arasında en çok yüzlük seri yapan oyuncudur, 6 finale adını yazdırmayı başarmış fakat hiçbirini kazanamamıştır.
  • Ken Doherty maksimum seri yapamayanlar arasında en çok yüzlük seri yapan oyuncudur.
  • Anthony Hamilton sıralama turnuvası zaferi olmayanlar arasında en çok yüzlük seri yapan oyuncudur.
  • Stuart Bingham Top-16'ya giremeyen oyuncular arasında en çok yüzlük seri yapan oyuncudur.

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]