Şrek: Sonsuza Dek Mutlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shrek Sonsuza Dek Mutlu
Shrek Forever After
YönetmenMike Mitchell
YapımcıGina Shay
Teresa Cheng
SenaristJosh Klausner
Darren Lemke
UyarlamaShrek!: William Steig
OyuncularMike Myers
Eddie Murphy
Cameron Diaz
Antonio Banderas
Julie Andrews
MüzikHarry Gregson-Williams
KurguNick Fletcher
StüdyoDreamWorks Animation
DağıtıcıParamount Pictures
Çıkış tarih(ler)i21 Mayıs 2010
Süre93 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe135-165 Milyon $
Hasılat752.6 Milyon $
Önceki filmShrek 3

Shrek Forever After (daha önce Shrek Goes Fourth ve Shrek: The Final Chapter olarak tanıtılmıştı) Shrek animasyon film serilerinin dördüncü filmidir. 21 Mayıs 2010 tarihinde gösterime girmiştir. Senaryosunu Tim Sullivan yazmıştır.

Hikaye[değiştir | kaynağı değiştir]

Shrek ve eşi Prenses Fiona, çocukları ile mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Bu mutluluklarına dostları çizmeli kedi, eşek ve eşeğin yavruları da eşlik etmektedir. Zaman tersine dönmüş gibidir. Bu iyi aile babası rolü zamanla Shrek'e sıkıcı gelmeye başlar. Artık, çevresindekileri korkutarak kendinden kaçırdığı eski günlerdeki halinden çok farklıdır. Kendini gerçek bir dev gibi hissettiği günleri çok özleyen Shrek, kötü kalpli Rumpelstiltskin ile bir anlaşma imzalar. Aslında Rumpelstiltskin, onu oyuna getirmiştir. Shrek anlaşma sonrası kendini farklı bir yerde, farklı bir zamanda bulur. Bu dünyanın kralı Rumpelstiltskin 'dir. Ve bu yeni dünyada devler avlanmaktadır. Shrek, prenses Fiona ile hiç karşılaşmamıştır. Üstelik eski dostları da onunla tanıştıklarını hatırlamaz. Shrek'in yeni görevi her şeyi eski haline getirmek ve gerçek aşkı ile dostlarını yeniden kazanmaktır. Bu uğurda birbirinden heyecanlı maceralara atılır.

Şimdi köylüler tarafından korkulan Shrek, Fiona'nın bir kaçak olduğunu ve evinin terk edilmiş ve ıssız olduğunu keşfedene kadar hafif bir yaramazlık yapma fırsatını yakalar. Cadılar tarafından yakalanan Shrek, artık terkedilmiş Far Far Away'in kralı Rumpel'e götürülür. Rumpel, Shrek'e doğduğu günü aldığını, yani Shrek'in bu değiştirilmiş zaman çizgisinde asla var olmadığını açıklar. Sonuç olarak, Shrek Fiona'yı kurtarmak için orada değildi ve bu nedenle Fiona'nın ebeveynleri Kral Harold ve Kraliçe Lillian, krallığı Rumpel'e devretmek zorunda kaldılar ve bu da onların ortadan kaybolmasına neden oldu. Gün sona erdiğinde, Shrek'in varlığı sona erecek.

Shrek, Rumpel'in kalesinden, başlangıçta Shrek'ten korkan, ancak onun silinmiş geçmişi için ağladığını gördükten sonra onunla arkadaş olan Eşek ile kaçar. Eşek, Shrek'in gizli bir çıkış maddesi bulmasına yardım eder; sözleşme "gerçek aşkın öpücüğü" ile geçersiz kılınabilir. Çift kısa süre sonra, Rumpel'e karşı direnişte bir dev ordusunu yöneten lanetli bir Fiona ve Fiona'nın evcil hayvanı olarak tutulan tembel ve kilolu Çizmeli Kedi ile karşılaşır. Shrek, kurtarılamadığı için gerçek aşkın gücü konusunda hayal kırıklığına uğrayan ve Rumpel'e pusu kurmakla meşgul olan Fiona'yı kazanmaya çalışır. Fiona, Shrek'le dövüşürken ondan hoşlanmaya başlar, ancak öpüşmeyi bırakırlar. Puss, Shrek'i Fiona'yı takip etmeye devam etmeye teşvik eder.

Pusu sırasında, devler Pied Piper tarafından yakalanır, ancak Shrek ve Fiona Puss ve Donkey ile kaçar. Shrek, Fiona'nın onu öpmesi konusunda ısrar eder ve bunun her şeyi düzelteceğine dair ona güvence verir; isteksizce mecbur, ama hiçbir şey olmuyor. Rumpel daha sonra kendisine Shrek'i getirene bir dilek sunar ve bunu duyan Shrek teslim olur. Rumpel bu dileği Shrek'e vermek zorunda kalır ve bunu diğer devleri serbest bırakmak için kullanır. Shrek kilitliyken Rumpel, Fiona'nın "tamamen dev" olmadığı için yakalandığını ve serbest bırakılmadığını ortaya koyuyor. Eşek, Kedi ve serbest kalan devler, kaleye saldırmak için bir plan yaparlar; Shrek ve Fiona Dragon'u indirirken Rumpel'i yakalar ve cadı ordusunu yenerler.

Güneş yükselirken, Shrek varoluştan kaybolmaya başlar, ancak sonunda ona aşık olan Fiona, Shrek'i kaybolmadan hemen önce öper. Güneş ışığında hala bir dev olduğunu gören Fiona, lanetinin kırıldığını ve "aşkın gerçek biçimini" aldığını fark eder, tıpkı alternatif gerçeklik dağılıp herkesi yok ederken. Shrek ve Rumpel daha sonra orijinal zaman çizelgesine, Shrek'in partide öfkesini kaybetmeden önceki ana götürülür. Dışarı çıkmak yerine, ailesini ve arkadaşlarını onlar için yeni keşfedilen bir takdirle kucaklar.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Mike Myers ... Shrek (Okan Bayülgen)

Eddie Murphy ... Eşek (Sezai Aydın)

Cameron Diaz ... Prenses Fiona (Oya Prosçiler)

Antonio Banderas ... Çizmeli Kedi (Engin Alkan)

Walt Dohrn ... Rumpelstiltskin (Özgür Özdural)

Regis Philbin ... Mabel (Murat Şenol)

Aron Warner ... Kurt (İsmail Yıldız)

Julie Andrews ... Kraliçe (Rüçhan Çalışkur)

John Cleese ... Kral (Osman Gidişoğlu)

Chris Miller ... Sihirli Ayna (Ayhan Kahya)

Larry King ... Doris (Rüçhan Gürel)

Jon Hamm ... Brogan (Boğaçhan Sözmen)

Craig Robinson ... Kurabiye (Oğuz Özoğul)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]