Şevkat Yerimdar (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şevkat Yerimdar
Dizinin afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürKomedi
SenaristErol Hızarcı
Meltem Çitci
YönetmenBülent İşbilen
Selin Kılıçaslan
Yaratıcı yönetmen(ler)Umut Keten
BaşrolÖzgürcan Çevik
Başak Parlak
Açılış müziğiŞevkat Yerimdar " Jenerik Müziği"
BesteciBarış Aryay
Mehmet Andiçen
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı44
Yapım
YapımcıHayri Aslan
Öykü kurgusuMurat Özsoy
MekânDarıca, Kocaeli
İstanbul
Görüntü yönetmeniİlkay Işık
Gösterim süresi130 dakika
Yapım şirketiLimon Film
Yayın bilgileri
KanalFOX
Görüntü formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi26 Mayıs 2017 - 30 Mart 2018
DurumuYayından kaldırıldı
Kronoloji
İlişkili programlarŞevkat Yerimdar (2013)
Şevkat Yerimdar 2 (2015)

Şevkat Yerimdar, Limon Film imzalı, 2017-2018 yılları arasında FOX'ta yayınlanan komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. İlk bölümü 26 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan dizinin yönetmenliği Bülent İşbilen'e, senaryosu Erol Hızarcı'ya aittir. Dizinin başrollerini Özgürcan Çevik ve Başak Parlak paylaşmıştır. Dizinin senaryosu, daha önce aynı adla çekilmiş filmlerden bağımsızdır. Dizi, 30 Mart 2018 tarihinde yayınlanan 44. bölümü ile sezon finali yaparak yayından kaldırılmıştır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Özgürcan Çevik Şevkat Yerimdar 1-44 Ankaralıdır. Koyu bir Beşiktaşlıdır. Mahalle delikanlısıdır. Öfke kontrol problemi vardır. Çok sinirlidir, çabuk parlar ve öfkelenince ne yapacağı hiç belli olmaz. Çok yardımsever ve çok cömerttir bu yüzden de daima çulsuzdur. Adaletsizliğe ve haksızlığa asla tahammül edemez. En olmadık hadiseler onu bulur ve sürekli başına bela alır. Balat'ta yumurta dükkânı vardır.
Başak Parlak Esin Uçar Cevdet'in kızıdır, annesi yıllar önce ölmüştür. Şevkat ile beşik kertmesidir. Mahallede sanat galerisi açmıştır.
Salih Kalyon Cevdet Uçar Esin'in babası, Şevkat'in ev sahibidir. Zengin bir antikacıdır. Mahallede çok sevilir ve sayılır. Çok iyi kalplidir. Şevkat ve Esin'i birbirlerine emanet etmiştir. Daha sonra Marika Hanım'a evlenme teklifi etmiştir.
Murat Akkoyunlu Cuma Ertesi/Tesisatçı Trakyalıdır. İsmail'in ustasıdır. Semtin tesisatçısıdır. Son derece gevşek ve sakardır. Bir şeyi yapar, başka bir şeyi kırar. Üçkâğıtçı, düzenbaz ve para düşkünüdür. Daima mazereti vardır ve hiç altta kalmaz. Tezene Türkü Evi'ne ortak olur.
Burak Demir Niko Kalamaroğlu Mahallenin muhtarıdır. Şevkat'in kankası, Bahar'ın abisi, Marika'nın oğludur. Çok bilmiştir, hep ermiş gibi konuşur. Sürekli felsefe yapar ve her fırsatta başkalarına öğüt verir. Şevkat hep onunla dertleşir.
Suzan Aksoy Marika Çok iyi kalplidir. Çarşıda tuhafiye dükkânı vardır. Niko ve Bahar'ın annesidir. Kocası seneler önce ölmüştür. Cevdet Bey ona evlenme teklifi etmiştir.
Mazlum Çimen Bozkır Türkücüdür. Tezene'nin babası, Gülperi'nin kocasıdır. Mahalleye ailesiyle kiracı olarak taşınmıştır. İsmail'i hiç sevmez ve Tezene'yi onunla görüştürmez. Tezene Türkü Evi adında bir mahalle gazinosu kurar.
Eser Eyüboğlu İsmail Cuma'nın çırağıdır. Tezene'ye âşıktır. İlk başta depresyonda olduğu için çatıya çıkarak intihara kalkışmış fakat sonradan vazgeçmiştir. Güzel bir sesi vardır ve çok iyi türkü söylemektedir. Sonradan kendi tesisat dükkânını kurmuştur.
Pelin Orhuner Tezene Gülperi ve Bozkır'ın kızıdır. İsmail'e âşıktır. 1 yıl depresyonda kalmış fakat İsmail'i ilk gördüğü an ona âşık olmuş ve depresyondan çıkmıştır. Ailesinden gizlice sürekli İsmail'le buluşur.
Canan Maktal Gizem Esin'in yakın arkadaşı, Bora'nın kız kardeşidir. Güzel, akıllı ama alaycı ve şımarık bir kızdır. Turizm şirketini abisiyle birlikte yönetir. Zengin aile çocuğu olduğu için hayatta hiç zorlanmamıştır ve bu yüzden de hayatı herkes için kolay sanmaktadır.
Semra Güzel Sanem Esin'in yakın arkadaşıdır. Temiz kalpli ve iyi niyetli bir kızdır. Yaşam koçluğu yapmaktadır.
Müge Uyar Bahar Marika'nın kızı, Niko'nun kız kardeşidir. Şevkat'e platonik âşıktır. Aşkı sonradan kardeşliğe döner.
Murat Makar Arşimed Kazım / Tellak / Hamamcı Mahallenin hamamcısıdır. Mahallede yaz/kış sürekli "iş kıyafetim" dediği peştamalle dolaşmaktadır.
İnanç Koçak Üzeyir / Manav Mahallenin manavıdır. İyi bir insandır.
Tolga Koçyiğit Miço Şevkat'in çırağıdır. Şevkat sinirini ondan çıkarır.
Pervin Ünalp Sebile 41-44 Şevkat'in süt annesidir.

Bitirilen karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Barış Murat Yağcı Bora 1-21 Esin'in arkadaşı ve Gizem'in abisidir. Yakışıklı, havalı ve çapkın bir zengin aile çocuğudur. Turizm şirketi vardır. Motosiklet ve Off-Road tutkunudur. Eğlence ve keyif hayatı yaşar. Esin'le çıkarları için evlenmek istemekte ve onu aldatmaktadır. Şevkat'ten nefret etmektedir. Şevkat'in yaptığı sahte düğünde Seval'i alıp gitmiştir. Daha sonra polisler tarafından yakalanıp hapse atılmıştır.
Ayşe Kökçü Gülperi 1-41 Tezene'nin annesi, Bozkır'ın karısıdır. Mahalleye kiracı olarak taşınmış ama mahalleyi hiç sevmemiştir. İsmail'i hiç sevmez. Ama sonradan İsmail damadı olduğu için onu sever ve damadı görür. Eşi Bozkır ile yaptığı bir kavga sonucu memleketine gider.
Mert Türkoğlu Selami / Selo / Çaycı 1-13 / 19-42 Mahallenin çaycısıdır. Çay ocağı işletmektedir. Sürekli "At ağızlı" repliğini kullanır. 13. bölümde dükkânı Olsen'e bırakarak Kore'ye kız arkadaşının yanına yerleşip diziden ayrılmıştır. Giderken de "At ağızlı" lafının kullanım haklarını Üzeyir'e bırakmıştır. Kız arkadaşı tarafından dolandırılınca geri dönmüştür ve seyyar satıcı olarak çay satmaya başlamıştır. Daha sonra tekrar Çay Ocağı'nın sahibi olmuştur.
Diren Polatoğulları Şefik Özükötü 1-33, 41, 44 Kebap dükkânı işletmektedir. Kötü biridir. Sürekli alakalı/alakasız her yerde "Kötüyüm ben kötü!" diyerek kötü olduğunu dile getirir. Bahar'a platonik aşıktır.
Ahmet Bozali İmam Sadık 1-10, 39-40
Pascal Nouma Kendisi 1-6 Şevkat'in kankasıdır. Diziden ayrılmıştır.
Simge Uluer Demet 1-20 Esin'in galerisinde çalışmaktadır. Evlerinde kamyon girmesi sonucu babası ölmüş ve annesi felç kalmıştır. Annesi Şevkat ve Esin'in yardımları sayesinde iyileşmiştir.
Merdan Kardan Boyacı 1-35
Koray Gümüşsoy Gürsel 1-21 Bora'nın kankasıdır. Sürekli Bora ile birlikte Şevkat'e kötü planlar yaparlar. Sonradan ortadan kaybolur.
Cem Cücenoğlu Olsen 13-34 Diziye 13. bölümde katılmıştır. Norveç'ten gelerek Selo'nun çay ocağını devralmıştır. Aslen Kayserilidir. Sonradan çay ocağını Selami'ye devreder ve Norveç'e geri döner.
Açelya Devrim Seval 13-21 Şevkat'in eski sevgilisidir. Yıllar önce Şevkat ile büyük aşk yaşamıştır fakat daha sonra zengin kocaya kaçmıştır. 13. bölümde ise aniden ortaya çıkıp mahalleye geri taşınmıştır. Esin ve Şevkat'in arasını bozmaya çalışmaktadır. Şevkat'in yaptığı sahte düğünde Bora'yla beraber kaçmıştır.
Ata Berk Mutlu Emrecan 26-35 Selami'nin yeğenidir. Çok hiperaktif ve kurnaz bir çocuktur.
Rojhat Özsoy İhsan 14-26 Olsen'in çırağıdır.
İrina İvkina Anna Ludmila 35-39 Kendisi Şevkat Yerimdar'ın kağıt üzerinde eşidir. Eskiden Tesisatçı Cuma onlara yalandan nikâh yapmıştır. Bu yalan sonra gerçeğe döner. Esin'i çok seven Ludmila Şevkat ile Esin'in evlenmesini ister. Sonradan evlendirme memuruna giderken bu fikir değişir. 37. bölümde Ludmila araba kazası sonucu hafızasını kaybeder. Ve Şevkat'i Esin'le görünce delirir ve Esin'den nefret eder. Ve sonlara yakın hafızası geri döner ve yine evlendirme memurunda Şevkat ve Esin'le birlikte giderler. Sonda Ludmila bebeği görünce Şevkat'i seviyorum ayrılmam söylemiştir. Sonda bebeğini bularak gitmiştir.

Konuk sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Karakter Bölüm
Sinan Engin Kendisi 1
Hüseyin Turan Kendisi 15
Koray Avcı Kendisi 15
Öykü Çelik Bensu 25
Gökhan Türkmen Kendisi 26
Erdal Erzincan Kendisi 30
Suzan Kardeş Kendisi 37

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihi
Başlangıç tarihiBitiş tarihiKanal
14426 Mayıs 2017 (2017-05-26)30 Mart 2018 (2018-03-30)FOX

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]