Şahsenem

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şahsenem
DoğumShohsanam Qilicheva
2 Ekim 1968 (55 yaşında)
SSCB
MilliyetTR
UZ
MeslekŞarkıcı, Model, Oyuncu
Etkin yıllar1997–günümüz

Shohsanam Qilicheva ya da bilinen adıyla Şahsenem (d. 2 Ekim 1968), Özbek-Türk şarkıcı, model ve oyuncu.

16 çocuklu bir ailede doğdu. Marangoz olan babasının yanında çalışarak bir çocukluk geçirdi. Ancak 16 yaşındayken Batır Zakirov'un şarkısını dinledikten sonra kendisini müziğe verdi. Uluslararası Asyanın sesi yarışmasında birinci seçildi. Ondan sonra film teklifleri alıp filmler çevirdi. Fakat ailesi şarkıcılık yapmasını istemiyordu. Ailesi tarafından alıkonulup karanlık bir odaya hapsedildi.[1]

1992 yılında konser turnesi için Türkiye'ye gelip kalmaya karar verdi. Bir dönem İstanbul'da Rusça tercümanlık yaptı. Türkiye'de çıkışını Seyyah adlı albüm ile gerçekleştirmiş olup dört yıl sonra Efsane Aşk adlı albümü ile müzik piyasasına tekrar dönüş yapmış ve Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine kısa sürede ulaşmıştır. Sonraki yıllarda da çıkışını devam ettirmiştir. Son albümünden sonra ressam Amrin Han ile evlendikten sonra müzik piyasasından çekilmiştir.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Mynet (7 Eylül 2022). "90'ların yıldızı şarkıcı Şahsenem'den ailesiyle ilgili itiraflar: Beni karanlık odaya kilitlediler". Mynet Magazin. 7 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2023.