Şablon tartışma:Türkiye'deki komünist partiler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Şablonlar (Şablon-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu şablon, Vikipedi'deki Şablonlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Şablonlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Şablon  Bu şablon için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 


Merhaba ÖDP'yi komünist partiler içerisinde olmadığı ve kendisini Özgürlükçü sosyalizm içerisinde tanımladığı için çıkarıyorum. --Boyalikus 18:30, 3 Mayıs 2008 (UTC)

Şablonun ismi nesnel ve tarafsız değil[kaynağı değiştir]

Türkiye'deki komünist partiler biçiminde bir şablon ismi yasallık açısından sanki bu partilerin tümü yasal ve örgütlü olarak var gibi bir anlamı da barındırmaktadır. Şablon isminin yahutta ismi ile birlikte içeriğinin yasal olarak var olanlar ve yasal olarak örgütlü olmayanlar biçiminde ayrımlaştırılması bilgi verme açısından daha doğru ve yansız olcaktır. Bu haliyle bu şablon taraflıdır. Türkiye'nin kurulu düzeni açısından şablonda yer alan parti ya da kendisini parti sayan örgütlenmelerin tümünü okur gözünde eşitlemektedir. Bilgi verme ve bilgilendirme açısından eşitlik ve yerindelik doğrudur ancak konumlanışları açısından bu durum yanlıştır. Konumlanışlarını da şablon içinde belirtmek ve betimlemek konuya uzak ancak ilgi duyup okuyacakları da gözönüne alarak tarafsızlaştırılıp nesnelleştirilmelidir. Yahutta şablona da taraflı etiketi konulması söz konusu olabilir.--Yamşı 10:23, 12 Haziran 2008 (UTC)

Bir örgütün (yasal veya yasa dışı) kendini parti olarak tanımlaması onu siyasi bir parti yapmaz. Bu şablonda bulunan fakat salında bir parti yerine pek çoğu yasadışı terör örgütü (veyahut silahlı örgüt) olan bazı başlıklar şablondan çıkartıldı.--Erarslan 23:18, 27 Ocak 2009 (UTC)

Lütfen şablona siyasi parti haricinde ekleme yapmayın[kaynağı değiştir]

Bu şablon Türkiye'deki komünist siyasi partilerle alakalı bir şablon. Gerçekte bir siyasi parti olmayan terör örgütü veya yasadışı örgüt isimlerini lütfen şablona eklemeyin.--Erarslan 20:11, 14 Şubat 2009 (UTC)

Sayfa tam korumaya alınmıştır. Vincent Vega mesaj? 15.39, 6 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]