Şablon tartışma:Linux

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

GNU/Linux dağıtımları ve Türkçe GNU/Linux dağıtımları diye bir mantık çok saçma... Yapısal avantajlarıyla, bir dilde yaptığınız katkılar her dağıtımda aynı şekilde kullanılabilir. Türkiye'de geliştirilen dağıtımlar diye bir fark konabilir, o da başlık olarak uzun gelecek diye tahmin ediyorum...

Ama Türkçe dağıtım demek Linux'un doğasına aykırı...

Yaklaşımlar[kaynağı değiştir]

Bu konuda doğru olduğunu düşündüğünüz değişikliği lütfen yapınız. -- kharoonmesaj 19:21 27.03.2005

önemli isimler[kaynağı değiştir]

bakınca, stallman'ın başta olmaması dikkat çekici. ve açıkçası, benim için rahatsız edici bir durum. çünkü gnu projesini başlatan ve özgür yazılımın temel fikirlerini oluşturan kişi stallman. fcn

Kişileri bu şablondan ayırıp ayrı bir şablon yapacaz sanırım. Kullanıcı:16 da konuyla ilgileniyor ve kişilerle ilgili onun da fikirleri vardı. --Dbl2010 06:03, 8 Şubat 2006 (UTC)
Kişilerin ayrı bir şablonda yer alması güzel fikir fakat düşündüm de bu kişiler tam olarak neyle ilgili olacaklar? Yani açıkçası ben de konuya hakim değilim ama önemli isimlerde kimlerin yer alacağına nasıl karar vereceğiz, üstelik bu isimler programcı mı yoksa sadece özgür yazılım ile ilgilenen kişiler mi olacak. Sanırım ilgili isimlerin daha spesifikleştirme şansımız olduğu kategorilerde geçmesi yeterli olur. Bu şablonun sadece "Linux dağıtımları"nı kapsaması taraftarıyım çünkü birçok Linux dağıtımı var ve belli başlılarının bir şablonda yer alması kullanıcı için daha yararlı. Sevgiler 16 20:21, 9 Şubat 2006 (UTC)

Şablondaki Red Hat linki Red Hat dağıtımına değil Red Hat şirketine ait sayfaya gidiyor. Orayı Red Hat Enterprise linux olarak değiştiriyorum, diğer wikipedialarda da enterprise'ye link verilmiş Turkcekarakter 17:39, 20 Şubat 2007 (UTC)

Blackbox maddesi yönlendirmesi hatalı[kaynağı değiştir]

Birisi Blackbox sayfasını Kara Kutu maddesine yönlendirmiş halbuki buradaki bağlantının maddeyle alakası yok.