Şablon tartışma:Kişi bilgi kutusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablonda bir sorun var. Sadece Websitesi görünüyor.--Cfsenel 10:58, 2 Şubat 2009 (UTC)

  • Şablona verilen bağlantılarda sorun yok gibi gözüküyor.--Hedda Gabler 11:20, 2 Şubat 2009 (UTC)

gereksiz parametreler[kaynağı değiştir]

Boyu parametresi dışındakilerin gereksiz olduğuna ben de katılıyorum...--Rapsar 13:36, 1 Ocak 2011 (UTC)
Boy parametresi de kaldırılmalı. Modellik, basketbolculuk vs. dışında direkt ilgisi olmayan alanlarda vandalizme davetiye çıkarıyor. Çok azı kaynakla doğrulanabiliyor ve ilgisiz kişiler için ansiklopedik bir yanı yok.--Güherçile (mesaj) 09.19, 11 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]

Oyuncu parametreleri[kaynağı değiştir]

  • @HastaLaVi2 Düzenlediğiniz şablon bu taşınmış sayfada gözükmemekte sanırım. Özellikle benim üzerinde durduğum renklendirme kısmı ve ödül bölümleri şablonlarda gözükmemekte. Kontrol edebilir misiniz? Örn:Nuri Bilge Ceylan --Pragdonmesaj 20:09, 30 Aralık 2016 (UTC)
    Merhaba, Pragdon. Renklendirme kısmı istenmediği için kaldırıp sadeleştirdim. Ama ödüller kısmına hemen bakıyorum. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:12, 30 Aralık 2016 (UTC)
  • @HastaLaVi2 Tartışmada renklendirmenin istenmediğine dair bir şey konuşuldu mu? Benim gözümden mi kaçtı? Kalsın dememdeki en büyük sebep renklendirmeydi benim. Zira görsel açıdan ciddi anlamda sayfaya katkı sağlıyordu. Şu an çok çok fazla tek düze olmuş :/ --Pragdonmesaj 20:14, 30 Aralık 2016 (UTC)
    Evet sonlara doğru oldu. şu anda da yapılabilir ama hala ekleyebilirim renklendirme. Yalnızca ekstra bir parametre ile yapılır. Yani renkli olması için oyuncuların bilgi kutularına bir "tip" parametresi eklemek gerek. yapayım isterseniz, zamanla zaten oyunculara bunun yayılacağını düşünüyorum. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:28, 30 Aralık 2016 (UTC)
    Pragdon, belki mesajı görmezsiniz diye. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:29, 30 Aralık 2016 (UTC)
@HastaLaVi2, Sizi fazlaca uğraştırdık bu konuda :) Şurada Bulunan renklendirme gibi yapılabilirse çok güzel olur. Bir de Ödüller kısmında bir gariplik mi var? Bilgi kutusu çok garip geldi gözüme benim (Evet kabul ediyorum Obsesifim) :)) --Pragdonmesaj 20:35, 30 Aralık 2016 (UTC)
Ödüller kısmındaki sorun Ana madde(Örn:Cannes Film Festivali) eskiden sol kısımda bulunmaktaydı (Doğum hanesi gibi). Gariplik buradan kaynaklanıyor sanırım. Şu parametre işlerini çözebilsem kendim halledicem direkt ama şu an sizin elinize bakıyorum :) --Pragdonmesaj 20:39, 30 Aralık 2016 (UTC)
@HastaLaVi2 Kişi bilgi kutusunda Cannes Film Festivali ve Altın Portakal niçin görünüyor? Misal şu sayfaya bakınız:Şurada --Nushirevan11☾★ 20:45, 30 Aralık 2016 (UTC)
Pragdon, @Nushirevan11. Ya çok özür dilerim. Oturumumda büyük bir sorun var. Kısa bir sürede sorunu çözeceğim. Ama hesabımdan sürekli atıyor beni. Nedeni çözemedim. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:52, 30 Aralık 2016 (UTC)
  • @Pragdon, sanırsam ödüller kısmı istediğiniz gibi oldu. Diğer ödül kategorileri de açılabilir isterseniz. Bu arada uğraşmakta sorun yok benim için. İyi iş çıkartmak için uğraşmak gerek, yoksa niye buradayız? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 21:19, 30 Aralık 2016 (UTC)
@HastaLaVi2 Elinize sağlık :) Ödüller kısmı daha önce öylemiydi emin olamadım açıkcası. Sanırım renklerdirmenin kattığı bir şeydi bahsettiğim. Ortada ve "başlık" gibi duruyordu. Yani şu anki hali gibi değildi :/ Şu görselliği çözersek önemli ödüllerin bir kaçını daha ekleyebiliriz oraya aslında. Bunun için küçük bir listeyi(3 5 tane) toparlayıp bildiririm size. Uygun bir zamanınızda eklersiniz sizde :) --Pragdonmesaj 21:29, 30 Aralık 2016 (UTC)
Şuanki durum o kadar dağınık ve kafa karıştırıcı ki... Keşke her şey eski sistem devam etseydi.. Hıç alakası yokken televizyon parametresi oyuncular kısmında çıkıyor vs. Hele hele yeni başlayanlar için bilgi kutusu kullanımı daha zor hale gelmiş, bence her şeyı sıfırlamak gerek. @İncelemeelemani ne düşünüyor merak ediyorum.--Kingbjelica (mesaj)
@Kingbjelica Yeni başlayan kullanıcılar hakkındaki görüşünüze kesinlikle katılıyorum. @HastaLaVi2 de baya bir enerji harcadı bu konuda ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çaba gösterdi sağolsun. Bence eski hale dönüp bilgi kutuları özelinde çalışmak gerekir. Benzerlikler yeni parametrelerle giderilmeli, daha da özelleştirilmeli. HastaLaVi2'nin bu şablona harcadığı enerjiyi bahsettiğim bu geliştirme ve özelleştirmeye kaydırmalıyız. --Pragdonmesaj 22:10, 30 Aralık 2016 (UTC)
Konuyu ve SAS sürecini kaçırdım. Kişi bilgi kutusunda ödüller ve renk ayraçları yer alacak mı? --Maurice Flesier message 22:21, 30 Aralık 2016 (UTC)
@Kingbjelica, aslında evet bu bilgi kutusu benim için bile çok karmaşık bir hale geldi artık. Ama bunun nedeni ta en başından bir düzen oluşturulmaması. Bir sürü parametrenin birden çok değeri var. Bunun nedenini de merak etmiyor değilim doğrusu. Ama televizyon parametresi zaten oyunculuk ile ilgili değil mi? O kısmı da anlayamadım. @Pragdon, teşekkür ederim ama gerçekten eğer bilgi kutuları genel olarak düzenlenecekse geliştirmede yardımcı olmak isterim. Zira bütün kişi bilgi kutularının elden geçirilmesi gerektiğini ben de düşünüyorum. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:23, 30 Aralık 2016 (UTC)
@Maurice Flesier, bu renk konusunun ve birçok farklı konunun da ayrı ayrı bir yerde tartışılması gerek. Konuyu Köy çeşmesi'ne taşıdım ama kimse ilgilenmedi, onca SAS tartışması oldu yine kimsede tık yok. SAS'ta gerçekten bayağı uzun süre de bekledi. Kimsenin uğraşmaya, uğraşmayı bırak fikir belirtmeye bile çaba göstermediğini belirtmeliyim (bir iki kişi dışında). Bu durumun tartışılıp bir an önce karara bağlanması gerek, ama kimse ilgilenmiyor. Nedenini çözebilmiş değilim. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:26, 30 Aralık 2016 (UTC)
Buranın genel gidişatı böyledir. Madde adı tartışma sayfasında tartışmaya açılır kimse fikir belirtmez fakat taşıdığında anında tartışma yeniden alevlenir. Yine bir madde SAS'a çıkarılmadan önce KD endişeleri ifade edilir, SAS'a getirince anında birşeyler ispatlanmaya çalışılır. Bak şimdi SAS'ta süreç gözümden kaçmış. Şimdi Kişi bilgi kutusu ile birlestirilince ve bunu oyuncu maddelerinde görünce hemen buraya koştum. Kesinlikle renkler ve tüm ödül parametreleri yer almalı. Aksi halde bilgi kutuları çok karmaşık duracak. --Maurice Flesier message 22:34, 30 Aralık 2016 (UTC)
Buraya SAS'daki görüş belirtmiş diğer arkadaşları da eklemek gerekecek sanırım. Onların görüşleri de önemli; @BSRF, @Rapsar, @Kibele,@Neolegen, @MHIRM, @Bulgu. Ayrıca SAS görüşlerini de buraya ekleyelim. Tartışmayı gözden kaçırmış arkadaş için faydalı olabilir. --Pragdonmesaj 22:37, 30 Aralık 2016 (UTC)
Görüşünüze katılıyorum. Ayrıca renk konusunu yapacaktım, ama şöyle bir sıkıntı var; kimse uğraşmadı, yardım etmeye da yeltenen olmadı. Tek başıma altından kalkabileceğim bir şey değildi. Bu nedenle de Direk yalnızca parametreleri taşıdım. Bu arada renklerin olması bence de çok iyi olur. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:53, 30 Aralık 2016 (UTC)
Şimdilik böyle kalsın ama botlar ilgili değişiklikleri yaptıktan sonra her parametre için tek seçeneğe insin. Boşluklu ve alt çizgili iki seçenek yapmak gerekli mi? Bu tek seçeneğe indirme tamamlandıktan sonra bence {{Infobox person}}, bu şablonu ingilizce parametreler kullanarak çağıracak şekilde oluşturulabilir. Çevirilerde bir süre idare eder. Üçüncü bir şablon da Vikiveri'den boş parametreler için bilgi çekecek şekilde oluşturulabilir. Özellikle resimlerde bunu bu bilgi kutusunda da yapsak iyi olur. Sorun olursa, Vikiveri'de ana resim olarak mezar resimlerinin konduğu maddelerde olur. Ayrıca tek kişi değil, iki kişi için olan maddelerde bu şablonu hiç kullanmayalım bence. Bilgi kutusu da her maddede olmak zorunda değil. --Deniz (mesaj) 22:58, 30 Aralık 2016 (UTC)
Renk konusu niye zor bilmiyorum, ama zorsa kalsın şimdilik. Bakım kategorilerine eklemede sıkıntı oluyorsa onu halletmek lazım. --Deniz (mesaj) 23:00, 30 Aralık 2016 (UTC)
Deniz, İngilizce parametrelerin şu saatten sonra eklenmesi gereksiz olur. Şablon ikidilli değil sonuçta. :S Renk konusu da şöyle zor ki; bir sayfadaki bilgi kutusuna renk vereceğiz diğelim ki. O kişinin oyuncu olduğunu gösterecek bir parametreye ihtiyacımız var ki oyuncu olduğu saptanıp rengi değiştirsin. Ama henüz öyle bir parametre yok, açılınca da bütün oyuncu maddelerine o parametrenin eklenmesi gerekecek. Nedeni bu. Vikiveri'den bilgi çekme işi de çok işe yarar. Ama bunların hepsi ikinci planda düşünülecek şeyler. Şu an asıl düşünülmesi gereken: bütün kişi bilgi kutularına ne olacağı. Gerçekten çok gereksiz olanlar var... ~ HastaLaVi2 (mesaj) 23:08, 30 Aralık 2016 (UTC)

Herkese selam, Hastalavi emeklerin için teşekkür ederim; bu tür şeylerin uğraşılmayacak kadar can sıkıcı şeyler olduğunun farkındayım. Sorumluluk aldığın için tekrar teşekkúrler. Özetlemek gerekirse:

  • Oyuncu bilgi kutusu geri getirilsin.
  • Kişi bilgi kutusu en kararlı sürüme geri dönderilsin.
  • Çoğu bilgi kutusunun değişmesi gerektiği konusunda mutabıkız. Fakat bunu bir süreç dahilinde gerçekleştirmeliyiz.

 

  • İlk iki madde yerine getirildikten sonra değişmesi gereken her bilgi kutusunda ilgili kişilerin görüşleri alınarak düzenlemeler yapılsın. Örneğin oyuncu bilgi kutusunda Pragdon, Flesier, Hastalavi, A.Manette. Sanatçı/Müzisyen bilgi kutusunda MHRIM, BSRF. Yazar bilgi kutusunda Ben, Basak, Mskyrider, Neolegen. Sporla alakalı şeylerde ise Sayginer vb. gibi isimler..
  • Karşılaşılan sorunlarda ise bu konularda tecrubeli Superyetkin, Incelemeelemani, Mavrikant, Alperen vb..
  • Bu işin kordinesini ben yapabilirim düzenlemeleri ise Hastalavi, İncelemeelemani, Alperen vb.. isimlerden rica edebiliriz.

Sonuç: Her şeyi en eskiye getirelim. Gerisi bir süreç dahilinde gerçekleşir. Kısa  veya uzun. Eğer yazdıklarımda anlaştıysak bir hizmetliden birleştirmeyi iptal etmesini talep edelim. Kimsenin zihin olarak yorulmasını istemem. Sevgiler..--Kingbjelica (mesaj) 23:02, 30 Aralık 2016 (UTC)

Kingbjelica'nın söylediklerine katılıyorum. Bir çok bilgi kutusunu bu sayede istenilen seviyede özelleştirilip geliştirebiliriz. Özellikle oyuncu bilgi kutusu için de elimden gelen yardımı sağlamaya hazırım. --Pragdonmesaj 23:12, 30 Aralık 2016 (UTC)
Kingbjelica'ya ben de katılıyorum. Yalnız Kategori:Kişi bilgi kutusu şablonları kategorisindeki bütün şablonları şu ana şablonlarda toplayalım:

HastaLaVi2 (mesaj) 23:23, 30 Aralık 2016 (UTC)

Karşıyım. Oyuncu bilgi kutusu niye geri getiriliyor? O konuda uzun da süren bir SAS oldu ve bu tartışmaları Köy çeşmesine de yansıttık. Şu an sadece gazeteci, sunucu ve oyuncu bilgi kutuları buraya yönlendirilmiş durumda, futbolcu b k gibi 3 sütunlular da yönlendirilmez sanıyorum. Bir bot gerekli parametre dönüşümlerini yaparsa kod da iyice hafifleyecek. Teknik konuda bilgisi olanlar her daim bakabilir. Kod rahatladıktan sonra çok daha kolay incelenir. Bir sürü maddeye bakıyoruz, sorunlar olursa gözümüze çarpar ve bir şekilde çözülür. Bir Vikiproje çerçevesinde oluşturulmuş bilgi kutuları için o Vikiproje'nin sayfasında da tartışma başlatılmalı. Onun dışında köy çeşmesi haber etmesi + SAS ile bunları halledebiliriz. Elimizde bitmiş bir SAS da var. --Deniz (mesaj) 23:25, 30 Aralık 2016 (UTC)
  • Öyleyse oylama yapılmalı, kişi şablonlarının hepsi tek bir yerde mi toplansın bazı ana kategorilerde ayrılsınlar mı diye. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 23:30, 30 Aralık 2016 (UTC)
  • Yukarıda bahsedilmiş kişilerin çoğu belirtilen SAS'a müdahil oldu, en azından ping atıldı, yorumları da toplum kararının zıttına değildi (oyuncu bilgi kutusu zaten silinsin çünkü kişi bilgi kutusu var/o b k kişi b k ya aktarılsın). BSRF'nin bir ay önce açtığı SAS daha yeni sonuçlanmışken, direkt konusu olan Oyuncu bilgi kutusunun tartışılmasını çok yerinde bulmuyorum. Onun dışında problem yok. SAS'ta ilk başta önerdiğim gibi modüller vasıtası ile sonraki şablonlar buraya eklenebilir (ama o şablonlarda sadece ayrıksı parametreler olacak). --Deniz (mesaj) 23:54, 30 Aralık 2016 (UTC)
Bu bilgi kutusunun kullanımı hakkında yeni kullanıcılara ne gibi bir kolaylık sağlıyoruz? Şu an tüm bilgi kutuları sade ve yakışıksız bir halde, bu görsel düzeni ne ile sağlamayı düşünüyorsunuz? ve ödülleri nasıl yapacaksınız? @Bulgu. Şu halde bile (deneyimli kullanıcılar arasında) nasıl bir karmaşıklık oluşturduğunun farkındayız sanırım değil mi? Ben kod işinden falan anlamam. Benim baktığım görselliktir, kullanım kolaylığıdır. Şu halde ne görsel açıdan ne de kullanım kolaylığı açısından zerre bir pozitif taraf yok maalesef. Aksine tam bir karmaşa ve görsellik açısından da vasat bile diyemeyeceğim bir bilgi kutusu var ortada. Ayrıca SAS ve köy çeşmesi ile bu durumu halledemediğimizi de görmüş olduk böylece. --Pragdonmesaj 23:44, 30 Aralık 2016 (UTC)
Kişi bilgi kutularının varlığı ve yokluğu ayrı bir problem. En azından resim varsa, resimin altına temel bilgiler konacak şekilde konmalı bence, resim alt yazısının düzgün bir şekilde genişletilmiş hali gibi düşünülebilir. Bunca zamandır bilgi kutusunun boş halini alıp ilgili yerleri dolduruyorduk. Gene öyle olacak. Dörtgen şeklinde idi, gene öyle olacak. Boş bırakılan parametreler gözükmüyordu, gene öyle olacak (eskiden beş parametre giriyorduysanız, gene o beş parametre belki ufak yazım farkları ile geçerli olacak ve girdiğiniz parametreler gözükecek). Özünde, Bilgi kutusu modülü kullanılıyordu, gene öyle olacak. Biz bu modülü kullandıkça (kişi) bilgi kutuları da aşağı yukarı bu şekilde olacak. Madem SAS işe yaramıyor, niye orada 'mesaimizi' harcıyoruz. Köy çeşmesinde de değilse, ki bu tartışma da orada olmalı, nerede tartışacağız, toplum kararını oluşturacağız? Uygun bir yeri bulduktan, kişileri de davet/haberdar ettikten sonra sorun nedir? --Deniz (mesaj) 23:54, 30 Aralık 2016 (UTC)
Yukarıdaki tartışma zaman kaybından başka bir şey değil. SAS adaylığında da belirttiğim üzere oyuncu bilgi kutusunun kişi bilgi kutusundan farkı üstünde sarı bir şerit bulunması ve her ödül için ayrı parametresi olmasıydı. Ödül parametreleri buraya taşınmış ki bence her ödül için ayrı parametre çok gereksiz. Ödülleri parametresinde hepsine yer verilebilir. Zaten çok fazla ödülü olan bir oyuncunun ödüllerine bilgi kutusunda yer ver(e)miyoruz/vermemeliyiz. Şablonun renkli olması da şablona ansiklopedik bir değer katmıyor. Renkli olsun diyenlere neden sarı olması gerektiğini de soruyorum. Bir başka kullanıcı belki mavi olmasını isteyecek. Bunun önünü alamayız.--B.S.R.F. 💬 07:53, 31 Aralık 2016 (UTC)
@BSRF Aslında renkler sanıldığı kadar da önemsiz değil ve mesela oyuncuların hangi renk oldukları da önemli değil. Diyelim ki yine sarı oldu. Renkleri bilen birisi sayfaya girdiğinde hiçbir yeri okumadan o kişinin oyuncu olduğunu anlayabiliyor. Ama yukarıdaki yazımın üzerine tekrar düşününce SAS sonrası şablonun hemen geri getirilmesinin yanlış olduğunu anladım. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 08:56, 31 Aralık 2016 (UTC)
Renkleri bilen birisi ilk bakışta hiçbir yeri okumadan şahsın mesleğini anlayamazdı. Zira müzik sanatçısı bilgi kutusu da oyuncu bilgi kutusu gibi sarı renkli. Mecburen ilk cümleyi okumak gerekiyordu.--B.S.R.F. 💬 16:43, 31 Aralık 2016 (UTC)
Ortada zaman kaybı yaratacak bir şey yok. Birleşmeden doğan bir sıkıntı konuşuluyor. Ödül parametreleri "size" göre lüzumsuz "sektörden biri olan bana göre" lüzumlu. SAS'da da belirttim burada da belirtiyorum. Renklilik iyidir. Şu an tüm sayfalar basit, ucuz, beyaz bir A4'den hiç bir farkı yok. Renklilik niye bu kadar rahatsız ediyor anlayabilmiş değilim. Nuri Bilge Ceylan sayfası bu birleştirmeden önce gayet düzenli ve şık iken şu an karma karışık, çok kötü bir halde. Ayrıca yeni kullanıcılara ne gibi bir kolaylık sağlandığını da açıklayabilmiş değilsiniz. Maalesef SAS fikri de birleştirme de kötü bir fikirdi. SAS'dan önce şablonun geliştirilmesine harcanabilirdi bu enerji. O zaman ortada ne bir karmaşıklık ne de bu tartışmalar olacaktı.--Pragdonmesaj 10:00, 31 Aralık 2016 (UTC)
Oyuncu bilgi kutusunun kişi bilgi kutusundan ayrı olmasının nasıl bir sakıncası görüldü anlam veremedim. Renk bilgi kutularına ansiklopedik bir değer katmıyor fakat görsel ve okuyucu kitlesinin anlaması bakımından bir değer katıyor. Tuncel Kurtiz'in bilgi kutusu arapsaçı şu anda. Bilgi kutusunu ben düzenlemiştim fakat şimdi ben bile hangi ödülü hangi filmi ile hangi yılda kazandığını anlamakta güçlük çekiyorum. Bence aktarma işlemi geri getirilmeli ve bir oyuncunun olması gerekli olan tüm parametreri özel olarak bir şablonda ele alınmalı. Kendimizi her durumda olduğu gibi ingilizce wikipediye ve onun bilgi kutularına endekslemeyelim. --Maurice Flesier message 14:57, 31 Aralık 2016 (UTC)
Yukarıda renklerle ilgili bile bir standartlaşma tartışması oluyor, bu şekilde standartlaşma daha kolay sağlanacak. Oyuncu bilgi kutusunun kişi bilgi kutusu üzerine tek bir parametresi varmış, "Oynadığı televizyon yapımları" (filmler için yokken tv dizileri için böyle bir parametre var). Aynı işi yapan niye bir sürü şablonumuz olsun? Siyasi ve askerler için çok daha fazla sayıda ek parametre var, onlarda da resim eklemede standart dışılık vardı sanırım (dosya: yazılıyordu yanlış hatırlamıyorsam). Şu an kişi bilgi kutusuna yönlendirilmiş sadece 3 tane özel kişi bilgi kutusu var, oyuncu, sunucu ve gazeteci. Tartışma oyuncu bilgi kutusu üzerinden dönüyor, ama bu tartışma yapılmış zaten. Eğer bu birleştirme çalışması olmasaydı, tahminim oyuncu bilgi kutusu 'silinecekti' ve direkt olarak bu sayfaya yönlendirilecekti. O zaman da şu an yaşandığı düşünülen sorunların çok daha fazlası yaşanacaktı. Bu şablonlar aynı modülü kullanıyor ve temel tercih parametrelerin sırasında oluyor. Çok sayıda şablon olunua, örneğin ölüm tarihini bir şablonda daha üst sıralarda yer aldırabilirdik, ama niye böyle yapalım? HastaLaVi2'nin şu anki parametre sıra tercihini beğenmiyorsak, bunu değiştirmek çok zor değil. Parametre dönüşümleri yapılınca, esasında özdeş parametreler tek bir seçeneğe indirgenince (örnek şu an hem "milliyeti" hem "milliyet" var aynı işe yarayan), bu bilgi kutusunun da kodu hafifleyecek ve kolayca düzenlenir hale gelecek. --Deniz (mesaj) 15:31, 31 Aralık 2016 (UTC)
Ödülleri parametresi dışında diğer kısımlar aynıydı zaten. Yine de şablonda karmaşa olduğu düşünülüyorsa HastaLaVi2'den yardım isteyebiliriz.--B.S.R.F. 💬 16:43, 31 Aralık 2016 (UTC)
Ödülleri kısmını sarı renkli ve gizlenebilir olarak ayarlamışsınız. Ancak bir ödülü olan ve oyuncu olmayan kişi maddelerinde hoş durmuyor. Örnek: Hande Fırat.--B.S.R.F. 💬 22:08, 31 Aralık 2016 (UTC)
@BSRFAslında ödülleri hiç bilgi kutusuna koymasak da madde içlerinde tablo halinde bulunsalar? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:50, 31 Aralık 2016 (UTC)
@BSRF, bu arada artık tek ödülü olanlarda o sarılık olmayacak. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:58, 31 Aralık 2016 (UTC)
Ben düzenlediğim maddelerde kişinin bir veya ikiden fazla ödülü varsa bunları bilgi kutusuna koymuyorum zaten, dediğiniz gibi maddenin aşağılarına doğru ayrı bir alt başlıkta ödüllerine yer veriyorum. Bu arada örnek verdiğim maddede şu an bilgi kutusundaki tek ödül hiç gözükmüyor.--B.S.R.F. 💬 06:15, 1 Ocak 2017 (UTC)
Hiç olmamış bu sarı kısım diye düşünüyorum. Ödülleri parametresi kalsın ya da böyle sarı olmasın. Renk hiç olmasın gerçekten... -MHIRM. 17:18, 3 Ocak 2017 (UTC)
Dallanıp budaklanmış tartışma.. Yukarıda yazdım, iki bilgi kutusunu birleştirerek verilen görsel zarar can sıkıcı ve halen daha Hastalavi uğraşıyor. Bu enerjiye şaşıyorum, silinen bilgi kutusu geri getirilerek her bilgi kutusunun tartışma sayfasında tartışılmalı bu konu. Çok net bi durum var; bu "Kişi bilgi kutusu" en genel bilgi kutusuydu. Yeni kullanıcılar istedikleri her maddede kullanırdı. Şimdi karma karışık bir halde. Ben bile soğudum. :::@MHIRM şu an tek çözüm her şeyi en eski revizyona döndürmek ve ayrı ayrı tartışma sayfalarında ilgili modülleri tartışmak, belirlemek. Üste madde madde yazdım. Şunu bir netleştirelim.--Kingbjelica (mesaj) 07:51, 4 Ocak 2017 (UTC)
Yukarıda Kingbjelica'yı desteklediğimi belirttim buradan yineliyorum. --Pragdonmesaj 11:37, 4 Ocak 2017 (UTC)
Bence de geri alınıp modül olması daha iyi olacaktır. İlişkileri, diğer gibi gereksiz başlıklar ortaya çıktı ve var olan düzenli sıralamalar karıştı. -MHIRM. 12:18, 4 Ocak 2017 (UTC)
Karışıklık oyuncu bilgi kutusunun bu şablona yönlendirilmesinden ziyade HastaLaVi2'nin iyi niyetli katkılarından kaynaklanıyor. En baştan beri kişi bilgi kutusunun bulunduğu maddelerde bile bilgi kutusu eskiye göre kötüleşti.--B.S.R.F. 💬 15:58, 4 Ocak 2017 (UTC)

Ödüller nereye gitti? Toptan gitmiş. Oyuncu bilgi kutusundaki hali çok iyiydi. O hale geri döndürebilir misiniz? --Neolegen (mesaj) 16:23, 7 Ocak 2017 (UTC) Etkilendikleriyle etkiledikleri parametreleri de gitmiş. Oyunculuk kısmıyla ilgili hiçbir şey kalmamış. --Neolegen (mesaj) 16:26, 7 Ocak 2017 (UTC)

İlişkileri[kaynağı değiştir]

Lady Gaga sayfasından görebilirsiniz ki İlişkili hareketler ilişkiler alt başlığı altında toplanabilirsiniz. Halbuki böyle olması lazım. Bir düzenleme gerek. -MHIRM. 17:13, 3 Ocak 2017 (UTC)

İlişkili hareketler bir sanatçının ortak albüm falan çıkardığı kişi/grup oluyor. Yanlış yerde şu an. Ay baya karışmış kafam almadı şu an düzeltmeye. -MHIRM. 17:16, 3 Ocak 2017 (UTC)
İlişkileri diye bir parametremiz olmamalı. Eğer kişi bilgi kutusunu müzisyen sayfasında kullanıyorsak müzikal kariyeri, oyuncu sayfasında kullanıyorsak oyunculuk kariyeri şeklinde bir parametre yeter. İlişkileri parametresi kalkmalı. -MHIRM. 17:19, 3 Ocak 2017 (UTC)
@MHIRM, öyleyse ilişkileri parametresini kaldıralım. Ama şöyle olmasını öneriyorum | müzikal_ilişkileri ve | oyunculuk_ilişkileri şeklinde iki ayrı parametre? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 19:56, 3 Ocak 2017 (UTC)
Aslında en iyisi ve doğrusu modül şeklinde yapmak diye düşünüyorum. Ama ben denemiştim olmamıştı. -MHIRM. 20:00, 3 Ocak 2017 (UTC)
@MHIRM, tamamen kişi bilgi kutusunu mu modül yapalım diyorsunuz? Aslında uğraşmak isterim. Şimdilik biraz beklesin bu kısım eğer modüle dönüştüremezsem başka bir yol ararız. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:02, 3 Ocak 2017 (UTC)
Yok öyle değil. Müzik sanatçısı bilgi kutusunu komple kişi bilgi kutusunun modülü yapalım. -MHIRM. 20:12, 3 Ocak 2017 (UTC)
Pek anlayamadım ne demek istediğinizi. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:16, 3 Ocak 2017 (UTC)
Şurada olduğu gibi. "| module = {{Infobox musical artist|embed=yes | background = solo_singer | instrument = {{flat list| * Vocals * piano }} | Genre = {{hlist|[[Electropop]]|[[dance-pop]]}}" şeklinde müzik sanatçısının parametrelerini bilgi kutusuna getirmişler. -MHIRM. 21:08, 3 Ocak 2017 (UTC)
@MHIRM Aynısı zaten bu bilgi kutusunda da oluyor, Kullanıcı:HastaLaVi2/Çalışma6 sayfasını inceler misiniz= ~ HastaLaVi2 (mesaj) 21:26, 3 Ocak 2017 (UTC)
Zaten zamanında ben eklemiştim bu parametreleri müzik bilgi kutusundan kişi bilgi kutusuna. Modül olarak eklemenin daha sağlıklı olur aslında ama yapamıyorsak şu an ki halin düzenlenmesi gerekiyor. -MHIRM. 21:32, 3 Ocak 2017 (UTC)

Resim sınınf adları[kaynağı değiştir]

{{Resim sınıf adları}} adında bir şablon hem kişi hem de futbolcu bilgi kutusunda kullanılıyor. Eğer gerekliyse ve bilinçli olarak silinmediyse, ne yapması gerekiyorsa ona göre oluşturalım mı, kodu mu modifiye edelim? --Deniz (mesaj) 19:25, 3 Ocak 2017 (UTC)

@Bulgu aslında şablon ne işe yarıyor bilmiyorum, silinme geçmişinde de "deneme amaçlı sayfa" yazıyor, bu nedenle kaldırıyorum. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 19:57, 3 Ocak 2017 (UTC)

Güncelleme (6 Ocak 2016)[kaynağı değiştir]

Merhaba. Çeşitli hatalar belirtilmesine rağmen düzeltme çabucak gerçekleşemedi. Mesela sanatçılar için eklenmiş olan "İlişkili hareketler" parametresinin müzikal kariyer kısmında olması gerekirken ilişki başlığı altında çıkıyordu. Ayrıca anne/baba, evlilik parametreleri de ilişki adlı başlık altında kullanılıyordu. Çeşitli kullanıcıların da belirttiği üzere bu bölümlenme bir karmaşaya sebep oldu. En önemli şablonumuz olduğu için ne yazık ki bazı değişiklikleri geri alarak şablonu yeniden yapılandırmak zorunda kaldım. Şablonu İngilizce Vikipedi'den sıralamalar ve mevcut parametlerle bize aktardım yaklaşık 2 saati bulan bir çalışmayla...

Bu bağlamda oyuncu bilgi kutusu hala kişi bilgi kutusuna dahil (zaten bir farkı yoktu) ancak gereksiz yük oluşturan detaylandırılmış ödül listesi parametreleri çıkmış oldu, sadece ödülleri parametresi şu an erişilebilir durumda. Yukarıda da kalksın diye vurgulanmıştı zaten ve açıkçası ayrı ayrı bilgi kutusuna konması hantallıktan başka şey değil. Çok ödülü olana bir alt başlık hatta bir sayfa açılır ve orada listeleme yapılır. Ödül fetişizmine gerek olmadığını düşünüyorum :) Müzik sanatçıları için daha önceden eklediğim parametreleri de kaldırmış oldum çünkü modül olarak müzisyen bilgi kutularını kişi bilgi kutularına ekleyebilmekteyiz.

Bunlara ek olarak şu an asker bilgi kutusu, kişi bilgi kutusunu çok fazla karıştırdığı için onu da çıkarmak zorunda kaldım. Asker/siyasi kişilik bilgi kutusunu daha net ve detaylı bir şekilde tartıştıktan sonra buraya modifiye etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum çünkü kendisine has olan parametreler var ve bunları tek tek ele almamız gerekmekte.

Ve son olarak, başlık parametresi bizde saçma bir şekilde resim açıklaması kısmında kullanıldığı için en.wikide ayrı bir parametre olan "title" parametresini "başlık2" olarak şimdilik geçirmek durumunda kaldım. Aynı zamanda "era" için "dönem" karşılığını kullandım ve "term" için karşılık bulamadığım için onu da "dönem2" şeklinde bize uyarladım ancak dönem2 bu şekilde kalmamalı elbette. Bu kısım için düzeltmeye ihtiyaç var acilen.

Lütfen beğenmediğiniz kısımları belirtin. Renk tartışmasının ne yazık ki ansiklopedik değeri yok ve olmamalı. Hem oyuncu hem müzisyen kişiler çıkıyor mesela bunları ne yapacağız? Bir standardizasyona gitmemiz gerekiyor. İyi vikiler. -MHIRM. 01:56, 6 Ocak 2017 (UTC)

@MHIRM, madem şablonda değişiklik yapıyorsunuz, şablonun belge sayfasını da düzenleyiniz ona göre. (Yeni kullanıcılara göre bilgi kutusunu kolaylaştırmaya çalışıyorsunuz) belgeleme sayfası karman çorman kalıyor şu anki düzenlemenize göre. Müzisyen parametrelerini silip, modül olarak eklenebilir diyorsunuz, nasıl yapıldığını açıklamıyorsunuz. Bütün bunların işleri yeni kullanıcılar için daha karmaşık yapmadığından emin misiniz? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 16:47, 7 Ocak 2017 (UTC)
Modül kullanmak şablon yükünü hafifletiyor. Bilgi kutusu ekleyen yeni kullanıcı görmek oldukça zor. Yeni kullanıcılara kolaylık argümanını sağlıklı bulmuyorum. -MHIRM. 17:29, 7 Ocak 2017 (UTC)
@MHIRM, Yani, şablon belgelemeleri gereksiz şeyler Vikipedi'de? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 19:04, 7 Ocak 2017 (UTC)
Neden agresifleştiğinizi anlamadım. Belgelendirme sayfasıyla alakalı bir şey demedim çünkü zaten düzenlemiştim. -MHIRM.

Bari etkiledileri, etkilendikleri geri getirilebilir mi? --Neolegen (mesaj) 20:38, 7 Ocak 2017 (UTC)

Bu kısım filozoflar/yazarlar için uygun ve gerekli. Onların da ayrı bilgi kutusu var. Kişilerin bilgi kutularını başka isimlerle doldurmak akraba vs. değilse pek mantıklı gelmiyor. -MHIRM. 20:57, 7 Ocak 2017 (UTC)

Oyuncu bilgi kutusunun taşınması oylanırken çok farklı planlar anlatılmıştı. Böyle olacağını bilsem destek vermezdim. --Neolegen (mesaj) 21:20, 7 Ocak 2017 (UTC)

  • @MHIRM, agresifleşmemin nedeni şu: bir şablonda büyük bir değişiklik yapıp belgelemeyi eskisi gibi bırakmak vikipedide en çok sorun yaratan durumlardan bir tanesi. Kişisel olarak yaptığınızı yargılıyor değilim. Yalnızca belgelemeyi düzenlememeniz dolayısıyla böyle yanıt verdim. Ve ödüller hakkında yapılan şey oldukça iyi ve ferahlatıcı oldu. Kimi sayfalarda bilgi kutuları yazı kısmından daha uzundu. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 21:55, 7 Ocak 2017 (UTC)
Tekrarlamalıyım öyleyse, siz düzenler misiniz yazdığınızda zaten çoktan belgeleme sayfasını düzenlemiştim... -MHIRM. 22:31, 7 Ocak 2017 (UTC)

Hepsi mutlaka yerine oturacaktır, sorunlar hallolacaktır. Sıkıntı yaşamamıza gerek yok. Şu an buraya üç tane mesleki bilgi kutusu yönlenmiş durumda, sunucu bilgi kutusu için İsmail Küçükkaya maddesine baktım sorun gözükmüyor, gazeteci bilgi kutusunun taşınması önceden halledilmiş zaten. Oyuncu bilgi kutusu ile ilgili birkaç problem kalmış, şu olsun şu olmasın, şu şurada olsun diye. Bunlar hallolacaktır. Kişi bilgi kutusunun önceki haline göre bence şu hali daha etkin ve güzel, özellikle @HastaLaVi2'nin ellerine sağlık. İnşallah buralar sakinleşince botları devreye sokarız da, parametrelerdeki seçenek yoğunluğu azaltılabilir hale gelir. Oyuncu bilgi kutusu sadece bir tane ek parametre getirmiş, çok sayıda ek/özel parametre getirecekler için (müzisyenler?), ilgili bilgi kutusunu silmek yerine, kişi bilgi kutusunda modül parametresinde eklenme yoluna gidilebilir. --Deniz (mesaj) 08:30, 19 Ocak 2017 (UTC)

Botla bir standartlaşma gerçekten çok iyi olacaktır, bu yalnızca bu bilgi kutusu için değil tüm bilgi kutuları için olmalı. Mesela kişinin mezarı için bazı kutularda mezaryeri, bazılarında yattığıyer, bazılarında hem ikisi var. Tüm bilgi kutularını tek parametreye indirmek iyi olacaktır diye düşünüyorum. En azından Türkçeleri için. Bazı bilgi kutuları sadece ad parametresini çalıştırıyor bazıları isim bazıları hem ikisini. Bunun yanında büyük/küçük harf sorunları da var. Müzisyenler için bir süredir, kişi hakkında müzikal kariyerinden daha fazla bilgi gerekiyorsa kişi bilgi kutusunu modülle birlikte kullanıyorum, burada olduğu gibi. -MHIRM. 08:47, 19 Ocak 2017 (UTC)

Oyuncularda ödül sorunsalı[kaynağı değiştir]

Tuncel Kurtiz bağlantısı üzerine sayfayı inceledim ve ödüllerin, hangi yıl ve hangi filmle kazanıldığı bilgilerinin de verildiğini gördüm. Bunu bilgi kutusu için faydalı bulmuyorum. Şu şekilde olması gerek diye düşünüyorum: Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu · Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu · Altın Portakal En İyi Yönetmen. Belki yıl da eklenebilir. Ayrıca eklenen ödül sayısını da kısıtlamamız 3-5 her neyse ve Vikipedi'de sayfası olan ödüllere öncelik vermemiz gerekmekte. Burada karara bağlayalım lütfen. -MHIRM. 04:14, 6 Ocak 2017 (UTC)

  • Bu ödüller sayfası komple kalkmalı, benim fikrim bu yönde. Şu ve benzeri maddeler incelenebilir gerekçesi için de. Ödüller kısmı, bilgi kutusunda yer alacak içerik değil. "Bazıları" yer alıyor derseniz de "neye, kime göre bazıları?" sorusu sorulabilir.--RapsarEfendim? 19:12, 7 Ocak 2017 (UTC)
Aslında benim de kafamda şarkıcılara koymuyoruz oyunculara neden koyalım sorusu var. -MHIRM. 20:58, 7 Ocak 2017 (UTC)
Ödül parametresini tüm kişi bilgi kutularından kaldırmak yerinde olacak. Ödül alan bir kimsenin maddesinde zaten "ödülleri" alt başlığı ile işleniyor. Şu noktada işlevsiz artık o parametrenin varlığı. --Pragdonmesaj 14:54, 19 Şubat 2017 (UTC)

Merhabalar. Resim verilmemişse, Vikiveri'den otomatik olarak eklenmesi için {{resim|{{#property:P18}}}} komutunu kullanabiliriz; Wd, Wikidata gibi modülleri çağırmamıza gerek bile yokmuş. Bunun yanında bazı maddelerde, bilgi kutularında özellikle resim kısmında yalın olarak dosya ismi ile değil de, Dosya: yazılarak ve köşeli parantezler kullanılarak verilmiş. Bunun için, kontrol edip, şu aşağıdaki kodu kullanabiliriz:

{{#if:{{{1|}}}|{{#invoke:String|sub|s={{{1}}}|i={{#expr:{{#invoke:String|find|{{{1}}}|:}}+1}}|j={{#expr:-1+{{min|{{#ifeq:{{#invoke:String|find|{{{1}}}|{{!}}}}|0|{{#expr:1+{{#invoke:String|len|{{{1}}}}}}}|{{#invoke:String|find|{{{1}}}|{{!}}}}}}|{{#ifeq:{{#invoke:String|find|{{{1}}}|]}}|0|{{#expr:1+{{#invoke:String|len|{{{1}}}}}}}|{{#invoke:String|find|{{{1}}}|]}}}}}}}}}}}}

Bu kod iki nokta üst üste işaretinden önceki kısmı siliyor, sonra da varsalar, | ve ] işaretlerine kadarki kısmı alıyor. Kodu biraz ağırlaştırır ama faydası bu zararından daha çok diye düşünüyorum. {{Wikidata image}} şablonunda bu yönde bir değişiklik yaptım. --Deniz (mesaj) 08:05, 19 Ocak 2017 (UTC)

Mantıklı bir öneri, eğer bir sakıncası yoksa yapalım bence. -MHIRM. 08:42, 19 Ocak 2017 (UTC)
Ben de mantıklı buluyorum, ama yine de aklıma takılan bir nokta var. Diyelim ki ben bilgi kutusuna [[Dosya:Örnek.jpg]] yazdım. Burada "Örnek.jpg" dışındakileri silecek mi yani? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 14:17, 19 Ocak 2017 (UTC)
Kullanıcı:Bulgu/resimisi bu işi yapıyor. Örnekler aşağıda:
{{Kullanıcı:Bulgu/resimisi|[[Dosya:Örnek.jpg|180px|alt yazı]]}}: Örnek.jpg
{{Kullanıcı:Bulgu/resimisi|[[Dosya:Örnek.jpg|alt yazı]]}}: Örnek.jpg
{{Kullanıcı:Bulgu/resimisi|[[Dosya:Örnek.jpg|180px]]}}: Örnek.jpg
{{Kullanıcı:Bulgu/resimisi|[[Dosya:Örnek.jpg]]}}: Örnek.jpg
{{Kullanıcı:Bulgu/resimisi|Dosya:Örnek.jpg}}: Örnek.jpg
{{Kullanıcı:Bulgu/resimisi|Örnek.jpg}}: Örnek.jpg
Hepsinde aynı sonucu veriyor. --Deniz (mesaj) 19:56, 19 Ocak 2017 (UTC)
Modül:InfoboxImage yukarıdaki kodun yaptığını kapsayan bir iş yapıyor olabilir. --Deniz (mesaj) 20:22, 19 Ocak 2017 (UTC)
Anladım, yalnız harika bir kodmuş bu. Farklı bilgi kutularının aynı parametrelere indirilmesinde çok yardımcı olacaktır. :) ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:39, 19 Ocak 2017 (UTC)
Şu an fotoğrafsız kişi kutularında Lua hatası: bad argument #1 to 'gsub' (string expected, got nil) diye bir uyarı çıkmakta, bkz. Ama sanırım bir çalışma var? -MHIRM. 21:11, 19 Ocak 2017 (UTC)
O sorun giderildi gibi gözüküyor. Sorun çıkmaya devam ederse InfoboxImage modülünde yaptıklarım geri alınabilir. Eğer best seçeneği ile tek resim çıkıyorsa (en üst tercih durumunda (preferred yoksa normal) sadece bir resim varsa), resim parametresi boş bırakılınca da Vikiveri'de varsa dosya ismini oradan çekiyor olsa gerek. Sayfalar önbelleğe alınsa da, subst'lı hâle getirebilirsek daha iyi olur, habire Vikiveri'ye bakmasın. Resim yerine virgülle ayrılmış dosya isimleri çıkıyorsa, Vikiveri öğesine gidip resimlerden sadece birini "preferred" yaparız. Vikiveri'deki resim örneğin mezar resmi, kişi bilgi kutusunda mezar resmi olmasın deniyorsa ona da çare düşünülür. Bir çare Vikiveri'de property'yi P18 (image) dan grave image yani P1442'ye çevirmek. --Deniz (mesaj) 22:53, 19 Ocak 2017 (UTC)
O sorun tam giderilmemiş. Vikiveri öğesi olmayan bilgi kutulu maddelerde çıkıyor. Kerimcan Durmaz'a Vikiveri öğesi ekledim. Genel olarak çözmeye çalışayım. Olmazsa eskiye döneriz.--Deniz (mesaj) 00:03, 20 Ocak 2017 (UTC)

Birden çok bilgi kutulu sayfalardaki durum - Resimler[kaynağı değiştir]

Şunlara ne dersiniz arkadaşlar?

  • Durum:
  • Modül:InfoboxImage modülünü kullanan bir sürü sayfa ve şablon arasında {{futbolcu bilgi kutusu}} ve {{kişi bilgi kutusu}} şablonları var.
  • Şu anda InfoboxImage modülü resim değerini Vikiveri'den çekmeye çalışıyor.
  • Bunu kesin olarak engellemenin ana yolu resim parametresi kısmına "resimsiz" yazmak.
  • Kişi bilgi kutusunda child ya da embed parametreleri no değilse (yani bilgi kutusu gömülü değil ise), InfoboxImage modülü çağırılıyor. Dolayısıyla gömülü kişi bilgi kutularında resim olmayacak.
  • Öneriler:
  • Bir maddede birden çok bilgi kutusu varsa, bunları tek bir bilgi kutusu altında birleştirmeye çalışalım, gömülü ya da entegre olarak.
  • Futbolcu bilgi kutusu Infobox3Cols formatında olduğu için kişi bilgi kutusu ile birleştirilmesi sıkıntılı. Böyle bir durumda alttaki bilgi kutusunda resim parametresi kısmına "resimsiz" yazalım. Örnek Hakan Ünsal.
  • InfoboxImage modülünü diğer bilgi kutularında da kullanabiliriz (bilim insanı, makam sahibi vs.). SAS istenirse ve karar o yönde çıkarsa kişi bilgi kutusu ile de birleştirebiliriz.
  • Belgelemeleri "resimsiz" bilgisi ile güncelleyelim. "Gömülü olmayan kişi bilgi kutularında, eğer resim değeri verilmemişse ve Vikiveri'de ilişkilendirilmiş bir resim varsa, bu bilgi Vikiveri'den aktarılmaktadır. Bunu engellemek için resim kısmına "resimsiz" yazabilirsiniz".

--Deniz (mesaj) 23:33, 19 Ocak 2017 (UTC)

Ayrıca şu da var, yaşayan insanların resimlerini ancak özgür iseler kullanabiliyoruz. Bizdeki biyografi maddelerin, gördüğüm kadarı ile, çoğu da ya yaşayan ya da yakın zamanda vefat etmiş insanlar için açılmış maddeler. Özgür resimler, birkaç istisna hariç, Commons'ta olmalı. Commons'taki resimlerden birini de Vikiveri'ye eklemek en güzeli. Dolayısıyla, gelecekte bu resim bilgilerinin çoğu Vikiveri'de zaten yer almalı. Madde her güncellendiğinde Vikiveri'den alıp subst edebilse çok güzel olur. --Deniz (mesaj) 23:44, 19 Ocak 2017 (UTC)

Vaftiz parametresi[kaynağı değiştir]

Tek bir dini karşılayan bir parametrenin varlığı ne kadar tarafsız tartışmalı. Ansiklopedik ve zorunlu olduğunu düşünmüyorum. --Maurice Flesier message 13:59, 19 Şubat 2017 (UTC)

Katılıyorum, ansiklopedik hiç bir katkısı yok. Kaldırılması taraftarıyım ben de. --Pragdonmesaj 14:16, 19 Şubat 2017 (UTC)
Ayrıca "çağrı işareti" kısmı ne işe yarıyor, anlamadım da. Bir de stil, boy, kilo paremetreleri kaldırılmalı. Bunlar sadece model maddelerini ilgilendiren bilgiler ve Şablon:Manken bilgi kutusu'nda var. Oyuncu şablonun bu şablon ile birleştirilmesi gerçekten bir karmaşaya yol açıyor. Bir oyuncu maddesine bilgi kutusu eklemek istediğim de bu şablonda yer alan paremetrelerin büyük bir kısmını temizlemek zorunda kalıyorum. --Maurice Flesier message 14:46, 19 Şubat 2017 (UTC)

Kişi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Kutudaki dipnotlar parametresi çalışmıyor. Birisi bakabilir mi? --Cobija (mesaj) 16:15, 7 Temmuz 2017 (UTC)

Düzeltildi. --Superyetkinileti 16:42, 7 Temmuz 2017 (UTC)

Parametrelerin karşısındaki bilgiler sola hizalı olarak görünüyordu, bugün fark ettim ki ortalanmış duruyor maddelerde @Superyetkin. Bunun sebebi nedir sizce? --Maurice Flesier message 13.40, 27 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

Yazılım güncellemesinden kaynaklanan bir sorun gibi. Elle CSS tanımı yapılarak çözüldü. --Superyetkinileti 15.09, 27 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

İmzanın ortalanması[kaynağı değiştir]

Neden imza ortalanmıyor? --Hedda Gabler (mesaj) 18.53, 15 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

@Superyetkin? --Hedda Gabler (mesaj) 14.01, 16 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]
Düzeltildi, teşekkürler. --Superyetkinileti 14.07, 16 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

Sağ üstteki koruma şablonu[kaynağı değiştir]

@HastaLaVi2, şablondaki yazılar İngilizce. Bakabilir misin?--NanahuatlEfendim? 21.02, 25 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

@Nanahuatl, bunun bir kaynağını araştırayım, tam olarak metin nereden geliyor bulamadım, biraz bakındım ama. Haber veririm size. ~ Z (m) 00.24, 27 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

İnternet sitesi[kaynağı değiştir]

İnternet sitesi etiketini de ekler misiniz? Bana çok karmaşık geldiği için ekleyemedim. @Superyetkin Henrymorgan92 (mesaj) 19.18, 26 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

@Henrymorgan92, zaten var. "| resmî_site =" şeklinde kullanabilirsiniz. İyi vikiler.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 19.20, 26 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

-Oh :) Teşekkürler. Henrymorgan92 (mesaj) 19.25, 26 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

-Pardon, konuyu yanlış yere açmışım. Sekmeleri karıştırdım sanırım. Şablon:Video_oyunu_bilgi_kutusu'ndan bahsediyordum aslında. Oraya da ekleyebilir misiniz? @Evrifaessa Henrymorgan92 (mesaj) 19.33, 26 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

@Henrymorgan92, İstek yapıldı Yapıldı.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 19.36, 26 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Fotoğraf altyazıları[kaynağı değiştir]

Fotoğraf alt yazıları görünmüyor. Örn. Selçuk Bayraktar.--Kingbjelica (mesaj) 11.28, 13 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Vito Genovese bakabilir misiniz müsait bir zamanda.--Kingbjelica (mesaj) 11.29, 13 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]
Kingbjelica: başlık ve resim_başlığı parametreleri şablonda birbirinin alternatifi olarak tanımlanmış (ama bu caption'ın karşılığı olarak yapılmış, dolayısıyla garip bir çeviri). Bayraktar maddesinde dolu bir başlık ve boş bir resim_başlığı var, o yüzden ikincisi ilkinin etkisini sıfırlıyor. resim_başlığı parametresini kaldırınca düzelecektir.
Vito Genovese 11.49, 13 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu işlerden anlayan 4-5 kullanıcının bilgi kutusu revize seferberliği hayali var bende.--Kingbjelica (mesaj) 11.54, 13 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]