Şablon tartışma:Anlam ayrımı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Şablonlar (Şablon-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu şablon, Vikipedi'deki Şablonlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Şablonlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Şablon  Bu şablon için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 
Vikiproje Vikipedi (Şablon-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu şablon, Vikipedi'deki Vikipedi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Vikipedi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Şablon  Bu şablon için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 

Şablon'un yeri[kaynağı değiştir]

Bu şablon sayfanın başına mı konmalı yoksa altına, diğer vikipedilerde genel uygulama alt gibi. Bilen varsa beri gelsin. --Remata'Klan 20:48, 11 Ekim 2006 (UTC)

değişiklikler[kaynağı değiştir]

şablonun çalışmasını bozmayan küçük bazı değişiklikler şunlar oldu:

  • şablonun halihazırdaki görünümü için gerekli olmayan style="vertical-align:middle;" komutları çıktı, kod sadeleşti.
  • {{#if:{{{1|}}}|{{{1}}} ile ilgili}} eklenerek ve şablon uygulama kodunu da örneğin {{anlam ayrımı|coğrafya}} diye girerek anlam ayrımı kategorilerinin daraltılması mümkün; böylece, örneğin {{coğrafya (anlam ayrımı)}} gibi farklı anlam ayrımı konuları için farklı şablonların üretilmesine gerek kalmaz.
  • şablon madde sonlarına konduğunda, hemen üstündeki satıra çok yakın gelecek şekilde duruyor; şablondan >1 adet kullanıldığında ise bunlar birbirlerine yapışıyor: bir nebze aralık koyabilmek için, margin-top:0.5em; komutu eklendi.

--Doruk Salancıileti 14:09, 20 Şubat 2010 (UTC)

Bu şablonun korumaya alınma sebebi nedir? Koruma şablonu yüzünden gereksiz bir boşluk oluşmuş, interwikilerin ise sayfadan çıkarılması gerekiyor. --Sadrettinmesaj 21:48, 28 Ekim 2011 (UTC)

50 bine yakın sayfayı etkileyen bir şablon, o sebeple korumaya aldım. {{koruma-şablon}} ile ilgili bir sıkıntı var, şimdilik alta taşıdım, sorun düzeldi gibi gözüküyor. Khutuckmsj 23:09, 28 Ekim 2011 (UTC)