Şablon:Yerel bilgi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhabalar. Yerleşim birimlerine katkılarınız ve ilginiz için teşekkürler. Yerleşim yerlerine ait maddelere daha sıklıkla o yöreli kullanıcılar tarafından katkı yapılmaktadır. Ancak çoğu zaman düzenin devamını sağlayan ve ansiklopedik özelliklerin korunmasını sağlayan bazı kurallar göz ardı edilmektedir. Siz de bu mesajı muhtemelen bu kuralların biri veya birkaçına uymadığınız ve/veya gelişigüzel bilgi eklediğiniz ve/veya ansiklopedik olmayan yorum yaptığınız için aldınız. Lütfen katkı yaparken aşağıdaki kurallara uyunuz. Kuralları okuduktan sonra bu çerçevede maddeyi yeniden düzenleyip uygun bir hale getirmeniz dileğimizdir. Aksi takdirde katkılarınızın bir kısmı silinmek durumunda kalabilir. Yardım gerektiğinde şu [1] sayfaya bakabilirsiniz. Bu mesajı yanlışlıkla aldığınızı düşünüyorsanız veya ek yardıma ihtiyaç duyuyorsanız bu mesajı aldığınız kişiye mesajla bilgi verebilirsiniz.
  • Yerleşim birimi maddelerine katkı yaparken uyulması gereken bazı kurallar:
  1. Ansiklopedik dil kullanınız. Buna örnek olarak Köyüm ya da Köyümüz ifadesi yerine Köy ifadesi kullanılması gerektiği verilebilir.
  2. Altyapı ile ilgili şikayetlerinizi burada dile getirmeyiniz. Ancak mevcut durumu ifade ediniz.
  3. Yerel yöneticileri öven veya yeren ifadeler kullanmayınız.
  4. Muhtar veya belediye başkanlarının isim ve soyisimlerinin sadece ilk harfini büyük harfle yazınız.
  5. Mevcut alt başlıkları ve eski bilgileri bozmamaya özen gösteriniz.
  6. Tüm cümleyi büyük harfle yazmayınız. Büyük harfleri sadece genel Türkçe kullanım kuralları dahilinde kullanabileceğiniz yerlerde kullanınız.
  7. Maddeye başka kaynaklardan birebir kopyalanan bilgileri yapıştırmayınız.
  8. Kendi isminizi veya yöreli olan ancak ansiklopedik olmayan şahısların özel isimlerini maddeye eklemeyiniz.--~~



Şablon kullanım notları
  • Kullanıcı mesaj sayfalarında kullanıcıları uyarmadan önce lütfen uyarı şablonları ile ilgili sayfayı okuyunuz. En uygun şablonu seçmeniz, gönderdiğiniz mesaj nedeniyle çıkabilecek karışıklığı en aza indirir.
  • Şablonları kopyala: ile eklemeyi lütfen unutmayınız: {{Yerel bilgi}} yerine {{kopyala:Yerel bilgi}} şeklinde kullanınız.