Şablon:Eston-biyo-taslak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şablon belgelemesi
Taslak hiyerarşisi

Bu şablon hakkında

Bu şablon taslak seviyesindeki Bir Estonun biyografisi ile ilgili maddeleri etiketlemek için kullanılır. Taslak şablonlarını oluşturma ve maddeleri etiketleme işlemi {{mtkutu}} üst şablonu vasıtasıyla yapılmaktadır.

Kullanım

İlgili maddeye {{Eston-biyo-taslak}} kodu eklendiği takdirde bu sayfanın en üstündeki ileti görüntülenerek madde şu kategoriye eklenir:

Genel bilgiler

Bu bir taslak şablonudur. Bu içerikte taslağın ne olduğuna dair kısa açıklama yapılmış olup detaylı bilgi için Vikipedi:Taslak madde sayfası okunmalıdır.

Taslak nedir?[kaynağı değiştir]

Taslak, yalnızca birkaç cümle içeren ve dolayısıyla anlattığı konuyu ansiklopedik bağlamda ele almak için yetersiz içeriğe sahip maddedir.

Bir madde taslak olarak nasıl işaretlenir?[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle söz konusu maddenin konusuna en uygun taslak şablonu bulunmalıdır. Taslak kategorileri dizininde ve taslak sınıflandırma projesinde tüm taslak şablonları bulunabilir.
  • Gerekli görüldüğü takdirde bir maddede birden fazla taslak şablonu kullanılabilir ancak yine de dörtten fazlasının kullanılması önerilmez.
  • Taslak şablonu maddenin en altına, "Dış bağlantılar" alt başlığındaki dolaşım kutularından sonra ancak kategori etiketlerinin öncesine yerleştirilmelidir. Diğer şablonlarda olduğu çifte küme parantezinin içerisine alınarak {{taslak}} şeklinde kullanılmalıdır.

Detaylı bilgi[kaynağı değiştir]

Konuya dair detaylı bilgi şu sayfalarda bulunabilir:

Yeni taslak şablonları ve kategorileri (topluca "taslak türleri" şeklinde tanımlanır) oluşturmak için öncelikle Vikipedi tartışma:VikiProje Taslak sınıflandırma sayfasında öneri sunulmalı ve konu müzakere edilmelidir. Böylece taslak türleri Vikipedi'ye uygun ve birbirleriyle uyumlu şekilde oluşturulacak, oluşturulmadan öncesindeyse olası sorunlar tespit edilip giderilecektir.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]