İspanya'daki havaalanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
İspanya'daki başlıca havalimanları

Bulunduğu yere göre İspanya'daki havalimanları listesinin sınıflandırılışı.

İspanya'daki Havalimanları (anakara)[değiştir | kaynağı değiştir]

ŞEHİR / İL ÖZERK BÖLGE ICAO IATA HAVALİMANI ADI
Sivil Havalimanları
A Coruña Galiçya LECO LCG A Coruña Havalimanı (ya da Alvedro Havalimanı) [1]
Albacete Kastilya-La Mancha LEAB Albacete Havalimanı (ya da Los Llanos Hava Üssü) [2]
Alicante Valensiya LEAL ALC Alicante Havalimanı (eskiden El Altet Havalimanı) [3]
Almería Andalucía LEAM LEI Almería Havalimanı [4]
Asturias Asturias LEAS OVD Asturias Havalimanı [5]
Badajoz Extremadura LEBZ BJZ Badajoz Havalimanı (ya da Talavera la Real Badajoz Havalimanı) [6]
Barcelona Catalonia LEBL BCN Barcelona Uluslararası Havalimanı (ya da El Prat) [7]
Bilbao, Biskay (Vizcaya) Bask Ülkesi LEBB BIO Bilbao Havalimanı (ya da Loiu Havalimanı) [8]
Burgos Kastilya ve Leon LEBG Burgos Havalimanı (ya da Villafría-Burgos Havalimanı) [9]
Kurtuba Andalucía LEBA ODB Córdoba Havalimanı [10]
Girona Catalonia LEGE GRO Girona-Costa Brava Havalimanı [11]
Granada / Jaén Andalucía LEGR GRX Federico García Lorca Havalimanı [12]
Huesca Aragon LEHC HSK Huesca-Pirineos Havalimanı (ya da Monflorite-Alcalá Havalimanı) [13]
Jerez de la Frontera, Cádiz Andalucía LEJR XRY Jerez Havalimanı [14]
León Kastilya ve Leon LELN LEN León Havalimanı (ya da La Virgen del Camino Hava Üssü) [15]
Lleida Catalonia LEDA ILD Lleida Havalimanı [16]
Logroño La Rioja LELO RJL Logroño-Agoncillo Havalimanı [17]
Madrid Madrid LEMD MAD Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı [18]
Madrid Madrid LECU Madrid-Cuatro Vientos Havalimanı [19]
Madrid Madrid LETO TOJ Torrejón de Ardoz Havalimanı [20]
Málaga Andalucía LEMG AGP Málaga Havalimanı [21]
Región de Murcia / San Javier Región de Murcia LELC MJV Murcia-San Javier Havalimanı [22]
Pamplona Comunidad Foral de Navarra LEPP PNA Pamplona-Nóain Havalimanı [23]
Reus, Tarragona Catalonia LERS REU Reus Havalimanı [24]
Sabadell Catalonia LELL QSA Sabadell Havalimanı [25]
Salamanca Kastilya ve Leon LESA SLM Salamanca Havalimanı (ve Matacan Hava Üssü) [26]
San Sebastián, Guipuzcoa Bask Ülkesi LESO EAS San Sebastián Havalimanı (ya da Fuenterrabia Havalimanı) [27]
Santander Kantabria LEXJ SDR Santander Havalimanı (ya da Parayas Havalimanı) [28]
Santiago de Compostela Galiçya LEST SCQ Santiago de Compostela Havalimanı (ya da Lavacolla Havalimanı) [29]
Seville (Sevilla) Andalucía LEZL SVQ Sevilla Havalimanı (ya da San Pablo Havalimanı) [30]
Valensiya Valensiya LEVC VLC Valencia Havalimanı [31]
Valladolid / Villanubla Kastilya ve Leon LEVD VLL Valladolid Havalimanı (ya da Villanubla Havalimanı) [32]
Vigo, Pontevedra Galiçya LEVX VGO Vigo-Peinador Havalimanı [33]
Vitoria-Gasteiz / Foronda Bask Ülkesi LEVT VIT Vitoria Havalimanı (ya da Foronda Havalimanı) [34]
Zaragoza Aragon LEZG ZAZ Zaragoza Havalimanı [35]
Askeri Havalimanları
Granada Andalucía LEGA Armilla Hava Üssü
Madrid Madrid LEGT Getafe Hava Üssü
Morón de la Frontera / Seville Andalucía LEMO OZP Morón Hava Üssü
Rota Andalucía LERT Rota Naval Hava Üssü

Balear Adaları'ndaki Havalimanları[değiştir | kaynağı değiştir]

YER ICAO IATA HAVALİMANI ADI
Ibiza LEIB IBZ Ibiza Havalimanı [36]
Mallorca LEPA PMI Son Sant Joan Havalimanı (ya da Palma de Mallorca Havalimanı) [37]
Mallorca LESB Son Bonet Havalimanı [38]
Menorca LEMH MAH Menorca Havalimanı [39]
Menorca LESL San Luis Havalimanı

Kanarya Adaları'ndaki Havalimanları[değiştir | kaynağı değiştir]

YER ICAO IATA HAVALİMANI ADI
El Hierro GCHI VDE El Hierro Havalimanı [40]
Fuerteventura GCFV FUE Fuerteventura Havalimanı [41]
Gran Canaria GCLP LPA Gran Canaria Uluslararası Havalimanı (ya da Las Palmas Uluslararası) [42]
Gran Canaria GCLB El Berriel Havalimanı
La Gomera GCGM GMZ La Gomera Havalimanı [43]
La Palma GCLA SPC La Palma Havalimanı [44]
Lanzarote GCRR ACE Arrecife Havalimanı (ya da Lanzarote Havalimanı) [45]
Tenerife GCXO TFN Los Rodeos Havalimanı (ya da Tenerife North Havalimanı) [46]
Tenerife GCTS TFS Reina Sofía Havalimanı (ya da Tenerife South Havalimanı) [47]

Ceuta ve Melilla'daki Havalimanları[değiştir | kaynağı değiştir]

YER ICAO IATA HAVALİMANI ADI
Ceuta GECT JCU Ceuta Helikopter Pisti [48]
Melilla GEML MLN Melilla Havalimanı [49]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]