İori Yagami

Vikipedi, özgür ansiklopedi
SeriKing of Fighters'
SNK vs.
Genel bilgiler
DoğumJaponya

Iori Yagami (八神 庵, Yagami Iori) video oyun karakteri olarak Neo Geo dövüş oyunu olan, The King of Fighters '95'te görülmüştür. Merkezi yenilen bir karakterdir ve Kyo Kusanagi en büyük rakibidir. İori Yagami Kunihiko Yasui adlı vokalist tarafından seslendirilir. En belirgin özelliği ise her zaman siyah deri bir ceket giymesi,(arkasında ise siyah bir hilal var.), Uzun açık kollu bir t-shirt ve kırmızı bir pantolon ve o pantolondaki kırmızı kemer ve boynunda bulunan siyah bir kemer bulunmaktadır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Yagami Destanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Antik çağlarda, Yagami kabilesi Yasakani olarak tanınırdı; o zamanlardan beri Kusanagi kabilesi ile savaş içindedir. 1200 yılında, Yata kabilesi yardımıyla dinsel ayna bakıcıları, iki kabile, uzaktaki Orochi'yi mühürlediler ve sonsuz bir uykuya yatırdılar. Onlar, Orochi'ye şarabın sekiz fincanını vererek bunu başardı ve onu içitiği zaman, onu kılıcı ile zayıflattı ve Yasakani'nin Magatama'sı tarafından mühürlenerek onun ruhsal ve mistik alevi sayesinde başardılar. Sonra Yata'nın dinsel aynasının içine hapsedildi. Güçlerini birleştiren iki kabile, Crimson Alevi'ni kullanarak,Orochi'yi gücünden uzağa mühürlemeyi başardılar.Onlar, mührü incelemesi için Yata'nın kabilesini tayin etti ve her iki kabile, kendi köylerine çekildiler.

Zamanın, geçtiği gibi, Yasakani, Kusanagi'nin gölgesinde yaşamaktan usanmış, Orochi'nin gücünün cazibesine kapıldı ve onunla bir kan antlaşmasını yaptı. Onlara daha büyük güçler verdi, ama karşılık olarak, onlara ve onların torunlarını, sonsuza dek lanetledi. Yagami kabilesine yeni bir isim buldu ve onları yeni alevleriyle Kusanagi'leri yok etmeye başladı, Magatama, hiçbir Orochi değildir. Kusanagi bu ihanetinden dolayı Yagami ile savacağını söyledi, Orochi'nin neşesi yerinde, her iki kabileden birçok kişi ölmüştür.

Orochi tarafından lanetlenmiş olan Yagami'nin ateşi mavi renktedir.(Daha çok mor renktedir).Lanet her gencin ve annenin doğumda ölmesi için bir mirasçı bırakır.

Rugal Saga[değiştir | kaynağı değiştir]

Iori Yagami kabilesine mensuptur. Kyo ve Iori, eski kan davasına devam eder, kader onların atalarının adımlarıyla onları yönetecek olmasına rağmen.

Iori, eğitirken, Kusanaginin tahtına birçok varis bu tahta geçmek için savaştı, Kyo da bunlardan bir. Onların biri, Iori'nin, mükemmel bir şans olarak Kyo'yu öldürmeyi istediği için King Of Fighter turnuvasına onun ilk girişiydi.