İstanbul Kültür Sanat Vakfı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(İKSV sayfasından yönlendirildi)
İstanbul Kültür Sanat Vakfı
Kuruluş1973
TürVakıf
MerkezBeyoğlu, İstanbul
Yönetim Kurulu BaşkanıBülent Eczacıbaşı
Resmî siteiksv.org
Fotoğraf: Ali Güler
İKSV Nejat Eczacıbaşı Binası, Şişhane[1] Fotoğraf: Ali Güler

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (kısaca İKSV), Nejat Eczacıbaşı önderliğinde kurulmuş kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kültür kurumudur. Vakfın temel amaçları İstanbul'u dünya kültür-sanat başkentleri arasında ön sıralara taşımak, kültür ve sanat yoluyla ulusal ve evrensel, geleneksel ve çağdaş değerler arasında sürekli ve kalıcı bir etkileşim sağlamak ve kültür politikalarının oluşturulmasında etkin rol oynamaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda her biri uluslararası nitelikteki İstanbul Müzik, Film, Tiyatro ve Caz Festivalleri, İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali, Leyla Gencer Şan Yarışması ve Filmekimi’nin yanı sıra yıl boyunca özel etkinlikler düzenleyen vakıf, Nejat Eczacıbaşı Binası’nda yer alan Salon ile etkinliklere ev sahipliği de yapar.

Venedik Bienali’ndeki Türkiye Pavyonu’nun organizasyonunu ve Fransa’daki Cité International des Arts sanatçı atölyesindeki bir misafir sanatçı programının koordinasyonunu da üstlenen İKSV ayrıca kültür politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla araştırmalar yürütüyor ve raporlar hazırlıyor.[2]

Vakıf ayrıca festivallerinde sunduğu ödüller, verdiği eser siparişleri ve yer aldığı yerel ve uluslararası ortak yapımların yanı sıra her yıl klasik müzik alanında çalışan bir gence sunduğu Aydın Gün Teşvik Ödülü ve yine her yıl üstün başarılı bir edebiyat çevirisinin çevirmenine sunduğu Talât Sait Halman Çeviri Ödülü ile güncel kültür-sanat üretimini desteklemek yolundaki çalışmalarını da sürdürüyor.

İKSV'nin düzenlediği festivaller ve etkinlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

* Her yıl düzenlenmektedir
** Dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenlenmektedirler

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İKSV Nejat Eczacıbaşı Binası". 14 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2013. 
  2. ^ "Kültür Politikaları Çalışmaları sayfası, İKSV resmi web sitesi". 17 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]