Ülke armaları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Aşağıda Birleşmiş Milletler tarafından bağımsız, egemen bir ülke olarak kabul edilen ve Birleşmiş Milletler'de üyeliği bulunan 193 ülke ile egemen bir devlet olarak kabul edilen ancak BM'de üyeliği bulunmayan Vatikan dahil toplam 194 ülkenin resmi devlet arması ile yine ayrıca Birleşmiş Milletler üyesi en az bir ülke tarafından bağımsızlığı kabul edilen 9 ülkenin arması yer almaktadır.[1] Birleşmiş Milletler üyesi tüm ülkeler tarafından bağımsızlığı kabul görmeyen bu ülkelerin isimleri italik olarak yazılmıştır.


Konu başlıkları: Baş - 0–9 A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Abhazya[2]
Coat of arms of Abkhazia.svg
(açıklama)
Afganistan
Emblem of Afghanistan.svg
(açıklama)
Almanya
Coat of arms of Germany.svg
(açıklama)
Amerika Birleşik Devletleri
Great Seal of the United States (obverse).svg
(açıklama)
Andorra
Coat of arms of Andorra.svg
(açıklama)
Angola
Coat of arms of Angola.svg
(açıklama)
Antigua ve Barbuda
Coat of arms of Antigua and Barbuda.svg
(açıklama)
Arjantin
Coat of arms of Argentina.svg
(açıklama)
Arnavutluk
Coat of arms of Albania.svg
(açıklama)
Avustralya
Coat of Arms of Australia.svg
(açıklama)
Avusturya
Austria Bundesadler.svg
(açıklama)
Azerbaycan
Emblem of Azerbaijan.svg
(açıklama)

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Bahamalar
Coat of arms of the Bahamas.svg
(açıklama)
Bahreyn
Emblem of Bahrain.svg
(açıklama)
Bangladeş
National emblem of Bangladesh.svg
(açıklama)
Barbados
Coat of arms of Barbados.svg
(açıklama)
Belçika
State Coat of Arms of Belgium.svg
(açıklama)
Belize
Coat of arms of Belize.svg
(açıklama)
Benin
Coat of arms of Benin.svg
(açıklama)
Beyaz Rusya
Coat of arms of Belarus.svg
(açıklama)
Bhutan
Emblem of Bhutan.svg
(açıklama)
Birleşik Arap Emirlikleri
Emblem of the United Arab Emirates.svg
(açıklama)
Birleşik Krallık
Royal Coat of Arms of the United Kingdom.svg
(açıklama)
Bolivya
Coat of arms of Bolivia.svg
(açıklama)
Bosna-Hersek
Coat of arms of Bosnia and Herzegovina.svg
(açıklama)
Botsvana
Coat of arms of Botswana.svg
(açıklama)
Brezilya
Coat of arms of Brazil.svg
(açıklama)
Brunei
Emblem of Brunei.svg
(açıklama)
Bulgaristan
Coat of arms of Bulgaria.svg
(açıklama)
Burkina Faso
Coat of arms of Burkina Faso.svg
(açıklama)
Burundi
Coat of arms of Burundi.svg
(açıklama)

C[değiştir | kaynağı değiştir]

Cezayir
Seal of Algeria.svg
(açıklama)
Cibuti
Coat of arms of Djibouti.svg
(açıklama)
Cook Adaları[3]
999999x80px
(açıklama)

Ç[değiştir | kaynağı değiştir]

Çad
Coat of arms of Chad.svg
(açıklama)
Çek Cumhuriyeti
Coat of arms of the Czech Republic.svg
(açıklama)
Çin Halk Cumhuriyeti
National Emblem of the People's Republic of China.png
(açıklama)

D[değiştir | kaynağı değiştir]

Danimarka
National Coat of arms of Denmark.svg
(açıklama)
Doğu Timor
Coat of arms of East Timor.svg
(açıklama)
Dominika
999999x100px
(açıklama)
Dominik Cumhuriyeti
Coat of arms of the Dominican Republic.svg
(açıklama)

E[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekvador
Coat of arms of Ecuador.svg
(açıklama)
Ekvator Ginesi
Coat of arms of Equatorial Guinea.svg
(açıklama)
El Salvador
Coats of arms of El Salvador.svg
(açıklama)
Endonezya
National emblem of Indonesia Garuda Pancasila.svg
(açıklama)
Eritre
Emblem of Eritrea (or argent azur).svg
(açıklama)
Ermenistan
Coat of arms of Armenia.svg
(açıklama)
Estonya
Coat of arms of Estonia.svg
(açıklama)
Etiyopya
Coat of arms of Ethiopia.svg
(açıklama)

F[değiştir | kaynağı değiştir]

Fas
Coat of arms of Morocco.svg
(açıklama)
Fiji
Coat of arms of Fiji.png
(açıklama)
Fildişi Sahilleri
Coat of arms of Ivory Coast.svg
(açıklama)
Filipinler
Coat of arms of the Philippines.svg
(açıklama)
Filistin[4]
Coat of arms of Palestine.svg
(açıklama)
Finlandiya
Coat of arms of Finland.svg
(açıklama)
Fransa
Armoiries république française.svg
(açıklama)

G[değiştir | kaynağı değiştir]

Gabon
Coat of arms of Gabon.svg
(açıklama)
Gambiya
Coat of arms of The Gambia.svg
(açıklama)
Gana
Coat of arms of Ghana.svg
(açıklama)
Gine
Coat of arms of Guinea.svg
(açıklama)
Gine Bissau
Emblem of Guinea-Bissau.svg
(açıklama)
Grenada

GrenadaWappen.JPG
(açıklama)
Guatemala
Coat of arms of Guatemala.svg
(açıklama)
Guyana
Coat of arms of Guyana.svg
(açıklama)
Güney Afrika Cumhuriyeti
999999x100px
(açıklama)
Güney Kore
Emblem of South Korea.svg
(açıklama)
Güney Osetya[5]
Coat of arms of South Ossetia.png
(açıklama)
Güney Sudan
Coat of arms of South Sudan.svg
(açıklama)
Gürcistan
Greater coat of arms of Georgia.svg
(açıklama)

H[değiştir | kaynağı değiştir]

Haiti
Coat of arms of Haiti.svg
(açıklama)
Hırvatistan
Coat of arms of Croatia.svg
(açıklama)
Hindistan
Emblem of India.svg
(açıklama)
Hollanda
Royal coat of arms of the Netherlands.svg
(açıklama)
Honduras
Coat of arms of Honduras.svg
(açıklama)

I[değiştir | kaynağı değiştir]

Irak
Coat of arms (emblem) of Iraq 2008.svg
(açıklama)

İ[değiştir | kaynağı değiştir]

İran
Emblem of Iran.svg
(açıklama)
İrlanda
Coat of arms of Ireland.svg
(açıklama)
İspanya
Escudo de España (mazonado).svg
(açıklama)
İsrail
Emblem of Israel.svg
(açıklama)
İsveç
Greater coat of arms of Sweden.svg
(açıklama)
İsviçre
Coat of arms of Switzerland.svg
(açıklama)
İtalya
Emblem of Italy.svg
(açıklama)
İzlanda
Coat of arms of Iceland.svg
(açıklama)

J[değiştir | kaynağı değiştir]

Jamaika
Coat of arms of Jamaica.svg
(açıklama)
Japonya
Imperial Seal of Japan.svg
(açıklama)

K[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamboçya
Coat of arms of Cambodia.svg
(açıklama)
Kamerun
Coat of arms of Cameroon.png
(açıklama)
Kanada
Canadian Coat of Arms Shield.svg
(açıklama)
Karadağ
Coat of arms of Montenegro.svg
(açıklama)
Katar
Emblem of Qatar.svg
(açıklama)
Kazakistan
Emblem of Kazakhstan.svg
(açıklama)
Kenya
Coat of arms of Kenya.svg
(açıklama)
Kıbrıs Cumhuriyeti
Coat of arms of Cyprus.svg
(açıklama)
Kırgızistan
National emblem of Kyrgyzstan.svg
(açıklama)
Kiribati
Coat of arms of Kiribati.svg
(açıklama)
Kolombiya
Coat of arms of Colombia.svg
(açıklama)
Komor
Coat of arms of Comoros.svg
(açıklama)
Kongo Cumhuriyeti
Coat of arms of the Republic of the Congo.svg
(açıklama)
Demokratik Kongo Cumhuriyeti
Coat of arms of the Democratic Republic of the Congo.svg
(açıklama)
Kosova[6]
Coat of arms of Kosovo.svg
(açıklama)
Kosta Rika
Coat of arms of Costa Rica.svg
(açıklama)
Kuveyt
Coat of arms of Kuwait.svg
(açıklama)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti[7]
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg
(açıklama)
Kuzey Kore
Emblem of North Korea.svg
(açıklama)
Küba
Coat of arms of Cuba.svg
(açıklama)

L[değiştir | kaynağı değiştir]

Laos
Emblem of Laos.svg
(açıklama)
Lesoto
Coats of arms of Lesotho.svg
(açıklama)
Letonya
Coat of arms of Latvia.svg
(açıklama)
Liberya
Coat of arms of Liberia.svg
(açıklama)
Libya
Seal of the National Transitional Council (Libya).svg
(açıklama)
Lihtenştayn
Staatswappen-Liechtensteins.svg
(açıklama)
Litvanya
Coat of arms of Lithuania.svg
(açıklama)
Lübnan
Coat of arms of Lebanon.svg
(açıklama)
Lüksemburg
Coat of arms of Luxembourg.svg
(açıklama)

M[değiştir | kaynağı değiştir]

Macaristan
Coat of arms of Hungary.svg
(açıklama)
Madagaskar
Seal of Madagascar.svg
(açıklama)
Makedonya
Coat of arms of the Republic of Macedonia.svg
(açıklama)
Malavi
Coat of arms of Malawi.svg
(açıklama)
Maldivler
Coat of arms of Maldives.svg
(açıklama)
Malezya
Coat of arms of Malaysia.svg
(açıklama)
Mali
Coat of arms of Mali.svg
(açıklama)
Malta
Coat of arms of Malta.svg
(açıklama)
Marshall Adaları
Seal of the Marshall Islands.svg
(açıklama)
Mauritius
Coat of arms of Mauritius.svg
(açıklama)
Meksika
Coat of arms of Mexico.svg
(açıklama)
Mısır
Coat of arms of Egypt.svg
(açıklama)
Mikronezya Federal Devletleri
Seal of the Federated States of Micronesia.svg
(açıklama)
Moğolistan
State emblem of Mongolia.svg
(açıklama)
Moldova
Coat of arms of Moldova.svg
(açıklama)
Monako
Coat of arms of Monaco.svg
(açıklama)
Moritanya
Seal of Mauritania.svg
(açıklama)
Mozambik
Emblem of Mozambique.svg
(açıklama)
Myanmar
State seal of Myanmar.svg
(açıklama)

N[değiştir | kaynağı değiştir]

Namibya
Coat of arms of Namibia.svg
(açıklama)
Nauru
Nauru Arması.png
(açıklama)
Nepal
Coat of arms of Nepal.svg

(açıklama)
Nijer
Coat of arms of Niger.svg
(açıklama)
Nijerya
Nijerya Arması.png
(açıklama)
Nikaragua
Coat of arms of Nicaragua.svg
(açıklama)
Niue[8]
Public Seal of Niue.svg
(açıklama)
Norveç
Coat of arms of Norway.svg
(açıklama)

O[değiştir | kaynağı değiştir]

Orta Afrika Cumhuriyeti
Coat of arms of the Central African Republic.svg
(açıklama)

Ö[değiştir | kaynağı değiştir]

Özbekistan
Coat of arms of Uzbekistan.svg
(açıklama)

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Pakistan
State emblem of Pakistan.svg
(açıklama)
Palau
Seal of Palau.gif
(açıklama)
Panama
Coat of arms of Panama.svg
(açıklama)
Papua Yeni Gine
Emblem of Papua New Guinea.svg
(açıklama)
Paraguay
Coat of arms of Paraguay.svg
(açıklama)
Peru
Escudo nacional del Perú.svg
(açıklama)
Polonya
Herb Polski.svg
(açıklama)
Portekiz
Coat of arms of Portugal.svg
(açıklama)

R[değiştir | kaynağı değiştir]

Romanya
Coat of arms of Romania.svg
(açıklama)
Ruanda
Coat of arms of Rwanda.svg
(açıklama)
Rusya
Coat of Arms of the Russian Federation.svg
(açıklama)

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti[9]
Coat of arms of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg
(açıklama)
Saint Kitts ve Nevis
Coat of arms of Saint Kitts and Nevis.svg
(açıklama)
Saint Lucia
Coat of arms of Saint Lucia.svg
(açıklama)
Saint Vincent ve Grenadinler
Coat of arms of Saint Vincent and the Grenadines.svg
(açıklama)
Samoa
Coat of arms of Samoa.svg
(açıklama)
San Marino
Coat of arms of San Marino.svg
(açıklama)
São Tomé ve Príncipe
Coa São Tomé & Príncipe.PNG
(açıklama)
Senegal
Coat of arms of Senegal.svg
(açıklama)
Seyşel
Coat of arms of the Seychelles.svg
(açıklama)
Sırbistan
Coat of arms of Serbia.svg
(açıklama)
Sierra Leone
Coat of arms of Sierra Leone.svg
(açıklama)
Singapur
Coat of arms of Singapore (blazon).svg
(açıklama)
Slovakya
Coat of arms of Slovakia.svg
(açıklama)
Slovenya
Coat of arms of Slovenia.svg
(açıklama)
Solomon Adaları
Coat of arms of the Solomon Islands.svg
(açıklama)
Somali
Coat of arms of Somalia.svg
(açıklama)
Sri Lanka
Emblem of Sri Lanka.svg
(açıklama)
Sudan
Emblem of Sudan.svg
(açıklama)
Surinam
Coat of arms of Suriname.svg
(açıklama)
Suriye
Coat of arms of Syria.svg
(açıklama)
Suudi Arabistan
Coat of arms of Saudi Arabia.svg
(açıklama)
Svaziland
Coat of arms of Swaziland.svg
(açıklama)

Ş[değiştir | kaynağı değiştir]

Şili
Coat of arms of Chile.svg
(açıklama)

T[değiştir | kaynağı değiştir]

Tacikistan
Emblem of Tajikistan.svg
(açıklama)
Tanzanya
Coat of arms of Tanzania.svg
(açıklama)
Tayland
Garuda Emblem of Thailand.svg
(açıklama)
Tayvan[10]
Republic of China National Emblem.svg
(açıklama)
Togo
Coat of arms of Togo.svg
(açıklama)
Tonga
Coat of arms of Tonga.svg
(açıklama)
Trinidad ve Tobago
Coat of arms of Trinidad and Tobago.svg
(açıklama)
Tunus
Coat of arms of Tunisia.svg
(açıklama)
Tuvalu
Coat of arms of Tuvalu.svg
(açıklama)
Türkiye
Resmî devlet arması yoktur.
(açıklama)
Türkmenistan
Coat of arms of Turkmenistan.png
(açıklama)

U[değiştir | kaynağı değiştir]

Uganda
Coat of arms of the Republic of Uganda.svg
(açıklama)
Ukrayna
Lesser Coat of Arms of Ukraine.svg
(açıklama)
Umman
National emblem of Oman.svg
(açıklama)
Uruguay
Coat of arms of Uruguay.svg
(açıklama)

Ü[değiştir | kaynağı değiştir]

Ürdün
Coat of arms of Jordan.svg
(açıklama)

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Vanuatu
Coat of arms of Vanuatu.svg
(açıklama)
Vatikan
Vatican City CoA.svg
(açıklama)
Venezuela
Coat of arms of Venezuela.svg
(açıklama)
Vietnam
Coat of arms of Vietnam.svg
(açıklama)

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Yemen
Emblem of Yemen.svg
(açıklama)
Yeni Zelanda
Coat of arms of New Zealand.svg
(açıklama)
Yeşil Burun
Coat of arms of Cape Verde.svg
(açıklama)
Yunanistan
Coat of arms of Greece.svg
(açıklama)

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Zambiya
Coat of arms of Zambia.svg
(açıklama)
Zimbabve
Coat of arms of Zimbabwe.svg
(açıklama)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bu ülkeler güncel tarih itibariyle Abhazya, Cook Adaları, Filistin, Güney Osetya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Niue, Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti ve Tayvan'dır.
  2. ^ Abhazya güncel olarak BM üyesi ülkeler olan Nauru, Nikaragua, Rusya, Tuvalu, Vanuatu ve Venezuela ile de-facto devletler olan ve bağımsızlıkları kabul görmeyen Dağlık Karabağ, Güney Osetya ve Transdinyester tarafından egemen devlet olarak kabul edilmektedir. Gürcistan bölgeyi hala kendi toprakları olarak görmektedir.Kaynak haber
  3. ^ Cook Adaları güncel olarak 32 BM üyesi ülke tarafından tam egemen bir devlet olarak görülmektedir ve diplomatik ilişkileri mevcuttur. Cook Adaları,Yeni Zelanda ile serbest işbirliği içerisinde olduğu için birçok ülke tarafından bu ülkeye ait bir bölge olarak görülmektedir.Kaynak haber
  4. ^ Filistin Devleti güncel olarak BM'de gerçekleştirilen oylama ile üye olmayan gözlemci statüsüne kavuşmuş ve böylece egemen bir devlet olarak kabul görmüştür.Kaynak haber
  5. ^ Güney Osetya güncel olarak beş ülke tarafından egemen devlet olarak görülmektedir. Bunlar Nauru, Nikaragua, Rusya, Tuvalu ve Venezuela 'dır. Ayrıca de-facto devletler olan ve bağımsızlıkları kabul görmeyen Abhazya, Dağlık Karabağ, Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti ve Transdinyester tarafından da egemen devlet olarak kabul edilmektedir. Gürcistan bölgeyi hala kendi toprakları olarak görmektedir.Kaynak haber
  6. ^ Kosova güncel olarak 91 ülke tarafından egemen bir devlet olarak kabul edilmektedir. Sırbistan bölgeyi hala kendi toprağı olarak kabul etmektedir. Kaynak haber
  7. ^ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güncel olarak sadece Türkiye Cumhuriyeti tarafından egemenliği kabul edilmiştir.Kaynak haber
  8. ^ Niue ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında 12 Aralık 2007 tarihinde diplomatik ilişkiler başlatılmış ve Niue egemen bir devlet olarak kabul edilmiştir. Niue, Yeni Zelanda ile serbest işbirliği içerisinde olduğu için birçok ülke tarafından o ülkeye ait bölge olarak görülmektedir.Xinhua: China, Niue establish diplomatic ties, Kaynak haber
  9. ^ Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti güncel olarak 50 ülke tarafından egemen devlet olarak kabul görmektedir. Fas bölgeyi kendi toprağı olarak görmektedir. BM bu konu ile ilgili referanduma gidilmesini talep etmektedir.Güncel ülkeler listesi kaynak haberde yer almaktadır Kaynak haber
  10. ^ Tayvan güncel olarak 23 ülke tarafından egemen devlet olarak kabul edilmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti Tek Çin Politikası nedeniyle bölgeyi kendi ülkesine ait bölge olarak görmektedir. Kaynak haber (Almanca)