Öztürk İlmaz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Öztürk
Küçükçiflik Park konserinde Öztürk İlmaz
Genel bilgiler
Doğum adıÖztürk İlmaz
Doğum23 Temmuz 1976 (47 yaşında)
Başladığı yerKars, Türkiye
Tarzlarrock
MesleklerŞarkıcı
Etkin yıllar1995-günümüz
Resmî siteResmi sitesi

Öztürk İlmaz (d. 23 Temmuz, 1976; Kars, Türkiye) Türk şarkıcı.

Eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk ve ortaokul öğrenimini İstanbul'da tamamlamıştır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik kariyerine lise yıllarında kurduğu Sigara (1995) adlı müzik grubuyla başladı. Daha sonraları Abflex ve Kronik gruplarıyla çalışmalarına devam etti. Bunları, 1997 yılında Erol Köse prodüksiyondan Ali Oytam'ın prodüktörlüğü ile çıkardığı ilk solo albümü Güneş Sensiz Doğacak izledi.

Bu albümünden "Kaç Gel" adlı parçasına klip çekti. Albümünün konserlerine devam ederken bir taraftan da Vasiyet albümünün çalışmalarına başladı ve Deniz Yılmaz ile beste çalışmaları yaptı. Birlikte yaptıkları çalışmalardan "Dağlar Dayanmaz" adlı şarkı Demir Demirkan'ın ilk albümünde, "Dön Bana" adlı şarkı da Asrın Tuncer'in albümünde yer aldı. 2002 yılında Deniz Yılmaz'ın prodüktörlüğünü yaptığı Vasiyet albümü piyasaya çıktı.

Bu albümden "Yalnızım", "Vasiyet" ve "Düşman" parçalarına klip çekildi. Vasiyet 'in konser turlarının yanı sıra Hücum Kedi adlı cover grubunun bünyesinde bar programlarında yer aldı. Yapımcılığını a&f'nin, prodüktörlüğünü Gökalp Ergen'in üstlendiği on bir parçalık üçüncü stüdyo albümü Öztürk'ün çalışmalarına 2005 yılında başladı. Grubu (Can Alper, Özcan Karanfil, Koray Erkan ve Can Güngör) ile yaptığı yaklaşık beş aylık bir kayıt sürecinden sonra 2007 yılında Öztürk piyasaya çıktı. Özlem Tekin, Mustafa Kemal Öztürk (Badem) ve Gökalp Ergen gibi konuk sanatçıların da yer aldığı albümden "Aldırma" adlı parçaya klip çekildi. Öztürk 2016 yılında Kadıköy'de vokalistliğini kendi üstlendiği, bas gitarda Barış Koşbay, gitarda Hamid Nejatemin ve davulda Güvenç Kaplan’dan oluşan "İnsan" adlı müzik grubunu kurdu. Grubun ilk çalışmaları ’Sevgililer Günü’ parçası için iki klip çekildi. Söz ve müziğin Öztürk İlmaz’a ait olan şarkının aranjörlüğünü grup üstlendi.[1]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Öztürk Ilmaz'dan İNSAN ile 360 Derece Dönüş!". rockistasyonu.com. 13 Şubat 2016. 9 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]