Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(ÇOMÜ Ziraat Fakültesi sayfasından yönlendirildi)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı fakültedir. Fakülte binası Çanakkale merkezde Terzioğlu Yerleşkesi'ndedir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi 11 Temmuz 1992 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 3837 Sayılı Kanunun Ek 21. maddesine göre 1992 yılında kurulmuştur.

1995-1996 eğitim-öğretim yılında Bahçe Bitkileri ve Zootekni Bölümleri’ne öğrenci alarak öğrenime açılan fakülte eğitim-öğretime iki yıl süreyle Üvecik’te bulunan Yahya Çavuş Kampüsü'nde, 1997-1998 öğretim yılından itibaren ise Çanakkale merkezindeki Terzioğlu Kampüsünde Meslek Yüksekokulu binalarında devam etmiştir.

2001-2002 öğrenim yılından itibaren ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Terzioğlu Kampüsünde bulunan kendi binasında öğrenime devam etmektedir.

Altyapı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaklaşık 13 bin metre kare kapalı alana sahip Fakülte binası amfi ile birlikte 18 adet derslik, 1 adet kütüphane ve okuma salonu, 1 adet konferans salonu, 12 adet laboratuvar, 1 adet bilgisayar laboratuvarı ve 1 adet öğrenci kafeteryası ile donatılmıştır. Dersliklerin tamamında slayt, tepegöz, sinevizyon, video ve televizyon gibi görsel araçlardan yararlanma olanağı bulunmaktadır.

Dardanos Araştırma ve Uygulama Birimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ziraat Fakültesi'nin uygulama alanlarından biri ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi'ndedir. 350 dekar araziye yayılan yerleşkenin 100 dekarı aşan kısmı sulu tarıma uygundur ve Fakülte uygulamaları için kullanılmaktadır.

TETAM Araştırma ve Uygulama Birimi[değiştir | kaynağı değiştir]

TETAM merkez ilçeye bağlı Sarıcaeli köyünde bulunmaktadır. Yaklaşık 250 dekarlık alana sahip olan birimde ağıl, kümes gibi hayvansal üretim tesisleri bulunmaktadır. Tesislerde, Türk Saaneni keçi ırkı da yetiştirilmektedir. Bölgenin damızlık süt keçisi gereksinimi bu birimimizden karşılanmaktadır. Tesisler dışında kalan arazide yem bitkileri yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]