Çılgın Dersane

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çılgın Dersane
Film afişi.
YönetmenFaruk Aksoy
YapımcıFaruk Aksoy
Ayse Germen
SenaristŞafak Güçlü
İrfan Saruhan
OyuncularCüneyt Arkın
Yağmur Atacan
Duygu Çetinkaya
Tuba Ünsal
Mustafa Topaloğlu
Hande Ataizi
MüzikUğurcan Sezen
Oğuz Kaplangı
StüdyoAksoy Film
DağıtıcıWarner Bros.
Maxximum Film
CinsiSinema filmi
Çıkış tarih(ler)i26 Ocak 2007 (2007-01-26)
Süre117 dakika
Ülke Türkiye
DilTürkçe
Hasılat4,409,042 $
Devam filmiÇılgın Dersane Kampta
Resmî sitesi

Çılgın Dersane 2006 yapımı bir Türk gençlik komedi filmi. Cüneyt Arkın, Pakize Suda, Hande Ataizi, Alp Kırşan, Yağmur Atacan, Tuba Ünsal, Okan Karacan, Mustafa Topaloğlu, Ulaş Özer, Duygu Çetinkaya oyuncuları arasındadır. Filmin konusu, bir dershanenin yaz tatiline gitmesidir. Dersanede şamata ve komediden başka bir şey yoktur.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hadi Hoca, İstanbul Özlem Dersanesi'nin sahibidir. Dersane iflasın eşiğine gelince, durumu kurtarmak için torunu Özlem'le çareler aramaya başlar ve öğrencilere promosyon olarak tatil hediye etmeye karar verir. Dersanenin eski öğretmenlerinin de tatil köyüne davet edilmeleriyle eğlence başlar. Daha sonra Dersaneler arasında para ödüllü bir yarışma düzenleneceği haberi gelir. Özlem, bir yandan dedesini yarışmaya katılmak için ikna etmeye çalışırken, bir yandan da Kerem ile aralarında başlayan yakınlaşmayla ilgilenmektedir.

Yapımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, Antalya'da çekilmiştir.[1]

Gösterimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, 26 Ocak 2007'de Türkiye genelindeki 149 salonda gösterime açıldı ve hafta sonu brüt 694.626 ABD doları hasılatı ile Türkiye'de gişe rekoru kıran ikinci film oldu.[2]

Gişe[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, iki hafta boyunca gişede birinci oldu ve toplam brüt 4.265.287 ABD Doları ile 2007'nin en yüksek hasılat yapan Türk filmlerinden biriydi.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Filming locations for Çilgin dersane". IMDB. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  2. ^ a b "Çilgin dersane". Box Office Mojo. 17 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]